Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daten in coronatijd: 7 x leuke activiteiten die je wél nog kunt doen in Utrecht

Door Janine Guijt 16 oktober 2020

Je hebt nét iemand ontmoet en wilt volop gaan daten met die leukerd, tot het coronavirus roet in het eten gooide. Of misschien ben je momenteel druk aan het Tinderen en wil je binnenkort iets anders doen dan swipen en chatten. Maar wat kun je nog doen met je date tijdens de gedeeltelijke lockdown in Utrecht? Nou, dit bijvoorbeeld!

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Samen koken

bezorgen afhalen utrecht corona
Foto: Ruby Rose

Romantisch uiteten zit er voorlopig weer even niet in. Toch kun je samen een hele gezellige avond met elkaar hebben, zelfs wanneer je besluit om elkaar niet in real life te zien. Pak je telefoon of laptop erbij, koop dezelfde ingrediënten en kook ‘samen’ een heerlijke maaltijd. Je weet meteen of je mogelijke toekomstige partner een beetje kan koken en wat hij/zij lekker vindt. Ben je zelf niet zo een keukenprins(es)? Er zijn in Utrecht veel restaurants die nu bezorgen en zelfs een geheel driegangenmenu aanbieden. Het wordt warm bezorgd of als een pakketje wat je enkel nog hoeft op te warmen.

bezorgen afhalen utrecht corona

Bij deze Utrechtse horeca kun jij de komende tijd afhalen of laten bezorgen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle eet- en drinkgelegenheden in Nederlan...

Speel samen een bordspelletje

Foto: SpellenExpert

Zijn jullie allebei dol op bordspellen, maar wil je niet bij elkaar in de buurt komen vanwege corona? Tijd voor een online spelletjesdate! Het is een beetje omslachtig, maar zorg dat jullie allebei hetzelfde bordspel in huis hebben. Zet de laptop aan de overkant van het bord en zet twee pionnen op elk bord. Elke keer wanneer jouw tegenstander zijn of haar pion verplaatst, moet jij dit ook doen met de pionnen op jouw bord. Het is even anders spelen, maar geloof ons: uiteindelijk heb je gewoon een gezellige avond! Tip: Spellenwinkel Subcultures bezorgt ook thuis.

Sportief daten in eigen huis

Yoga Gouda
Foto: unsplash.com

Zijn jij en je date allebei sportief en zouden jullie normaal gesproken op een sportieve date gaan? Doe dan samen virtueel een work-out thuis. Zet een online video aan op je laptop of mobiel en videobel elkaar. Zo kunnen jullie toch samen sporten.

Ontsnap samen uit een escaperoom

© Unsplash

Je kunt ook online een escaperoom doen samen. Achttien escaperoomeigenaren sloegen de handen in elkaar en creëerden samen De Verloren Herinnering. Het spel is gratis te spelen, maar spelers kunnen zelf bepalen of ze een donatie (vijf, tien of vijftien euro) willen doen.

Samen naar de film

Foto: Kinepolis Utrecht

Gelukkig mogen de bioscopen ook nog open blijven en kun je er dus voor kiezen om samen naar de film te gaan. Ook voor bioscopen geldt dat er maar dertig personen per zaal mogen en dat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden. Daarnaast is het dringende advies om in het gebouw een mondkapje te dragen, tot je bij je zitplaats bent.

Bezoek een museum

Foto: Wikipedia

Je kunt er ook voor kiezen om samen een museum te bezoeken, zoals het centraal museum. Weet je meteen of je date een beetje cultureel onderlegd is. Houd er rekening mee dat een mondkapje verplicht is in de meeste Utrechtse musea.

Nijntje Museum

15 x naar het museum in Utrecht

Dit is een verouderd artikel. Klik hier voor de meest actuele versie. Zin om een dagje naar het m...

Maak een romantische herfstwandeling

herfst in utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Ieder seizoen heeft zijn charme maar de herfst is wel heel bijzonder: de natuur verandert in een prachtig kleurenpalet en de bomen verliezen langzaam hun blaadjes. De ideale tijd voor een romantische herfstwandeling met je date, dus. We hebben vijf mooie wandelroutes in de buurt van Utrecht voor je in een lijstje gezet:

herfst kaapse bossen

5 x herfstwandelingen in en rond Utrecht

Bomen kleuren in de mooiste kleuren, bladeren vallen van de boom. Op het enge moment is de lucht bla...

Lees ook:

Date

Deze dingen moet je weten als je een Utrechter wilt daten

Oké, oké, wij Utrechters hebben misschien onze eigenaardigheden. Maar we zijn wel héél leuk! De kans...

Het liefdesverhaal van Ron en Wytske: ‘Van een huwelijk regelen tot een verbouwing, we doen het samen’

Van Tinderdate naar samen een winkel: dit is het liefdesverhaal van Ella en Timo

Fantastisch aanzoek in Parijs en droombruiloft in Utrecht: het liefdesverhaal van Cor-Jan en Marije

Single-expert Sanne organiseert speeddates die allesbehalve suf zijn: ‘Ik was helemaal klaar met Tinder’

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.