Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x leuke dingen die je deze week kunt doen in Utrecht

Door May-Anne Oltmans 21 september 2020

Natuurlijk kijk je nu al reikhalzend uit naar het weekend, want dan kun je er weer op uit om allerlei leuke dingen te ondernemen in ons stadsie. Maar wist je dat er doordeweeks ook van alles te beleven is in Utrecht? Wij zetten vijf tips voor komende week op een rijtje.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Speeddaten bij The Basket

Foto: Pexels

Heb je jouw prins(es) op het witte paard nog niet ontmoet, maar wil je dat wél graag? Op maandag 21 september vindt bij The Basket een speeddate-avond plaats. Het concept is simpel: je hebt tijdens de avond zo’n vijftien tot twintig dates van vier minuten per stuk. Vind je iemand leuk en is dat gevoel wederzijds? Dan krijg je na afloop zijn/haar contactgegevens toegestuurd van de organisator.

Singles speeddate

The Basket

21 sep 2020 02:00

Lekker lachen bij De Kargadoor

De Kargadoor
Foto: Lucy Nieuwdorp

Zin om een avondje dubbel te liggen van het lachen? Kom dan op dinsdag 22 september langs bij cultureel-maatschappelijk podium De Kargadoor voor de Comedyhuis Club. Tijdens de open mic avond staan er verschillende comedians op de planken: van jonge honden tot oude rotten in het vak. Handig om te weten: de Comedyhuis Club organiseert een vroeg (om 20.00 uur) en een laat (om 21.00 uur) event.

De Kargadoor

Comedyhuis Club – Open Mic

De Kargadoor

22 sep 2020 02:00

Denkplaats: wat betekent het om man te zijn?

Foto: Unsplash.com

Tijdens Denkplaats staat iedere keer weer een ander thema centraal. Tijdens de eerstvolgende editie op dinsdag 22 september is het thema kwetsbaar(d)mans. Daarbij staat één vraag centraal: wat betekent het anno nu om man te zijn? De gasten van deze avond zijn Mannenkracht, een community van en voor mannen en Emancipator, een beweging voor mannen en emancipatie.

Denkplaats: Kwetsbaar(d)man

De Bibliotheek Utrecht

22 sep 2020 02:00

Pubquizzen bij Nieuwe Dikke Dries

Het is weer tijd voor een pubquiz! Op dinsdag 22 september kun je meespelen in café Nieuwe Dikke Dries. Onder leiding van de vaste quizmaster Huub Jansen speel je in teams van twee tot vier personen tien ronden waarin je allerlei verschillende vragen voor je kiezen krijgt. Extra leuk: er zijn prijzen te winnen!

Nieuwe Dikke Dries

Pubquiz Dikke Dries

Nieuwe Dikke Dries

22 sep 2020 02:00

Stil zijn in de kerk

St. Gertrudiskathedraal
St. Gertrudiskathedraal | Beeld: Google Street View

Er zijn tegenwoordig maar weinig momenten waarop je volledige stilte ervaart, terwijl dat soms bést lekker kan zijn. Een tip voor alle Utrechters die behoefte hebben aan een stilte-momentje: iedere woensdag vindt in de St. Gertrudiskathedraal (vlak bij de Mariaplaats) een stilte uurtje plaats. Het moment om even te reflecteren op de dag of eens écht goed na te denken over de dingen die belangrijk voor je zijn.

stilte

Stilte Uurtje

Sint-Gertrudiskathedraal

23 sep 2020 02:00

Lees ook:

Gratis literatuur to go: Utrecht krijgt een heuse verhalenmachine

Je kent ze wel: een automaat waaruit je koffie haalt of eentje waaruit je flappen tapt. Leuk nieuws:...

Uittip: de Utrechtse band Brassa treedt binnenkort op en jij kunt er gratis bij zijn

Vacatures! Deze Utrechtse bedrijven zoeken nieuwe collega’s

Utrechts mysterie: wat doen al die parkieten in onze stad?

Mirjam van totaalBED: ‘Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten, dat maakt mijn werk zo leuk’

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.