Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x leuke dingen doen tijdens de kerstvakantie

Aangeboden door De Bibliotheek Utrecht 10 december 2019

Nog even en dan is het weer zover: kerstvakantie! Gelukkig hoeven je kids zich niet te vervelen, want Bibliotheek Utrecht organiseert heel veel leuke activiteiten. Van leren tekenen als Dick Bruna tot film kijken in de bieb: met zoveel keuze zit er altijd iets bij wat jouw kind leuk vindt. Wij zetten vast zeven leuke activiteiten op een rij. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Film kijken: De Sneeuwman

Sneeuwman
Foto: © Snowman Enterprises Ltd

De allerkleinsten (2 – 4 jaar) zijn op 23 december welkom om film te kijken in de bieb! In ‘De Sneeuwman’ vlieg je mee met een jongen die samen met zijn sneeuwman de wereld rondgaat. Tijdens de film krijgt iedereen warme chocolademelk en na afloop mogen alle kids hun eigen sneeuwpop knutselen.

Deze activiteit vindt plaats op 23 december van 10.00 tot 11.15 uur in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum en op zondag 22 december van 10.00 tot 11.15 uur in de Centrale Bibliotheek. Meedoen kost €4,- voor leden en €5,- voor niet-leden. De aangeraden leeftijd voor deze activiteit is 2 – 4 jaar. Reserveren voor de activiteit doe je hier (Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum) en hier (Centrale Bibliotheek).

Psst… Naast ‘De Sneeuwman’ kun je nog veel meer films bekijken in de bieb. Zo is de film Pettson en Findus te zien in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum en de Centrale Bibliotheek, en wordt Harry Potter en de Steen der wijzen ook vertoond in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum en de Centrale Bibliotheek.


Meer over De Bibliotheek Utrecht ontdekken?

De Bibliotheek Utrecht bibliotheken

Geopend10:00 - 17:00

Neude 11, Utrecht

Bekijk meer:bibliotheken

Beleef een Dick Bruna-middag én ga zelf aan de slag

Dick Bruna
Foto: Bibliotheek Utrecht

Dick Bruna ken je vast omdat hij alle avonturen van nijntje tekende. Maar wist je ook dat hij heel veel ontwerpen voor onze stad maakte én maar liefst 2.000 boekomslagen ontwierp? Deze kerstvakantie kom je alles over de tekenaar te weten tijdens een heuse Dick Bruna-middag! De middag start in het Centraal Museum, waar je samen met je vader, moeder of iemand anders de tentoonstelling ‘Dick Bruna en Utrecht: Hart voor elkaar’ bezoekt. Ook krijg je een uniek kijkje in het atelier van Dick Bruna. Na afloop ben je welkom in de Centrale Bibliotheek om zelf aan de slag te gaan! Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp jouw eigen boekomslag. Voor knutselspullen wordt gezorgd!

Deze activiteit vindt plaats op 3 januari 2020 uur in de Centrale Bibliotheek. Meedoen kost €20,- voor één volwassene en kind. Heb je een museumjaarkaart, dan betaal je €15,-. De aangeraden leeftijd voor deze activiteit is 7 – 12 jaar. Reserveren doe je hier.

Leer tekenen als Dick Bruna

View this post on Instagram

#nijntje #miffy #official

A post shared by nijntje official account (@nijntje_nl) on

Kun je écht geen genoeg krijgen van nijntje? Bof jij even, want de bieb organiseert een workshop waarbij je in een uur tijd leert tekenen als Dick Bruna! Maak de omslag van jouw favoriete boek en leer alles over het werk van de Utrechtse tekenaar. Leuk extraatje: alle deelnemende ouders krijgen een vrijkaartje voor het Centraal Museum! Kun je gratis met je kind naar de tentoonstelling over Dick Bruna. Hoe leuk is dat?!

Deze gratis activiteit vindt plaats in de Bibliotheek Kanaleneiland (21 december, 14.00 – 15.00 uur), de Bibliotheek Zuilen (27 december, 14.00 – 15.00 uur) en in de Bibliotheek Vleuterweide (30 december, 14.00 – 15.00 uur). De aangeraden leeftijd voor deze activiteit is 7 – 12 jaar. 

Maak je eigen kerstversiering in de bieb

Kerst de bieb
Foto: Bibliotheek Utrecht

Bij kerst hoort mooie versiering, en in de bieb kun jij binnenkort je eigen kerstversiersel in elkaar laseren! Laat je creativiteit de vrije loop en maak een mooie kerstengel, ster of dennenboom. Wil je een versiering met lichtjes? Dat kan natuurlijk ook!

Deze activiteit vindt plaats op 18 december van 15.00 tot 16.30 uur in de Centrale Bibliotheek en op 20 december van 15.30 tot 17.00 in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Meedoen kost €4,- voor leden en €5,- voor niet-leden. De aangeraden leeftijd voor deze activiteit is 8 – 12 jaar. Reserveren doe je hier (Centrale Bibliotheek) en hier (Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum).

Vet! Maak je eigen stopmotionfilm

Stop motion bibliotheek utrecht
Foto: Bibliotheek Utrecht

Ben jij ook zo’n fan van animatiefilms als Toy Story, Monsters en co. en Binnenstebuiten? Kom dan naar de bieb om je eigen stopmotionfilm te maken! Bouw een mooi winters decor, bedenk een spannend verhaal en laat het geheel tot leven komen met klei en lego. Leg je decor vast op foto’s, speel alles achter elkaar af en tada: jouw eigen stopmotionfilm is klaar!

Deze activiteit vindt plaats op 27 december van 10.30 tot 12.00 uur in de Centrale Bibliotheek en op 27 december van 15.30 tot 17.00 uur in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Meedoen kost €4,- voor leden en €5,- voor niet-leden. De aangeraden leeftijd voor deze activiteit is 8 – 12 jaar. Reserveren doe je hier (Centrale Bibliotheek) en hier (Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum).

Vloggen kun je leren

vloggen bibliotheek
Foto: Bibliotheek Utrecht

Wil jij de nieuwe Enzo Knol of Dylan Haegens worden? Dan is de workshop waarin je leert vloggen een must! Tijdens de workshop leer je alles wat nodig is om een goede vlog te maken: van hoe je een camera gebruikt tot hoe jij jezelf het beste presenteert. Daarnaast is er tijd om te brainstormen over gave ideeën én ga je jouw eigen vlog ook opnemen.

Deze activiteit vindt plaats op 3 januari 2020 van 10.30 tot 12.00 uur in de Centrale Bibliotheek en op 3 januari van 15.30 tot 17.00 uur in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Meedoen kost €4,- voor leden en €5,- voor niet-leden. De aangeraden leeftijd voor deze activiteit is 8 – 12 jaar. Reserveren doe je hier (Centrale Bibliotheek) en hier (Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum).

Verhaalatelier: bouw je eigen kleine boomhut

Boomhut
Foto: Bibliotheek Utrecht

Je zou maar een eigen boomhut hebben! Andy en Terry uit ‘De waanzinnige boomhut van 104 verdieping’ hebben er één en beleven hier iedere dag ontelbaar veel avonturen. Lijkt zo’n eigen boomhut jou ook wel wat? Kom dan naar het Verhaalatelier! Aan de hand van verhalen en gedichten ga je jouw eigen waanzinnige bouwwerk (in het klein) maken. Dat belooft een leuke middag te worden!

Deze activiteit vindt plaats op 22 december van 15.30 tot 16.30 uur in de Centrale Bibliotheek en op 22 december van 12.30 tot 13.30 uur in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Meedoen kost €4,- voor leden en €5,- voor niet-leden. De aangeraden leeftijd voor deze activiteit is 7 – 10 jaar. Reserveren doe je hier (Centrale Bibliotheek) en hier (Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum).

Nog meer doen in de bieb

utrecht binnenstad oudegracht bibliotheek zomer
Foto: Pauline Dons

Naast deze leuke activiteiten is er nog véél meer te doen in de bieb voor jong én oud! Wat er op het programma staat, bekijk je hier.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.