9 x Utrechtse terrassen aan het water

Door Anne-Meike van den Berg 11 mei 2017
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Eindelijk, de zomer is in aantocht! Het kan volgende week (de week van 15 mei) wel 25 graden worden in Utrecht. Dus: haal je korte broek vast tevoorschijn en plof neer op een van deze superfijne Utrechtse terrassen aan het water!

SOIA – Strand Oog In Al

Tja, als het woord ‘strand’ in de naam zit, dan weet je het al: ligt aan het water! Stadsstrand SOIA aan de Kanaalweg ligt op het punt waar het Amsterdam-Rijnkanaal en het Merwedekanaal samenkomen. Op een zonnige dag lig je hier heerlijk op een kleedje of ligstoel in het witte zand terwijl je de boten langs ziet varen. Topplekje in Utrecht!

soia utrecht
Foto: Soia

Strand Oog In Al – Soia restaurants en horeca

Nu open16:00 - 00:00

Kanaalweg 199, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Het Gegeven Paard

De zon staat praktisch de hele dag op het terras van Het Gegeven Paard. Je kan er dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat chillen. En ook nog eens aan het water, de gloednieuwe Singel om precies te zijn. Ook een idee: neem je eigen drankje mee en ga lekker op de trap zitten.

het-gegeven-paard-terras-utrecht

Het Gegeven Paard cafés

Nu open09:00 - 01:00

Vredenburgkade 11, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Roost aan de Singel

Volg je vanaf Het Gegeven Paard het water, dan kom je vanzelf terecht bij pop-uprestaurant Roost aan de Singel. Op het terras van het tijdelijke restaurant kan je ultiem relaxen aan het water, met het gekletter van de fontein op de achtergrond. Je kan er ook vis of vlees eten van de braai, een Zuid-Afrikaanse barbecue die na het eten gezellig aanblijft zodat je er omheen kunt zitten.

Roost aan de Singel Utrecht
Foto: Roost aan de Singel

Roost aan de Singel bbq restaurants

Paardenveld 1, Utrecht

Bekijk meer:bbq restaurants

De Zagerij

Op Rotsoord is pas restaurant De Zagerij geopend. Wij namen er een kijkje en waren vooral héél erg gecharmeerd van het fijne terras aan – jawel – het water. En, werd ons verteld, dat terras wordt binnenkort nog veel groter en mooier dan het nu al is. Goed nieuws, vinden wij!

De Zagerij Utrecht

De Zagerij cafés

Rotsoord 7a, Utrecht

Bekijk meer:cafés

WT Urban

Nog een fijn terras op Rotsoord is dat van WT Urban. Natúúrlijk wil je het liefst op de bovenste verdieping van de watertoren zitten, waar je een waanzinnig uitzicht hebt over Utrecht, maar beneden zit je ook meer dan prima. Zonnebril op, drankje erbij en klaar is Kees.

WT Urban Utrecht

WT Urban Kitchen all you can eat

Nu gesloten12:00 - 18:00

Heuveloord 25A, Utrecht

Bekijk meer:all you can eat

Orloff aan de Kade

Nog zo’n mooi plekje langs het water in Utrecht: de Ooster- en Westerkade. Je vindt er Koffie Leute, BROEI en Orloff aan de Kade. Bij die laatste haalden wij al eens een wijntje die we vervolgens opdronken op de vlonder, met onze voetjes bungelend in het water. Een absolute aanrader!

Ooster- en Westerkade Utrecht

Orloff aan de Kade

Nu open11:00 - 01:00

Oosterkade 18, Utrecht

De Veiling

Op het terras van De Veiling, aan de Veilinghavenkade, is het meer dan goed toeven. Je kijkt uit op de mooie oude haven en de prachtige Statenjacht die daar ligt. En, een groot voordeel vinden wij, het is er heerlijk rustig.

De Veiling
Foto: De Veiling

Restaurant De Veiling italiaanse restaurants

Vandaag gesloten

Veilinghavenkade 14, Utrecht

Bekijk meer:italiaanse restaurants

‘t Oude Pothuys

Aan de Oudegracht heb je natuurlijk ontelbaar veel terrassen. Wij tippen dat van ’t Oude Pothuys, want: lekker rustig! Met een drankje in de hand zwaaien naar de rondvaartboten, waterfietsen en roeibootjes. Wat wil je nog meer?

't Oude Pothuys

’t Oude Pothuys

Nu open12:30 - 03:00

Oudegracht 279, Utrecht

Meneer Peer

De enige zaak zónder terras, die toch perfect in dit rijtje past, dat is Meneer Peer aan de Bemuurde Weerd. Waarom? Nou, omdat je je ontbijt, lunch of borrelplank gewoon mee mag nemen naar buiten en op de traptreden van het sluisje op mag eten. Wij gingen trouwens niet zo lang geleden langs bij het supergezellige zaakje: één groot feest!

Meneer Peer Utrecht
Foto: Meneer Peer

Meneer Peer lunch

Nu gesloten09:00 - 18:00

Bemuurde Weerd Oostzijde 36, Utrecht

Bekijk meer:lunch
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.