Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x leuke dingen om dit weekend in Utrecht te doen

Door Bonnie Dekkers 22 mei 2020

 Het land gaat steeds een beetje meer van het slot. Waar we de eerste weken zoveel mogelijk thuisbleven, mogen we er nu weer wat vaker op uit, zolang we drukte vermijden. En daarom brengen we deze week een mix van weekendtips voor binnen én buiten.  

Let op: houd je aan de regels van het RIVM. Is het op een van deze plekken te druk, zoek dan een rustigere spot op, of ga naar huis.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Swingen op Broederliefde

Foto: ANP

Heb je zin om vrijdagavond 22 mei he-le-maal uit je plaat te gaan? Zet dan de livestream van Broederliefde in TivoliVredenburg aan! Tussen 19.30 en 22.30 uur luister je via deze link naar hete hits als Mi No Lob en Jungle.

Ga suppen

Foto ter illustratie | ANP

Dit weekend wordt het lenteweer: een perfect moment om te gaan suppen! Het kan zaterdag 23 mei bij Molen de Ster. Je hoeft hiervoor geen supster te zijn, want het gaat om een clinic van een uur. Er zijn drie tijden waarop je mee kan doen: 12.30, 14.15 en 16.00 uur en een les kost €15,-. Kijk voor meer informatie en inschrijven voor dit coole evenement hier.

Doe mee aan een open mic avond

Op zaterdag 23 mei organiseert boekwinkel Savannah Bay een open mic avond. Tijdens een Instagram livestream kun je bijvoorbeeld een gedicht of verhaal voordragen, zolang het te maken heeft met het thema ‘the walk of love’.  Is dat iets voor jou? Geef je dan op via [email protected] of stuur een bericht via Instagram.

Ontdek de geschiedenis van Utrecht

Foto: indebuurt Utrecht

Wij van de redactie vinden Utrecht een stad die nooit verveelt en waar je dan ook altijd iets nieuws kunt ontdekken. Heb je dit weekend een gaatje vrij? Ontdek de stad dan eens op een heel andere manier: Culture Counsil maakte een audiotour, waarin gids Annette je meeneemt naar het Utrecht van vroeger. Wandel langs de grachten en straten en leer de geschiedenis van onze stad kennen, vol ridders, keizers en kastelen. Hier vind je meer info over de tour en de app die je nodigt hebt.

Ga picknicken

We mogen er weer iets vaker op uit, zolang we maar drukte vermijden. Iets gezelligs om dit weekend te doen is picknicken. Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste plekken in Utrecht om te genieten van een lekkere maaltijd in het lentezonnetje:

picknicken utrecht

Mand vol lekkers mee en gáán: 7 x leuke picknickplekken in Utrecht

Nu 'blijf zoveel mogelijk thuis' is veranderd in 'vermijd drukte', kunnen we er weer wat vaker op ui...

Lees ook:

drive thru utrecht

Even langsrijden: 5 x drive-thru’s in en rondom Utrecht

Het is misschien wel een van de meest ideale manieren om eten en drinken op te halen in coronatijd: ...

Kappers aan de Amsterdamsestraatweg zijn blij om weer open te zijn: ‘Een last van mijn schouders’

De natuur in! 5 x mooie natuurgebieden rondom Utrecht

Even eruit: 5 x hardlooproutes van 5 km in Utrecht

Vegetarisch eten in Utrecht: bij deze restaurants kun je afhalen of laten thuisbezorgen

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.