6 x doen dit weekend in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 12 januari 2018

Is het al weekend? Bijna! Het is in ieder geval tijd om plannen te maken voor het weekend. En laten wij nou net de leukste dingen die er te doen zijn in Utrecht voor je op een rij hebben gezet. Handig, toch?

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Culturele Zondag Nieuwjaarsduik

culturele-zondag-nieuwjaarsduik-utrecht
Foto: ANP

Lezingen, presentaties, workshops, voorstellingen en optredens op meer dan zestig (!) verschillende plekken in Utrecht: zondag 14 januari is het weer Culturele Zondag. Het programma staat bomvol leuke dingen voor jong en oud en de meeste onderdelen zijn ook nog eens hartstikke gratis. We zijn het programma alvast voor je ingedoken en hebben vijf tips op een rij gezet.

Vakantiebeurs

Zon strand zee
Foto: ANP

De vakantievoorpret kan beginnen! Van 10 tot en met 14 januari kun je in de Jaarbeurs weer helemaal in de stemming komen tijdens de Vakantiebeurs. De grote Jaarbeurshallen worden omgetoverd tot tropische paradijzen en avontuurlijke safariparken waar je alles over jouw favoriete vakantiebestemming kunt ontdekken. Een kaartje (vanaf €8,-) koop je via vakantiebeurs.nl.

Wegdromen in gure tijden: deze toffe dingen kun je doen op de Vakantiebeurs

Het is druilerig buiten en je bent toe aan vakantie. Tijd om naar de Vakantiebeurs te gaan die van 1...

Jaarbeurs markten

Nu open09:00 - 18:00

Jaarbeursplein, Utrecht

Bekijk meer:markten

Streetart Tour

Muurschildering UtrechtBijzondere muurschilderingen en gave graffiti pieces: Utrecht zit er vol mee. Zondag 14 januari organiseert Greetings from Utrecht een fietstocht langs een paar van deze plekken. Natuurlijk krijg je onderweg de nodige uitleg en achtergrondinformatie, zodat je voortaan met heel andere ogen om je heen kijkt. De Streetart Tour duurt ongeveer twee uur en meedoen kost €12,50. Het is de bedoeling dat je zelf een fiets meeneemt. Wil je mee fietsen? Mail dan even naar [email protected].

herenstraat-utrecht-3

Utrechtse mysteries: wat doen die ‘monstertjes’ in de Herenstraat daar?

Je ziet nog eens wat als je omhoog kijkt. Zo ontdekten wij tijdens een wandeltocht door de stad deze...

Lekker vroeg beginnen met dansen

Dansen festival club utrechtVanavond, vrijdag 12 januari, is er weer een editie van De Microclub bij BASIS. Wat dat betekent? Nou, dat je al vanaf 20.00 uur kunt beginnen met dansen! Oprichter Melvin Bruhn vertelt: “Ik kwam steeds vaker in de situatie waarbij ik met vrienden op vrijdagavond na een etentje door de stad liep en we elkaar aankeken met een blik van ‘wat nu’? In Utrecht kan je rond 20.00 uur prima ergens gaan eten, de kroeg in duiken of naar een concert of film gaan, maar dansen zit er niet in. Dan is het toch wachten tot middernacht of later. Zeker eind twintigers en dertigers hebben vaak geen zin meer om tot zo laat te wachten. Toen besefte ik me hoe geweldig het zou zijn als er een dansavond is die vroeg begint en een beetje bijtijds eindigt, zodat je ook nog wat aan de rest van je weekend hebt.” Een kaartje voor De Microclub kost €11,87, de avond duurt van 20.00 tot 00.00 uur en de eerste vijftig gasten krijgen een drankje van het huis. Check ook het Facebookevent voor meer informatie.

BASIS discotheken

Vandaag gesloten

Oudegracht aan de Werf 97, Utrecht

Bekijk meer:discotheken

Gin & Jazz

ginStan &CO snapt waar we van houden en organiseert zondag een Gin & Jazz-middag. Van 15.00 tot 18.00 uur luister je naar live jazzmuziek en schenken de barmannen en -vrouwen de lekkerste gin-tonics voor je in. Wat we nog meer wensen? Juist: he-le-maal niks.

Stan &CO cafés

Nu open10:00 - 00:00

Ganzenmarkt 16a, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Schaatsen op het station

schaatsbaan-utrecht-centraal-ad
Foto: AD Utrechts Nieuwsblad

Schaatsen op Utrecht Centraal? Ja, dat kan dus gewoon! Twee weken lang vind je een pop-upijsbaan op het station waar je jouw schaatskunsten kunt laten zien. Prima tijdvermaak dus, mocht je je trein gemist hebben.

schaatsbaan-utrecht-centraal-ad

Trein gemist? Ga een rondje schaatsen op de pop-upschaatsbaan op het station!

Je zou er bijna expres je trein voor missen: er is een heuse pop-upschaatsbaan op Utrecht Centraal! ...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.