Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x mooie fietsroutes in de buurt van Utrecht

Aangeboden door RoutesinUtrecht.nl – recreatie en toerisme 28 juli 2020

Een verre vakantie zit er deze zomer waarschijnlijk niet in, maar gelukkig barst het in (de omgeving van) Utrecht van de mooie plekken die je het beste kunt ontdekken op de fiets. Of je nu kastelen wilt kijken of liever het bos opzoekt: het kan allemaal. RoutesinUtrecht.nl tipt vier mooie fietstochten in de buurt van Utrecht. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Buitenplaatsen en plassenroute

Routes in Utrecht fietsen
Foto: RoutesInUtrecht

Op zoek naar een mooie fietsroute waarbij je lekker de stad uitgaat om de natuur op te zoeken? Dan is de Buitenplaatsen en plassenroute van 36 kilometer een aanrader. Tijdens deze tocht kom je langs prachtige water- en natuurgebieden, doorkruis je Hollandse landschappen met molens, historische boerderijen en kom je ook nog eens kastelen en buitenplaatsen tegen. Je komt onderweg ook langs de Maarsseveense plassen waar je een frisse duik kunt nemen, mocht het echt heel warm zijn.

Handig om te weten: deze route begint en eindigt bij het Toeristische Overstap Punt (TOP) Slot Zuylen. TOP’s zijn handige startpunten voor je wandeling, fiets- of vaartocht. Je kunt hier namelijk makkelijk je auto kwijt en er is altijd een informatiepaneel aanwezig met een kaart van de omgeving.

Bekijk de Buitenplaatsen en plassenroute hier.

Go east, have fun (fietsroute rondom Zeist)

Fietsroute routes in utrecht
Foto: Anne Hamers

Als je zin hebt om er met het gezin op uit te gaan is deze gezinsvriendelijke route uitermate geschikt. De tocht is 39,3 kilometer lang en begint bij het Ledig Erf en gaat vanaf daar richting Zeist. Onderweg kom je langs verschillende plekken waar je kinderen zich vast en zeker vermaken, zoals de Boswerf (met een kleinebeestjestuin, bijentuin en horeca), speeltuin en restaurant Blik & Burgers en de Schaapskooi Heidestein. Mocht je deze route wat te lang vinden, dan kun je hem makkelijk wat verkorten.

Bekijk de Go east, have fun route hier.

De Stijl tussen Utrecht en Amersfoort: in de voetsporen van Rietveld en Mondriaan

De stijl fietsen routes in utrecht
Foto: Dirk Verwoerd

Een leuke route voor sportieve fietsers die het leuk vinden om meer te ontdekken over De Stijl. Tussen Utrecht en Amersfoort vind je verschillende sporen van deze Nederlandse kunstbeweging; van het museum rond de Amersfoortse schilder Piet Mondriaan tot de talrijke creaties van de Utrechtse meubelontwerper en architect Gerrit Rietveld. Deze route begint bij Slot Zuylen, voert je vervolgens dwars door de Utrechtse binnenstad, om via Bunnik, Zeist en Soesterberg koers te zetten naar Amersfoort. De route eindigt bij het Mondriaanhuis in de Keistad.

Bekijk De Stijl fietsroute hier.

Fietsroute door Nieuwegein

Fietsroute door nieuwegein- Marco Spelten
Foto: Marco Spelten

Dichtbij onze stad vind je verschillende plaatsen die leuk zijn om te verkennen per fiets. Nieuwegein is daar een goed voorbeeld van, zo bewijst deze fietsroute van 20 kilometer door Nieuwegein. De fietstocht begint bij TOP Laagraven en voert je onder meer mee langs het middeleeuwse kasteel Rijnhuizen, het middeleeuwse Jutphaas en door het moderne centrum van Nieuwegein met gezellige pleintjes en horeca. Onderweg passeer je ook een aantal forten en sluizen die onderdeel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Bekijk de Fietsroute door Nieuwegein hier.

Bekijk nog meer mooie fietsroutes in (de buurt van) Utrecht

Foto: Manja Herrebrugh
Foto: Manja Herrebrugh

Ben je na het bekijken van deze routes helemaal geïnspireerd geraakt om ook weer eens een fietstocht te maken? Via RoutesinUtrecht.nl vind je nog veel meer mooie fietsroutes in en rondom Utrecht. Of je nu op zoek bent naar een tocht door de polders of je liever vergaapt aan eeuwenoude kastelen en mooie buitenplaatsen: in onze diverse provincie kan het allemaal!

Handig om te weten: in de hele provincie Utrecht ligt een uitgebreid fietsnetwerk dat je langs mooie en bijzondere plekjes voert. Het fietsnetwerk is te herkennen aan groen-witte borden met twee cijfers: de fietsknooppunten. Je kunt zo gemakkelijk je eigen route uitstippelen of een themaroute volgen. Meer informatie vind je op deze pagina.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door RoutesinUtrecht.nl – recreatie en toerisme. Meer over RoutesinUtrecht.nl – recreatie en toerisme ontdekken?

RoutesinUtrecht.nl – recreatie en toerisme dienstverlening

Archimedeslaan 6, Utrecht

Bekijk meer:dienstverlening
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.