Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze leuke dingen kun je dit weekend in Utrecht beleven

Door May-Anne Oltmans 16 oktober 2020
Is het al vrijdag? JA! En dat betekent maar één ding: tijd om weekendplannen te maken. Wij van indebuurt helpen je daar graag een handje mee. Deze leuke dingen kun je dit weekend doen in Utrecht.
Klik op de blokjes onder de beschrijving voor meer informatie over de evenementen. 
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Drive-thru voor ‘gered’ voedsel

groente
Foto: Pexels.com
Vind jij het belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan? Dan hebben we een leuke tip voor je. Op zaterdag 17 oktober organiseert duurzaamheidsorganisatie Circle That een heuse drive-thru voor ‘gered’ voedsel. Circle That heeft groente- en fruitproducten die eigenlijk zouden worden weggegooid ingezameld bij lokale Utrechtse ondernemers. Tussen 14.00 en 18.00 uur ben je welkom om groenten en fruit mee te nemen naar huis.

Er staat dit weekend een drive thru op het Domplein waar je ‘gered’ fruit en groente scoort

'Welkom! Mag ik je bestelling opnemen?'. Fiets je zaterdag 17 oktober langs het raam van Circle That...

Interessante events van de bieb op Wereldarmoededag

Nieuwe bibliotheek in Post Utrecht | Foto: indebuurt Utrecht

Op zaterdag 17 oktober organiseert Bibliotheek Utrecht verschillende (online) activiteiten die in het teken staan van Wereldarmoededag. Zo presenteert schrijver en programmamaker Teddy Tops een talkshow over de nieuwe armoede in coronatijd en kun je in de bieb een foto-expo bezoeken van theatergezelschap Dood Paard over het thema honger.

Online event: Wereldarmoededag in de bieb

De Bibliotheek Utrecht

17 okt 2020 02:00

Online editie van Culturele Zondag

View this post on Instagram

Beleef Culturele Zondag – Welkom Thuis digitaal!💻 Op 18 oktober zou het eindelijk plaatsvinden: de eerste Culturele Zondag waarbij we corona-proof weer fysiek samen mochten komen. Het was even slikken toen we door de nieuwe maatregelen inzagen dat deze vorm niet verantwoord zou zijn… Maar, we laten ons niet uit het veld slaan. Waar onze burgemeester opriep om 3 weken “op pauze te gaan”, drukt Culturele Zondagen op "play" met een digitaal programma: Culturele Zondag – Welkom thuis als online festival!▶️ Op 18 oktober kan iedereen meegenieten van het programma. Met livestreams en programmaonderdelen die je op verschillende tijdstippen op de dag kunt bekijken geven we je de unieke online festival ervaring. Houd de website 👈 en ons facebook evenement 👈 in de gaten om op de hoogte te blijven van het programma. #culturelezondagen #czathome #welkomthuis #leidscherijn #utrecht #onlinefestival

A post shared by Culturele Zondagen (@culturelezondag) on

Op zondag 18 oktober vindt een online editie van Culturele Zondag plaats. Vanuit je eigen huis volg je diverse livestreams van creatieve, kunstzinnige en muzikale makers uit de stad. Zo kun je een online tutorial volgen waarin je leert hoe je een eigen Sint Maarten lampion maakt en kun je vanaf je eigen bank genieten van een optreden van het Harmonie Orkest Vleuten.

Culturele Zondag (online editie) – Welkom Thuis

18 okt 2020 02:00

Genoeg leuks te doen in de herfstvakantie

herfst in utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Op vrijdag 16 oktober begint de herfstvakantie in Utrecht. Naast spelletjes doen, Netflix Kids uitspelen, knutselen en het broodnodige buitenspelen: wat is er te doen in onze stad tijdens de herfstvakantie? Nou, dit dus!

8 x superleuke tips voor de herfstvakantie in Utrecht (2020)

Op 16 oktober begint de herfstvakantie in Utrecht. Naast spelletjes doen, Netflix Kids uitspelen, kn...

Neem een kijkje achter de voordeuren aan de singel

Al wandelend langs onze mooie singel, heb je vast weleens naar binnen gekeken bij de huizen die er staan en je afgevraagd hoe het zou zijn om daar te wonen. De Utrechtse journalist en fotograaf Iris Tasseron was hier in ieder geval wel benieuwd naar. Ze trok de stoute schoenen aan en belde drie jaar lang aan bij singelbewoners. De portretten die daarvan het resultaat zijn, kun je nog tot en met 10 januari 2021 bewonderen in Het Utrechtse Archief.

Tentoonstelling: Utrecht aan de Singel

Het Utrechts Archief

11 sep 2020 vanaf 02:00 t/m 10 jan 2021 tot 01:00

Zon op zondag: ga langs bij Museum Sonnenborgh

We zijn dolgelukkig als ‘ie schijnt, maar wat weten we nu echt over de zon? Als het je leuk lijkt om meer te weten te komen over deze bijzondere ster ben je welkom bij museum en sterrenwacht Sonnenborgh. Iedere zondag staat de speciale zonnetelescoop van het museum op de zon gericht, zodat je er rechtstreeks naar kunt kijken. Daarnaast zijn er collega’s van het museum aanwezig die je kunnen uitleggen wat je precies ziet. Nog niet genoeg gezien en gehoord? Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur zijn er lezingen over de zon op het monumentale Terreplein in het bastion Zonneborgh. Meer info vind je hier.

Lees ook:

routesinUtrecht

3 x toffe routes over gloednieuw wandelnetwerk in de Kromme Rijnstreek vlak bij Utrecht

Heb je zin om dit seizoen mooie nieuwe plekken te ontdekken? In de Kromme Rijnstreek is onlangs een ...

Utrechtse aanbiedingen: korting op kruidnoten, nagellak en nog veel meer

Utrechter Freerk heeft op zolder een telefoonmuseum met 700 (!) toestellen

Francine is gek op hardlopen: ‘Ik doe ieder jaar mee aan de Singelloop Utrecht’

Horeca dicht en evenementen geschrapt in Utrecht: ‘Het is een grote klap’

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.