8 x Sinterklaas in Utrecht

Door Sylvia Vos (Stadsblad Utrecht) 11 november 2016
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Nog 2 nachtjes slapen dan is het 13 november: de dag van de intocht van Sinterklaas in Utrecht. Maar dat is niet je enige kans om de Sint te zien. Tot 5 december laat hij regelmatig zijn gezicht zien in Utrecht. Wij zoeken voor je uit waar je moet zijn.

Huis van Sinterklaas op Hoog Catharijne

Ook Sinterklaas heeft weleens zin om even op de bank te ploffen in zijn eigen huis. In Utrecht staat zijn huis in Hoog Catharijne. Van 19 november tot en met 4 december is er op de woensdagmiddagen, zaterdagmiddagen en zondagmiddagen van alles te doen, zoals pepernoten bakken, pietenmuts knutselen en een pietendiploma halen. Op de 19e opent Sint zijn huis en mag iedereen met hem op de foto. En kun je die dag niet, ‘Sintfies’ maken kan er ook nog op 3 december.

Bekijk hier het hele programma van het Huis van Sinterklaas

Winkelcentrum Hoog Catharijne winkelcentra

Nu gesloten10:00 - 20:00

Stationsplein 97, Utrecht

Bekijk meer:winkelcentra
sinterklaasintocht utrecht
Foto: ANP

Met Sint op zolder

Die Sint, dat is me een vastgoedmagnaat. Naast zijn huis in Hoog Catharijne, heeft hij ook nog een huis in Museum Catharijneconvent. Je wordt ontvangen in zijn werkkamer en je kunt zelfs even een kijkje nemen op zijn zolder. Wie weet hoeveel pakjes met jouw naam erop daar liggen…

Open: zondag tot en met donderdag van 9.30 tot 18.30 uur en op vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur. Entree is 6 euro p.p. voor volwassenen én kinderen vanaf 3 jaar. Reserveren verplicht.   

Museum Catharijneconvent musea

Nu gesloten11:00 - 17:00

Lange Nieuwstraat 38, Utrecht

Bekijk meer:musea
Sinterklaasintocht
Foto: ANP

Zapp-feest in Jaarbeurs

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! In de Jaarbeurs Utrecht presenteren Zapp-presentatoren Jetske en Pepijn op zaterdag 26 en zondag 27 november het Zapp Sinterklaasfeest. En niet alleen de Sint komt langs, maar ook boyband B-Brave, Kinderen voor Kinderen, Bob de Bouwer en Buurman & Buurman. Wist je dat je een kaartje met korting kunt kopen?

Niet naar de Jaarbeurs, maar wel kijken? Dat kan op woensdag 30 november om 15.30 uur bij NPO Zapp op 3.

Jaarbeurs markten

Nu gesloten09:00 - 18:00

Jaarbeursplein, Utrecht

Bekijk meer:markten
Zapp Sinterklaasfeest
Foto: ANP

100 schoentjes op de middenstip

Bij FC Utrecht ziet de middenstip er binnenkort een beetje anders uit dan normaal, want daar mogen 100 Junior Tiger-leden hun schoentje zetten op 27 november bij de wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord. En op 4 december komt ook de Sint even langs in stadion Galgenwaard, ongetwijfeld samen met voetbalpiet. Alle Junior Tiger-leden mogen naar het feestje komen. Aanmelden kan via de Kidsclub van FC Utrecht.

FC Utrecht – Stadion Galgenwaard sportcentra

Herculesplein 241, Utrecht

Bekijk meer:sportcentra
stadion galgenwaard
Foto: FC Utrecht

Sint voor volwassenen

Goedheiligman alleen voor kinderen? Echt niet! Verteller Jan van Ramshorst heeft unieke lichtbeelden en historische muziekfragmenten waarmee hij een multimediapresentatie geeft over de Sint. Speciaal voor volwassenen.

Tipje van de sluier waarover Jan vertelt: Pepernoten, vruchtbaarheidsfeesten, heilige bomen, de bisschop van Myra, zwarte raven, Spanjaarden en de oorspronkelijke betekenis van attributen als de roede, de schoen en de schoorsteen… En voor wie de discussie nou nog niet zat is, ook Zwarte Piet komt aan bod.

Zaterdag 26 november om 19.30 uur, in de Gertrudiskathedraal (Willemsplantsoen). Toegang: € 10,- reserveren kan via muziekmonumenten.nl

Sint-Gertrudiskathedraal bezienswaardigheden

Vandaag gesloten

Willemsplantsoen 2, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden
sinterklaas
Foto: ANP

Dirk Draakje en de Sint bij Prénatal

Normaal komt Sinterklaas natuurlijk met zijn paard Amerigo, maar bij Prénatal Megastore pakken ze dat anders aan. Daar komt Sint samen met een draak; Dirk Draak. Zijn jouw kindjes dol op Dirk Draakje? Dubbel feest dan!

Op 26 november is de meet & greet met Dirk en Sinterklaas van 10:00 tot 10:30 uur en van 11:00 tot 11:30 uur.

Prénatal Utrecht megastore kinderkleding

Nu gesloten09:30 - 18:00

Australielaan 40, Utrecht

Bekijk meer:kinderkleding
Sinterklaasintocht
Foto: ANP

Aadje Piraatje in Lombok

Ook Aadje Piraatje viert Sinterklaasfeest. Dat doet hij op woensdag 16 november om 11.00 en 15.00 uur in Theater Lombok. Deze voorstelling voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar kost € 7,-, kaartjes kopen kan bij Best Buy Bazaar. Kinderen mogen verkleed komen als piraat.

Theater Lombok theaters

Makassarstraat 84, Utrecht

Bekijk meer:theaters
sint-en-piet

Intocht in Hoograven

Het grote boek van de Sint kennen we natuurlijk allemaal, maar Sinterklaas houdt van nog veel meer boeken. Niet voor niets gaat hij 19 november naar de bibliotheek op het Smaragdplein. En maar liefst 150 kinderen kunnen daarbij zijn, helemaal gratis. Het feest begint om 13.00 uur!

zwarte piet
Foto: ANP
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.