Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze voorstelling moet iedere dertiger zien

Aangeboden door ZIMIHC theater Stefanus 30 september 2019

Keuzes, keuzes… Als dertig(pluss)er ben je er maar druk mee. Ga je voor een flitsende carrière of droom je van huisje, boompje beestje? Is die leuke man of vrouw waarmee je samen bent de ware, of toch niet?… Lifecoach Nadoua Dahmane (34) weet als geen ander hoe lastig het is om in deze levensfase de juiste keuzes te maken. In haar allereerste solovertelvoorstelling What if you fly? gaat Nadoua in op deze en andere dilemma’s waar iedere dertigplusser zich in herkent. 

Voor jezelf kiezen

“In je dertiger jaren gebeurt er zoveel. Je bent misschien net afgestudeerd en moet nadenken over je carrière, je partnerkeuze, het wel of geen kinderen nemen”, somt Nadoua op. “Er is zoveel mogelijk.” En dat maakt kiezen lastig, weet de Utrechtse uit ervaring. Tel daarbij op dat je omgeving óók overal wat van lijkt te vinden, en de keuzestress is compleet. Gelukkig hoeft het niet zo moeilijk te zijn. “Mijn theatervoorstelling What if you fly? illustreert hoe je je eigen pad uitstippelt en omgaat met de struggles die daarbij komen kijken”, aldus Nadoua.

Tekst gaat verder onder de foto

ZIMIHC Stefanus
Foto: Nadoua Dahmane, via ZIMIHC Stefanus

Je eigen weg gaan

What if you fly? is herkenbaar voor alle dertigplussers, maar in het bijzonder voor biculturele vrouwen die Nederlands zijn én roots hebben in een andere cultuur. Zelf heeft Nadoua een Marokkaanse achtergrond, wat het kiezen van haar eigen koers soms extra lastig maakte. “In de cultuur waarin ik ben opgegroeid, doen we veel dingen samen”, legt Nadoua uit. “Voor jezelf kiezen wordt soms gezien als egoïstisch. Ik wil laten zien dat je je eigen weg kunt gaan zonder je cultuur te verloochen.”

Een sprankje hoop

Met het delen van haar verhaal hoopt Nadoua vooral hoop te bieden. “Soms lijkt het alsof het leven meer downs dan ups heeft. Door het delen van verhalen uit mijn eigen leven, wil ik mensen laten zien dat ze er niet alleen voor staan en dat ze niet moeten opgeven.”

Dat What if you fly? zich richt op situaties die met name dertigplussers herkennen, wil niet zeggen dat de voorstelling alleen voor hen interessant is. “Iedereen die wat vaker voor zichzelf wil kiezen, zal de voorstelling interessant vinden”, aldus Nadoua. “Sommige situaties zullen wat herkenbaarder zijn voor vrouwelijke dertigers, maar iedereen is welkom. Van man tot vrouw, van dertiger tot vijftiger.”

Praktisch

De première van de solovoorstelling What if you fly? vindt plaats op 13 oktober van 14.30 tot 16.00 uur bij ZIMIHC Theater Stefanus. Binnenlopen kan vanaf 14.00 uur. Een kaartje voor de voorstelling kost €7,50 per persoon. Kom je in een groep, dan kun je kiezen voor een groepsticket. Op deze pagina vind je meer informatie en kun je direct tickets bestellen.

Lees ook:

zimihc-utrecht-stefanus-4

Bij deze fijne flexwerkplek is de koffie lekker betaalbaar

Ben je op zoek naar een plek om te flexwerken, dan kun je in Utrecht bij heel wat koffiezaken terech...

Hé kantoortijger! In deze Utrechtse urban jungle is vergaderen een feestjeMeer over ZIMIHC theater Stefanus ontdekken?

ZIMIHC theater Stefanus

theaters

Braziliëdreef 2, Utrecht

Bekijk meer:theaters

adv.