7 x tropische doe-dingen om in de vakantiesferen te komen

Aangeboden door Union Latin Lounge 15 mei 2018

Lijkt die vakantie aan de Spaanse Costa nog mijlenver? En kun je wel een dosis voorpret gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je, want die zomervakantie kan gewoon in Utrecht beginnen, zónder dat je vrij bent. Huh?! Jup, is gewoon een kwestie van ‘de knop omzetten’ en genieten van alle leuke, zomerse dingen die je nú al in eigen stad kunt doen. Wedden dat je megarelaxed op reis gaat als je hier in de Domstad al een pre-vakantie hebt gevierd? Wat je daarvoor moet doen? Nou, dit bijvoorbeeld.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Ga naar de tropen

botanische-tuinen-utrecht

Bananenbomen, tropische vlinders en enorme palmbomen: je hoeft er helemaal niet voor naar de andere kant van de wereld te vliegen. In de tropische kas van de Botanische Tuinen vind je het allemaal.

Cheers! Drink een heerlijke cocktail

cocktail-utrecht

Wat drink je in de zomer? Juist, een cocktail. Liefst natuurlijk terwijl je met je billen in het witte zand zit, maar hey: die zee denk je er gewoon alvast even bij, want je kunt niet vroeg genoeg proosten op een onvergetelijke vakantie. Bij Union Latin Lounge staan maar liefst twintig heerlijke cocktails op de kaart. Frozen strawberry daiquiri, Cosmopolitan, Sex on the Beach: you name it. Cheers!

cocktails utrecht

Hier drink je de allerlekkerste cocktails van Utrecht

Wij zijn ervan overtuigd: cocktails en de zomer zijn net zo onlosmakelijk met elkaar verbonden als d...

Union Latin Lounge cafés

Nu gesloten12:00 - 00:00

Biltstraat 37, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Neem een duik

Zwemmen ANP Koen van Weel
Foto: ANP

Onlosmakelijk verbonden met vakantie, is het nemen van een verfrissende duik. Gelukkig kan dat op een heleboel plekken in Utrecht. Dus: trek je zwembroek of bikini aan, blaas je opblaaskrokodil op en zwemmen maar!

down under

Zwemmen in Utrecht: hier kan het

Soms wil je maar één ding: zwemmen! Want als het bloedheet is buiten, is een duik vaak het enige dat...

 

Waan je in Cubaanse sferen

Foto: Union Salsa Dance Company

Wie aan salsa denkt, denkt aan Cuba. De Cubanen hebben hun eigen stijl in de salsa ontwikkeld. Daar waar de meest populaire vorm van salsa voortkomt uit de Portoricaanse stijl, heeft de Cubaanse variant een speelser en losser karakter.

Ga je naar Cuba, of wil je deze vrijere vorm van salsa onder de knie krijgen? Vanaf zondag 20 mei volg je een cursus Cubaanse salsa bij Union Salsa Dance Company. Een curus van 7 weken kost €70,- en op de website van Union lees je meer informatie.

Verken de onderwaterwereld

Kijk, wij snappen best dat duiken in een Utrechts zwembad niet hetzelfde is als duiken in the Great Barrier Reef. Maar toch: zodra je je duikbril opzet krijg je automatisch een vakantiegevoel. Goed nieuws dus dat je in Utrecht op een heleboel plekken kunt duiken. Heb je meteen geoefend voor die échte duik deze zomer op een of ander tropisch eiland.

duiken-in-utrecht

4 x duiken in Utrecht

Heb jij niet het geluk dat je deze zomer met je gat op een tropisch eiland zit? Goed nieuws, want Ut...

Praat héél véél Engels

Babel Utrecht
Foto: Babel

Engels spreken in eigen stad is voor de meesten niet heel bijzonder, maar het is wat anders om compleet in de flow te komen. Wil jij alvast een Engelse spraakwaterval worden voordat je jouw bestemming bereikt, volg dan een zomercursus Engels bij Babel. Met al die internationale deelnemers om je heen kom je zeker in de vakantiesferen. Het activiteitenprogramma is daarnaast perfect om je een toerist in eigen stad te voelen. En wat natuurlijk ook héél fijn is: je leert écht alles over de Engelse taal en daar heb je de rest van je leven plezier van!

Ga (alvast) op vakantie in eigen stad

soia utrecht
Foto: Soia

Erger jij je aan alle hordes toeristen in Utrecht? Niet doen! Veel beter is het om zelf de toerist uit te gaan hangen. Trek je makkelijke schoenen aan, maak – net als alle andere toeristen – een selfie met de Domtoren en bestel je drankje op het terras gewoon in je eigen taal. Alles wat je moet doen voor een vakantie in eigen stad:

huis huren airbnb utrecht

8 x op vakantie in eigen stad (Utrecht, dus)

Blijf jij tijdens de zomervakantie lekker thuis? Ga dan eens op vakantie in je eigen stad! Trek je m...

Volg een spoedcursus salsa

Union Salsa Dance Company
Foto: Union Salsa Dance Company

Ga je op vakantie naar Latijns-Amerika, wil je je in een tropisch land wanen, of heb je gewoonweg altijd al willen salsadansen? Goed nieuws, want bij Union Salsa Dance Company kun je deze zomer een spoedcursus salsa, bachata of kizomba volgen. Tijdens de lessen leer je in vier weken alle basics, zodat je aan het einde van de cursus de belangrijkste passen en draaien van jouw favoriete dans maakt. Op vakantie (of tijdens één van de salsafeesten die Union organiseert) steel je vervolgens de show met jouw danskunsten.

De snelcursussen beginnen op 18 en 19 juli en op de website van Union Salsa Dance Company vind je meer informatie.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.