Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Utrechtse Marjon is al (bijna) haar hele leven single en maakt daar een theatervoorstelling over

Door Janine Guijt 13 november 2019

‘Waarom ben je nog single, je bent toch zo leuk?’. Het is een vraag die Marjon Moed al jaren te horen krijgt. Vorig jaar maakte de Utrechtse daarom de docu ‘Single’, die werd uitgezonden door 3LAB van NPO3. Maar daarmee is de kous niet af, want Marjon staat volgende week woensdag 20 november ook in het Utrechtse theater Het Huis om je na te laten denken over wat het betekent om vrijgezel te zijn.

Geen zielige sneuerds

Marjon zoekt. Niet naar de liefde, maar naar wat het betekent om single te zijn in een wereld waarin koppels nog de norm zijn. Nóg, want – zoals zij eerder al beweerde in haar docu-serie – naar verwachting is in 2050 de helft van alle Nederlanders vrijgezel. Wordt het dan niet tijd dat we ons collectieve beeld over singles aanpassen? Marjon vindt van wel. Toen we haar vorig jaar spraken, vertelde ze dat het probleem volgens haar vooral ligt bij hoe we als maatschappij naar singles kijken. “In plaats van dat we elkaar bevragen naar onze status, zouden we moeten vragen naar wat je als mens belangrijk vindt en of je status daarbij past. Dat stigma dat op singles ligt, mag er wat bij betreft ook vanaf. We zijn niet allemaal sneue zieligerds die aan het wachten zijn totdat het leven kan beginnen.”

Tekst loopt door onder de video.

Tafeltje voor 1

In de muzikale theatervoorstelling STATUS vertelt Marjon meer over haar leven en haar ideeën over vrijgezel zijn. Tijdens de avond opent Het Huis voor één keer de theaterzaal als restaurant genaamd ‘Tafeltje voor 1’. Singles en niet singles zijn van harte welkom om een vegetarische maaltijd te komen eten. Daarnaast serveert Marjon haar voorstelling STATUS.

De voorstelling vindt plaats op 20 november vanaf 19.00 uur in Het Huis. Een ticket kost €24,-, inclusief maaltijd. Meer info vind je hier.

Lees ook:

‘Waarom ben je nog single?’ Marjon kon deze vraag niet meer horen en maakte er een docu-serie over

'Jij single...?! Náh, hoe kan dat nou, je bent zo leuk!', 'Waarom heb je geen relatie?', of 'Wanneer...


Meer over Het Huis Utrecht ontdekken?

Het Huis Utrecht

theaters

Geopend10:00 - 16:00

Boorstraat 107, Utrecht

Bekijk meer:theaters

adv.