What happens in Kasteel de Haar, stays in Kasteel de Haar? Nu niet meer!

Aangeboden door Kasteel de Haar 14 juni 2018

Kasteel de Haar heeft jarenlang gediend als uitvalsbasis voor beroemdheden van over de hele wereld. Het was een perfecte bestemming voor een korte vakantie zonder paparazzi. Zo’n plek waarbij alles wat er in het kasteel gebeurt, ook in het kasteel blijft.

Of toch niet? Filmkenner en producent René Mioch dook de geschiedenisboeken in en stelde een tentoonstelling samen over de avonturen van Films & Sterren op De Haar. ‘Mr. Film’ heeft de mooiste anekdotes verzameld en omgetoverd tot een verhaal waar je nu zelf doorheen kunt wandelen. Wat je precies kunt verwachten? Dat lees je hier! 

Niet vies van een feestje

Baron en barones van Zuylen van Nijevelt, de bewoners van Kasteel de Haar, waren niet vies van een feestje. Ze genoten samen met hun invités van de luxe een grandeur van het kasteel. Beroemdheden kwamen er maar al te graag, gezien het kasteel perfect verscholen lag en paparazzi er nauwelijks problemen veroorzaakte. En ze hadden lol, veel lol en dat zorgde voor een prachtige collectie anekdotes.

Wist je bijvoorbeeld dat ‘James Bond’ totaal on-atletisch was? Dat Gregory Peck gewoon ‘film’ keek met de jonge baronessen en dat zij, op hun  beurt, weer smoorverliefd waren op Michael York en gefascineerd door Yul Brynners kaalheid?

Van het witte doek naar De Haar

Foto: Brigitte Bardot voor Kasteel de Haar

Hoe al die filmsterren op De Haar belandden? Dat kwam onder andere door de tweede liefde van de baron Egmont van Zuylen, de Britse dame Leonara Corbett. Zij was een bekende toneel- en filmactrice en in de jaren 50 en 60 was ze regelmatig te vinden op het landgoed. Daarna volgden beroemdheden als Brigitte Bardot, die in 1966 op De Haar rondwandelde.

Toen Bardot een middagje ging shoppen in Amsterdam, werd ze op de terugreis naar het kasteel gevolgd door paparazzi. De baron had vervolgens de grootste moeite de fotografen op veilige afstand te houden. Het akkefietje deed de zenuwen bij de diva zo hoog oplopen, dat ze vreemde fratsen ging uithalen in de Main Hall. Wat precies? Dat kun je nu zelf komen ontdekken.

Unieke beelden

De tentoonstelling Films & Sterren op De Haar is zo opgebouwd dat je het gevoel krijgt alsof je een jaren 50-film binnenstapt. De kasteelzalen zijn gevuld met foto’s, teksten, filmfragmenten en andere verrassende rekwisieten die je terugbrengen naar toen. Verwacht daarbij het onverwachte. De beelden die je te zien krijgt, komen namelijk uit de eerste hand van ‘de baronessen’, personeel en omwonenden. Het maakt de tentoonstelling tot een feest voor iedereen die benieuwd is naar alles wat ooit achter gesloten deuren gebeurde.

De prijs voor een bezoek aan de tentoonstelling Films & Sterren op De Haar is €16,- per volwassene en kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen €10,- per persoon. Voor die prijs krijg je ook toegang tot het park. Dus laat je in het kasteel inspireren door de verhalen van supersterren, maar breng vooral ook een bezoek aan de prachtige kasteeltuin! 

Kasteel de Haar

bezienswaardigheden

Nu gesloten11:00 - 17:00

Kasteellaan 1, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.