5 redenen waarom Utrecht CS je nieuwe favo hotspot is

Door Anne-Meike van den Berg 5 oktober 2016
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het Centraal Station, waarschijnlijk niet je favoriete place-to-be in Utrecht. En áls je er al komt, is de kans groot dat je enorme haast hebt om nog net die ene trein te halen. Wij zeggen: ga eens zónder haast naar Utrecht Centraal. Waarom? Nou, om deze 5 redenen.

Je kan er in alle rust shoppen

Winkelcentrum Hoog Catharijne ligt letterlijk naast Utrecht CS. Maar geeft toe: het is er niet echt sfeervol en vooral héél druk. Ga daarom shoppen óp het Centraal Station! Er komen steeds meer leuke winkels bij, zoals Man at Work en Sissy-Boy. En omdat iedereen druk-druk-druk is met het halen van treinen, kan jij in alle rust winkelen. Heerlijk, toch?

Men at Work Utrecht CS
Foto: Men at Work

Meer over Man at Work Utrecht Centraal Station ontdekken?

Man at Work Utrecht Centraal Station kledingwinkels

Nu open08:00 - 20:00

Stationshal 12, Utrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

Je kan er prima ontbijten en lunchen…

En dan bedoelen we dus niet dat je even snel een croissant naar binnen propt voordat je de trein in springt, want geloof het of niet: je kan écht lekker en gezellig eten op Utrecht CS. Voor ontbijt tippen wij de Yoghurt Barn en ’t Koffiehuis. Die laatste vind je trouwens op de eerste verdieping van het station. Even met de trap omhoog dus. Op die verdieping vind je ook Bistrot Centraal, een relaxte spot voor lunch.

yoghurt-barn-utrecht-cs
Foto: Yoghurt Barn

Meer over Bistrot Centraal ontdekken?

Bistrot Centraal koffiebars

Nu open07:30 - 21:30

Stationshal 2a, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

…avondeten én borrelen

Voor een snelle avondmaaltijd is er genoeg keuze op Utrecht Centraal. Wij zijn fan van Smulders Kookt, een bakfiets waar je huisgemaakte maaltijden af kan halen. Smulders kookt staat iedere werkdag van 16:00 tot 19:30 uur op het Jaarbeursplein. Bij Bistrot Centraal, op de eerste verdieping dus, kan je ook lekker eten. Zin in een borrel? Kan ook gewoon op het station! Bij Bar Centraal, naast Bistro Centraal, drinkt je lekkere (lokale) biertjes.

bistrot-centraal
Foto: Bistrot Centraal

Meer over Smulders Kookt ontdekken?

Smulders Kookt restaurants en horeca

Nu open09:00 - 18:00

Zevenwouden 216, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Je wordt er getrakteerd op gratis pianoconcerten

Op het station staat een piano waar iedereen gebruik van kan maken. Leuk, want het levert vaak spontane miniconcertjes op compleet met dansende fans, zoals de man in dit filmpje waar wij héél vrolijk van worden.

Je kan zomaar onderdeel zijn van een dansvoorstelling

Vier mensen die midden in de stationshal precies tegelijkertijd hun veters strikken? Dat kan geen toeval zijn…en dat is het ook niet. Tot en met 31 oktober is er namelijk een dansperformance te zien op Utrecht Centraal. De dansers zien er uit als ‘gewone’ reizigers en doen synchroon allerlei alledaagse handelingen, zoals bellen, een kop koffie drinken of op hun horloge kijken. Wat de performance zo grappig maakt is dat een heleboel mensen niks door hebben en gewoon door de dansers heen lopen, op weg naar het perron. Zo ben je zonder dat je het door hebt onderdeel van de voorstelling!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.