Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x te gekke activiteiten tijdens Sint Maarten in Utrecht

Door Pauline Dons 8 november 2019

Deze week is het weer Sint Maartensweek in Utrecht. Tijdens dit jaarlijks terugkerende feest zal de lichtgevende parade weer door de binnenstad trekken. Op zaterdagavond 9 november kun je deze lichtshow bewonderen, maar er is dit weekend nog veel meer te doen! We hebben vier te gekke activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Het vuur van Sint Maarten

het vuur van sint maarten
Foto: Unsplash

Lichtkunst, muziek, dans, zang, eten en een spektakel rond een reusachtig vuur… We hebben het natuurlijk over het vuur van Sint Maarten. De organisaties Sharing Arts Society en RAUM hebben een mini-parade georganiseerd die op het Brusselplein begint. Deze parade zal op vrijdagavond 8 november om 17.30 uur starten en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het Vuur van Sint Maarten zal vanaf 18.00 uur branden op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum.

Maak je eigen lampion

sint maarten
Foto: ANP

Wil jij dit weekend de handen uit de mouwen steken? Op zaterdagavond 9 november vindt de Sint Maarten Parade plaats en speciaal voor deze optocht kun je samen unieke lantaarns maken. Kaboom Animation Festival organiseert namelijk een workshop waar kinderen, ouders, opa’s en oma’s samen aan de slag kunnen met de mooiste lampionnen. Bij Het Utrechts Archief op Hamburgerstraat 28, tussen 14.00 uur en 16.00 uur, kun je gratis deelnemen aan deze workshop en is er ook een interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van de stad te zien.

Wandeling door Utrecht

sint-maartenparade-sharing-arts-society-2
Foto: Sharing Arts Society

Zaterdagavond 9 november staat natuurlijk in het teken van licht en tijdens deze bijzondere rondleiding bewonder je de mooiste lichtkunstwerken van Trajectum Lumen. Vanaf Domplein 9 wandel je om 20.00 uur langs de hotspots van Utrecht. De avondwandeling van Utrecht Night Lights wordt door het hele jaar op zaterdagen georganiseerd, maar speciaal voor dit weekend wordt de wandeling aangepast en staat Sint Maarten centraal.

Human Library: leen een mens!

utrecht binnenstad oudegracht bibliotheek zomer
Foto: Pauline Dons

Ook op zondag 10 november worden er rondom Sint Maarten de leukste activiteiten georganiseerd. Hoe beleeft een rolstoelrijder, een veteraan of een polyamorist het leven? Tijdens de Human Library in de Centrale Bibliotheek aan Oudegracht 167 kun je een mens ‘lenen’ en zo in gesprek gaan met ‘levende boeken’. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur ontdek je op de eerste etage hoe deze mensen omgaan met de vooroordelen die bestaan over hun uiterlijk, afkomst, seksuele geaardheid of levensstijl.

Meer over Sint Maartensweek

Meer weten? Hier vind je nog veel meer leuke activiteiten tijdens de Sint Maartensweek.

Lees ook:

Sint Maarten in Utrecht 2019: alles wat je wilt weten op een rij

Van 3 tot en met 11 november staat Utrecht in het teken van Sint Maarten, met als hoogtepunt natuurl...

Google-bus in ons stadsie en Sint Maarten: dit gebeurt er deze week in Utrecht

Nog even nagenieten: dit was de Sint Maarten Parade 2018

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.