Cool: Utrechtse graffitikunstenaars fleuren The Wall in Leidsche Rijn op met streetart

Door Janine Guijt 15 mei 2019

The Wall ken je waarschijnlijk als dat enorme, knalrode gebouw dat je ziet als je vanaf de A2 Utrecht binnenrijdt. Het winkelcentrum krijgt zaterdag 25 en zondag 26 mei nóg meer kleur. Janisdemaan, DeefFeed en andere Utrechtse graffitikunstenaars fleuren het gebouw dat weekend op met streetart.

De graffiti-artiesten zullen in het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 mei tien kleurrijke afbeeldingen spuiten op tien houten panelen van vier bij twee meter. De panelen worden vervolgens verspreid over het winkelgebied van The Wall neergezet. De kunstwerken worden een maand later geveild en met de opbrengst wordt een pannaveldje in het Máximapark gerealiseerd.

Ook leuk voor kids

In het weekend van 25 en 26 mei kun je niet alleen de kunstenaars aan het werk zien, je kleintjes worden ook vermaakt. Kinderen kunnen namelijk een workshop streetart volgen. Er zijn speciale panelen waarop ze, onder begeleiding van een kunstenaar, los kunnen gaan met spuitbussen. Alle kunstwerken blijven na het weekend een maand lang te zien in het winkelgebied.

Bekend van de boekenkast

JanIsDeMan en DeefFeed kwamen onlangs in het nieuws vanwege het graffitikunstwerk op de hoek van de Amsterdamsestraatweg en de Mimosastraat. De muurschildering van een boekenkast haalde zelfs de website van LonelyPlanet en Boredpanda.

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

Lees ook:

amsterdamsestraatweg boekenkast

Ook Lonely Planet heeft de boekenkast aan de Amsterdamsestraatweg ontdekt

We vertelden je eerder deze maand al dat de populaire website BoredPanda de bekende boekenkastschild...

Vet! Deze boekenkast op de Amsterdamsestraatweg is ook in het buitenland een hit

Omdat we er zo blij van worden: zo ziet de boekenkast bij de Amsterdamsestraatweg er van dichtbij uitMeer over The Wall Utrecht ontdekken?

The Wall Utrecht


GeopendHele dag

Hertogswetering 183, Utrecht

adv.