Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x bootje varen in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 11 april 2017
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Als het mooi weer is, wil je maar één ding: het water op. Want wat is er leuker dan met vrienden een rondje varen over de Utrechtse grachten, koud biertje erbij en gáán? Een bootje huren kan – gelukkig – op een heleboel plekken in Utrecht. We maken een overzichtje voor je dat ook nog eens superhandig is voor Koningsdag én andere zonnige feestdagen!

Elektrische sloep van Greenjoy

Misschien heb je ze weleens zien liggen: de bootjes van Greenjoy aan de Wittevrouwensingel, aan de overkant van gevangenis Wolvenplein. Je kan zo’n elektrische boot online reserveren. Dat kan zelfs superlast-minute: tot 15 minuten van te voren. Met een SMS-code zet je de boot zelf aan en weer uit. Je huurt en Greenjoy-boot vanaf €25,- per uur en er passen maximaal 8 mensen in. Een vaarbewijs is niet nodig.

Greenjoy Utrecht
Foto: Greenjoy

Meer over Greenjoy Utrecht ontdekken?

Greenjoy Utrecht entertainment

Geopend09:00 - 21:00

Wittevrouwensingel, Utrecht

Bekijk meer:entertainment

Eerlijk samen delen

Een stukje verder aan de Wittevrouwensingel ligt de boot van Sloep Delen. Ook deze boot, die geschikt is voor 12 personen, kan je online reserveren en zelf aan- en uitzetten met je telefoon. Ben je lid van Sloep Delen, dan betaal je in de daluren €30,- per uur en in de piekuren €40,-. Niet-leden betalen €60,- per uur. Ook bij Sloep Delen geldt dat je geen vaarbewijs nodig hebt.

Sloep Delen Utrecht
Foto: Sloep Delen

Meer over Sloep Delen Utrecht ontdekken?

Sloep Delen Utrecht entertainment

GeopendHele dag

Hooghiemstraplein 69, Utrecht

Bekijk meer:entertainment

Met schipper

Geen zin om je druk te maken over de vaarregels? Bij Sloep Huren Utrecht kan je een boot huren mét schipper. Er zijn verschillende boten, in de grootste boot passen 36 mensen. De rondvaarten starten vanaf de Oudegracht 177, tegenover Dille & Kamille, en er zijn verschillende routes mogelijk. Je huurt een boot bij Sloep Huren vanaf €175,- voor 1,5 uur varen.

Sloep Huren Utrecht
Foto: Sloep Huren Utrecht

Meer over Sloep Huren Utrecht ontdekken?

Sloep Huren Utrecht entertainment

GeopendHele dag

, Utrecht

Bekijk meer:entertainment

Burger-, pizza- of wijnboot

Aan bijzondere boten geen gebrek bij lekkerbootjevaren.nl. Wat dacht je van een burgerboot, wijnboot of sushiboot? Een boot zonder eten maar mét schipper huren kan ook. Dat kan vanaf €140,- voor 1,5 uur.

lekkerbootjevaren.nl
Foto: lekkerbootjevaren.nl

Meer over Lekkerbootjevaren.nl ontdekken?

Lekkerbootjevaren.nl entertainment

GeopendHele dag

Wittevrouwensingel 95, Utrecht

Bekijk meer:entertainment

Klassieke saloonboot

Bij Varen in Utrecht kan je een gewone sloep huren met schipper, of een klassieke saloonboot uit 1909. Saloonboot Catharine mag dan oud zijn, ze is wel van alle gemakken voorzien (er is zelfs een toilet aanwezig aan boort!). Je huurt de bijzondere boot vanaf €270,- voor 1,5 uur varen. Een gewone boot huren kan vanaf €175,- voor 1,5 uur.

Varen in Utrecht
Foto: Varen in Utrecht

Meer over Varen in Utrecht ontdekken?

Varen in Utrecht entertainment

GeopendHele dag

Oudegracht 175W, Utrecht

Bekijk meer:entertainment

Tipsy brunch

Grachtenvaarders heeft een paar leuke arrangementen. Je kan er een morning tour met ontbijt boeken bijvoorbeeld, of een boottocht met wijn en broodjes: de tipsy brunch tour. Zorg je liever zelf voor een hapje en drankje? Dat kan natuurlijk ook. Een boottocht maken met schipper waarbij je zelf het eten verzorgt, kan vanaf €150,- voor 1,5 uur varen.

Grachtenvaarders Utrecht
Foto: Grachtenvaarders Utrecht

Meer over Grachtenvaarders Utrecht ontdekken?

Grachtenvaarders Utrecht entertainment

GeopendHele dag

Biltstraat 21A, Utrecht

Bekijk meer:entertainment

De Domstad Boot

In de Domstad Boot zit – jawel – een heuse bar. Terwijl je aan het varen bent, tap je dus gewoon een koud biertje. En moet je plassen van al dat bier dan hoeft dat niet over de rand: een toilet is ook aanwezig. In de boot passen 36 mensen en je boekt hem vanaf €175,- voor 1,5 uur varen. Een biertje van de tap kost €2,-.

Domstad boot Utrecht
Foto: Domstad Boot Utrecht

Meer over De Domstad Boot ontdekken?

De Domstad Boot entertainment

GeopendHele dag

, Utrecht

Bekijk meer:entertainment

De wijnsloep

Bijzonder borrelen, dat doe je op de wijnsloep van Talud9. In de zomermaanden vaart de sloep door de Utrechtse grachten en singels, uiteraard met wijn en hapjes. Je huurt de wijnsloep vanaf 8 personen voor €10,- p.p., exclusief hapjes en drankjes.

Talud9 wijnsloep Utrecht
Foto: Talud9

Meer over Talud9 ontdekken?

Talud9 wijnbars

Geopend10:00 - 01:00

Donkere Gaard 9, Utrecht

Bekijk meer:wijnbars

Tapasboot

Vaar je mee met de Utrechtse tapasboot, dan leg je tijdens de tocht aan bij restaurant De Abrikoos om verse tapas in te laden. Er passen 30 mensen op de tapasboot. Ben je met meer? Geen probleem: eer zijn meerdere boten. Een ritje met de tapasboot maak je vanaf €49,50 per persoon.

Tapasboot Utrecht
Foto: Tapasboot

Meer over Tapasboot Utrecht ontdekken?

Tapasboot Utrecht entertainment

GeopendHele dag

, Utrecht

Bekijk meer:entertainment
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.