9 x Utrechtse cafés met livemuziek

Door Anne-Meike van den Berg 30 mei 2017
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hoe leuk is het om je avondje stappen te combineren met een portie livemuziek? Gelukkig zijn er in een heleboel Utrechtse kroegen en cafés optredens te zien, van singer-songwriters tot rockbandjes en van jazz tot klassiek. We hebben een aantal cafés waar je – regelmatig én gratis – naar livemuziek kunt luisteren voor je op een rijtje gezet.

Muzikale sessie in Stathe

Een verborgen poppodium, zo kunnen we eetcafé Stathe ook wel noemen. Helemaal achterin de zaak is een zaaltje waar regelmatig optredens zijn. Twee keer in de maand op woensdagavond kan je naar Stathe Sessie, met optredens van onontdekte, veelbelovende (inter)nationale bands en artiesten. En vaak is er op vrijdag- of zaterdagavond ook nog livemuziek te horen in het eetcafé. Check hier de muzikale agenda van Stathe.

Livemuziek in Utrecht: Stathe
Foto: Stathe

Meer over Eetcafé Stathe ontdekken?

Eetcafé Stathe cafés

Nu gesloten16:00 - 01:00

Rozenstraat 15, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Iedere avond livemuziek

Iedere avond livemuziek, dat is best uniek. Bij ’t Oude Pothuys aan de Oudegracht kan je zeven avonden in de week terecht om nieuwe muziek te ontdekken. Het eetcafé staat trouwens al jaren bekend om zijn uitgebreide muziekagenda, al vanaf 1981 staat het er vol met muzikanten. De namen van sommige van hen vind je in ’t Oude Pothuys terug op de stamtafel waar ze altijd aan zaten.

't Oude Pothuys


Meer over ’t Oude Pothuys ontdekken?

’t Oude Pothuys

Nu open12:30 - 03:00

Oudegracht 279, Utrecht

Livemuziek op het Janskerkhof

Iedere donderdagavond staan bij café Hofman nieuwe acts op het podium. Dat kan echt van alles zijn: een singer-songwriter, rockbandje, popact of jazztrio. Natuurlijk kan je na het optreden lekker blijven hangen om nog een borrel te drinken. Check hier welke acts er allemaal op de agenda van Hofman staan.

Livemuziek in Utrecht: café Hofman
Foto: Hofman

Meer over Café Hofman ontdekken?

Café Hofman cafés

Nu open11:00 - 04:00

Janskerkhof 17a, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Live piano entertainment bij De Vrienden

De vrijdag- en zaterdagavond bij Grand Café De Vrienden zijn stapavonden voor 21+. Niet zomaar, nee, het zijn avonden met live piano entertainment. De Jongens Van Je Weet Wel kruipen achter de piano en spelen alles, maar dan ook echt álles wat jij wilt horen. Je hoeft alleen maar je verzoekje op een briefje te schrijven en op de piano te leggen. Topgezelligheid gegarandeerd!

Grand Café De Vrienden Utrecht


Meer over Grand Café De Vrienden ontdekken?

Grand Café De Vrienden cafés

Nu gesloten17:00 - 05:00

Nobelstraat 8 - 10, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Jazz op Tilt

Hou je van jazz, dan zit je goed bij Tilt. Elke eerste zondag van de maand kan je er naar Jazz op Tilt. Vanaf 21.00 uur luister je naar live jazz bands en dj’s. Ook singer-songwriters zijn regelmatig te gast bij het café. Bekijk de Facebookpagina voor alle muzikale events.

Livemuziek in Utrecht: Tilt
Foto: Tilt

Meer over Café Tilt ontdekken?

Café Tilt cafés

Nu open11:00 - 04:00

Lange Jufferstraat 62, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Open podium bij Averechts

Café Averechts zit goed verstopt in de Utrechtse Vogelenbuurt. Iedere dinsdagavond klimmen muzikale durfals er op het open podium. Dus, wil jij altijd al een keer jouw (zelfgeschreven) liedjes ten gehore brengen? Dat kan! Of kom gewoon lekker luisteren naar alle talenten. Eens per maand is er in Averechts trouwens ook een optreden van een ‘echte artiest’. Bekijk hier de agenda.

Livemuziek in Utrecht: Averechts
Foto: café Averechts

Meer over Café Averechts ontdekken?

Café Averechts cafés

Nu gesloten21:00 - 01:00

Lijsterstraat 49, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Het kleinste podium van TivoliVredenburg

Kijk, niet iedereen kan meteen de grote zaal van TivoliVredenburg platspelen. Gelukkig is er een podium in het muziekpaleis waar je als opkomende artiest ook terecht kunt, de Rabo Open Stage in Tivoli’s café Het Gegeven Paard. Heel regelmatig zijn hier gratis optredens van allerlei soorten bands en artiesten. Bekijk hier de agenda.

rabo open stage
Foto: TivoliVredenburg

Meer over Het Gegeven Paard ontdekken?

Het Gegeven Paard cafés

Nu open09:00 - 01:00

Vredenburgkade 11, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Op de klassieke tour

Klassieke muziek moeilijk en saai? Niet bij het Muzieklokaal aan de Bemuurde Weerd. Hier ontdekt je allerlei verschillende soorten klassieke muziek in een relaxte huiskamersfeer. Iedere donderdagavond en zondagmiddag zijn er live optredens in het Muzieklokaal. De agenda vind je hier.

Livemuziek in Utrecht: Muzieklokaal
Foto: Muzieklokaal

Meer over Het Muzieklokaal ontdekken?

Het Muzieklokaal cafés

Nu open11:00 - 21:00

Bemuurde Weerd OZ 13, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Sunny Sunday bij Jozef

Iedere eerste zondag van de maand kan je bij café Jozef luisteren naar livemuziek in alle soorten en maten. Vanaf 19.00 uur beginnen de optredens waar je helemaal gratis en voor niks bij mag zijn. Check hier de agenda van Jozef.

Livemuziek in Utrecht: Jozef
Foto: Jozef

Meer over Jozef ontdekken?

Jozef argentijnse restaurants

Nu open09:00 - 01:00

Mariaplaats 50, Utrecht

Bekijk meer:argentijnse restaurants
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.