Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Banden oppompen en gaan: deze fijne plekken liggen op fietsafstand van Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 19 juni 2018

Utrecht is natuurlijk een heerlijke stad waar je eigenlijk nooit meer weg hoeft. Of er nét buiten Utrecht ook prachtige plekken te vinden zijn? Het antwoord op die vraag is: ja! Dus, pomp je banden op, vul je rugzak met tussendoortjes en ontdek een van deze heerlijke plekken, allemaal op fietsafstand van de stad.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Berts Bospad

Local Anne Broeksma zoekt graag rust en ruimte op en dat vindt ze onder andere aan de noordkant van Utrecht: “Een rondje dat ik heel graag loop, is Berts Bospad en dan door de Westbroekse Zodden. Het loopt van Westbroek via Tienhoven naar Molenpolder. Vooral het veengebied, een enorme verlaten vlakte, is bijzonder. En je kunt er vogelsoorten zoals purperreigers, visdiefjes en lepelaars tegenkomen.”

Anne Broeksma (2)

Leuk volgens local Anne: ‘De Nijverheid is paradijselijk en industrieel tegelijk’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...

Landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd


“Ik kan uren door Rhijnauwen lopen, ook in mijn eentje”, aldus local Sander. “Ik ontdek er iedere keer iets nieuws, laatst ben ik helemaal om het Fort heen gelopen.” Vanuit de stad ben je met een minuut of twintig in de prachtige landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd. Hier kun je heerlijk wandelen, een bezoek brengen aan museum MOA of boerderij De Zonnewijzer, een pannenkoek eten bij Theehuis Rhijnauwen of lunchen bij De Veldkeuken.

Leuk volgens local Sander: ‘Het is ons doel om alle speciaalbiertjes bij Beers&Barrels te proberen’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...

Het Gagelbos


In de herfst van 2017 liepen wij samen met de Utrechtse boswachter Tim een rondje door het Gagelbos. En heerlijk dat dat was! Boswachter Tim is zelf trouwens razend enthousiast over de natuur rondom Utrecht: “De natuur hier is ontzettend veelzijdig. Je hebt het oer-Hollandse landschap met weilanden en koeien, supermooie forten en natuurlijk de fantastische Utrechtse Heuvelrug. Je raakt niet snel uitgekeken.”

boswachter-tim-gagelbos-utrecht-2

De Utrechtse boswachter Tim: ‘In het bos ben ik weer het jongetje van vroeger’

Je zal het maar zijn: boswachter! Tim Hogenbosch banjert dag in dag uit met zijn stevige stappers do...

Oud-Zuilen


Local Didi doet aan huizenruil en tipt haar gasten altijd om te gaan fietsen langs de Vecht. “Je komt dan bijvoorbeeld langs de Joodse begraafplaats, waarvan ik niet wist dat die er was. Bij Fort aan de Klop, ook op de route, kun je lekker op het terras zitten en voor de kinderen is er een speelweide. Je kunt helemaal fietsen tot Oud Zuilen en dan bij Bistro Belle ook nog even wat drinken. Het is een mooie route en ook nog eens prima te doen op de fiets.” Wij voegen daar graag nog een extra tip aan toe, namelijk De Parel van Zuilen, een restaurant in een oud landhuis met een heerlijk terras.

didi-14

Leuk volgens local Didi: ‘Bij de grindbak zie je de meest geweldige graffiti pieces’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...

Vliegbasis Soesterberg


Vliegbasis Soesterberg was het eerste militaire vliegterrein in Nederland. Nu kun je in dit park wandelen over de oude landingsbaan en langs de verschillende militaire gebouwen die er nog staan. Er is een aantal excursies waar je aan mee kunt doen en er is ook een militair museum (hier lees je daar meer over). Vanuit Utrecht ben je in drie kwartier bij de vliegbasis.

Dagje weg

Dacht je dat dit alles was? Zeker niet! Hier vind je nog veel meer tips voor een dagje weg op de fiets:

slangevegt

Dagje weg: deze leuke plekken liggen op fietsafstand van Utrecht

Het hangt in de lucht: zomer! Misschien ga jij binnenkort wel lekker op vakantie, misschien moet je ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.