7 dingen die je kunt doen tijdens Culturele Zondag – en je kunt dus gratis naar de film!

Door Liselotte Idema 11 januari 2017
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Zondag 15 januari is het tijd voor de eerste Culturele Zondag van het jaar, die net als ieder jaar de naam Nieuwjaarsduik heeft. En daar wil je bij zijn, want er is heel veel leuks te doen in de stad. Op meer dan 70 (!) plekken worden voornamelijk gratis activiteiten georganiseerd. We lichten er 7 uit:

Luisteren naar talentvolle Utrechtse muziekmakers

dB's UtrechtWist je dat er tijdens Culturele Zondag echt óveral in Utrecht van alles te doen, te zien en te luisteren is? Ja dus. Bij Db’s hoor je muzikaal talent van Utrechtse bodem tijdens Club3voor12. Er zijn optredens van Youri Lentjes, Squirrel en Erny Green in een intieme, semi-akoestische set.

14:00 tot 17:00 uur

dB’s poppodia

nu open12:00 - 00:00

CAB Rondom 100

Bekijk meer:poppodia

Frisse neus halen en de benen strekken

domplein-utrecht-1

Er zijn veel zit- en luisteractiviteiten tijdens Culturele Zondag. Maar, je kunt ook de benen strekken en een frisse neus halen. Hoe dat precies werkt? Nou, je kunt meelopen tijdens de stadswandeling die om 12:15 uur start op het Domplein. Leer je van alles over de geschiedenis van Utrecht, kom je op verrassende locaties en hoor je verhalen die je nog nooit eerder hoorde.

12:15 – 12.45, Domplein, meelopen is gratis, reserveren verplicht

Gratis naar de film

't hoogt utrecht

Ja heus, je kunt zondag 15 januari gratis naar de film in ’t Hoogt. In de ochtend draait er een animatiefilm voor de kleintjes en in de middag (16:00 uur) kun je genieten van een IDFA documentaire. Geen kaarten meer te krijgen? Ook in het Louis Hartloopercomplex kun je deze zondag helemaal voor nop naar een aantal films (op=op).

Reserveren is aanbevolen

Filmtheater ’t Hoogt bioscopen

nu open14:00 - 00:00

Hoogt 4

Bekijk meer:bioscopen

Strips tekenen in het Utrechts Archief

inktpot
Foto: ANP

Uhh wat? Ja, je leest het goed. In Het Utrechts Archief kun je kijken naar prachtige panorama tekeningen van de stad. Maar wat misschien nog wel het allerleukste is: je kan ook zélf aan de slag. Met de hulp van tekenaars maak je zelf een panorama van Utrecht. En dat willen we allemaal wel, toch?

12:30 tot 17:00 uur

Het Utrechts Archief musea

nu gesloten10:00 - 17:00

Hamburgerstraat 28

Bekijk meer:musea

Luisteren naar mooie woorden

mooie woorden hofman
Foto: Facebook café Hofman

Wie zin heeft om zondag zo min mogelijk te bewegen, maar tóch de deur uit wil, zit goed bij café Hofman. Daar luister je tijdens Mooie Woorden naar jonge, talentvolle literaire bazen. De voordrachten worden afgewisseld met muzikaal talent. Het enige wat je moet doen is een vrije stoel veroveren, achterover leunen en luisteren. Appeltje eitje, dachten wij zo.

15:00 tot 17:00 uur

Café Hofman cafés

nu open11:00 - 04:30

Janskerkhof 17a

Bekijk meer:cafés

Gemaakt in Utrecht

stayokay utrechtUtrechters maken de allermooiste dingen, dat is niets nieuws natuurlijk. Tijdens de Expositie Utrecht Made in Stayokay zie je de creaties van Utrechtse makers. En dat is meteen een goede aanleiding om een kijkje te nemen in het gloednieuwe hostel dat er echt onwijs gelikt uitziet. De expositie is trouwens geïnspireerd op ‘Mondriaan to Dutch Design’, een thema dat je tijdens Culturele Zondag (en de rest van het jaar ook trouwens) vaker terugvindt.

11:00 tot 18:30 uur

Stayokay Utrecht Centrum cafés

nu open07:30 - 23:00

Neude 5

Bekijk meer:cafés

Leuk voor stoere kids: volg een rapworkshop

major dreamin
Foto: Major Dreamin

Dromen jouw kids ervan om rapper te worden? Tijdens de rapworkshop in de Winkel van Sinkel maken ze samen met Major Dreamin’ en producer PANJVH een rap op een waanzinnige beat. De twee rappers die de workshop verzorgen studeren aan de Nederlandse Pop Academie en leren jonge Utrechtse rappers in spe de fijne kneepjes van het rapvak. Terwijl zij leren om woorden op een beat te zetten, kun jij trouwens genoeg ander leuks doen in de Winkel van Sinkel.

16:00 tot 17:00 uur, vanaf 8 jaar

Ps. Het hele programma van Culturele Zondag bekijk je hier

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie