5 x doen tijdens het Uitfeest op zaterdag en zondag

Door Anne-Meike van den Berg 12 september 2018

Dit weekend, zaterdag 15 en zondag 16 september, is de start van het culturele seizoen in Utrecht. Tijdens het Uitfeest is er op heel veel locaties ongelofelijk veel te doen. We hebben vijf tips voor je op een rij gezet.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Mega catwalk

Uitfeest Utrecht mega catwalk
De mega-catwalk op het Manchester International Festival. Foto: Jon Super

Een mega catwalk op het Jaarbeursplein in Utrecht, waar geen modellen maar ‘gewone’ Utrechters overheen lopen: zaterdag 15 september is het zover. De catwalk wordt maar liefst 60 meter lang en er mogen 150 inwoners van Utrecht overheen lopen. Met deze mega catwalk wil het Uitfeest de bewoners van de stad een gezicht geven. De show begint zaterdag om 13.00 uur.

Lees ook:

Uitfeest Utrecht mega catwalk

Er komt tijdens het Uitfeest een mega-catwalk in Utrecht en jij kunt eroverheen lopen

Een mega-catwalk in hartje Utrecht, waar geen modellen maar 'gewone' Utrechters overheen lopen. Tijd...

Voorleesmarathon

Foto: Unsplash

Het gloednieuwe International Literature Festival Utrecht trapt tijdens het Uitfeest af met de voorleesmarathon van de wereldklassieker Anna Karenina op Utrecht Centraal. Bijna twee weken lang lezen bekende en onbekende vrouwen dagelijks voor uit het beroemde boek van de Russische schrijver Lev Tolstoj. De voorleesmarathon begint zaterdag om 11.00 uur en vanaf dan wordt er dus iedere dag voorgelezen op het station.

Lees ook:

Gezocht: duizend vrouwen voor epische voorleesmarathon op Utrecht Centraal

Van 15 tot en met 27 september gaat er iets bijzonders gebeuren in Utrecht: duizend vrouwen zullen i...

HE:LEEN | Expeditie Rotsoord

Rotsoord utrecht (1)

Tijdens het Uitfeest organiseren De Helling en LE:EN, samen met andere ondernemers op Rotsoord, een heus festival. Er is van alles te beleven tijdens Expeditie Rotsoord: van livemuziek tot kunst en van workshops tot lekker eten. Het festival is zaterdag 15 september van 14.00 tot 23.00 uur en je kunt er gratis naar toe. Hier vind je meer informatie.

Boekenmarkt

boekenmarkt utrecht (1)

Op het Vredenburgplein kun je zondag 16 september uren rondsnuffelen tussen rijen met boeken, op zoek naar bijzondere uitgaven. Het is de allereerste editie van De Utrechtse Boekenmarkt en je kunt er van 09.30 tot 17.30 uur naar toe.

Drijf-in bioscoop

Het Nederlands Film Festival, dat 27 september weer begint in Utrecht, organiseert samen met Pathé een Drijf-in bioscoop. Zondagavond kun je met je bootje aanmeren bij de Weerdsluis of een plekje zoeken op de kade, waar de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet wordt gedraaid. En dat lijkt ons de perfecte afsluiting van het Uitfeest! De film begint om 20.45 uur.

Bekijk hier het hele programma van het Uitfeest, zaterdag 15 en zondag 16 september in Utrecht.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.