Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coming soon! 3 x deze voorstellingen van Theater Utrecht wil je niet missen dit najaar

Aangeboden door Theater Utrecht 31 augustus 2020

Baal je flink dat het einde van de zomer alweer in zicht is? Nergens voor nodig, want er is genoeg leuks om naar uit te kijken de komende tijd. Zo begint in het najaar traditiegetrouw een gloednieuw theaterseizoen. We kunnen vast verklappen; Theater Utrecht heeft van september 2020 tot en met januari 2021 zeven hele toffe voorstellingen op de agenda staan (waarvoor je nu al kaartjes kunt kopen). Welke daarvan iedere Utrechter volgens ons moet zien? Dit zijn onze drie aanraders. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Quake – Casper Vandeputte

Theater Utrecht
Foto: Benning & Gladkova

“Voor deze muzikale dans- en theatervoorstelling is regisseur Casper Vandeputte een samenwerking aangegaan met een groep aanstormende talenten van de Utrechtse stichting DOX“, aldus Thomas. “Quake gaat over hoe geschiedenis in ons doorleeft en hoe iets dat gebeurd is generaties later nog effect kan hebben. Net zoals een aardbeving kan blijven beven.” Quake wordt gemaakt door acht hartstochtelijk eerlijke performers die hun persoonlijke ‘quakes’ op verschillende plekken in de tijd en op de aarde hebben liggen.

Quake gaat op 16 oktober in première in Stadsschouwburg Utrecht en is daarna nog door het land te zien. Meer lezen of direct kaartjes kopen doe je hier.

Zwarte lente – Espen Hjort

Mees Borgman | Foto: Benning & Gladkova
Dries de Sutter | Foto: Benning & Gladkova

Thomas: “De fysieke theatervoorstelling Zwarte Lente gaat over liefdesverdriet en afscheid nemen van de natuur. De liefde tussen twee geliefden staat symbool voor hoe de mens afscheid neemt van de natuur. Het laat zien hoe wij, net als in de relatie tussen dit koppel, natuur ook aan het vernietigen zijn.”

Zwarte Lente gaat op 2 oktober in première in De Paardenkathedraal Utrecht en toert daarna tot half november door het land. Meer lezen of direct kaartjes kopen doe je hier.

Immens – Casper Vandeputte

Mocht je denken: hé, de naam Immens komt me bekend voor… Dat kan kloppen, want de voorstelling was in 2019 nog te zien in onze stad en wordt wegens succes hernomen. “De voorstelling was vorig jaar nagenoeg iedere keer erg snel uitverkocht. Bovendien hoort Immens bij de officiële juryselectie voor het Nederlands Theater Festival én is de voorstelling genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2020”, aldus Thomas.

Immens is een muzikale, filosofische en humoristische voorstelling, geïnspireerd op het gedachtengoed van Friedrich Nietzsche. De voorstelling vertelt het verhaal van Fritz, ‘de geest van Nietzsche’. In een wereld waarin fake news overal lijkt te zijn en politieke berichtgeving steeds meer verdeeldheid creëert, besluit hij om écht eerlijk te zijn – zelfs als dat zorgt voor ongemakkelijke situaties.

Immens is vanaf september te zien in diverse theaters in ons land. Meer lezen of direct kaartjes kopen doe je hier.

Nog niet uitgekeken?

Immens Theater Utrecht
Beeld uit de voorstelling Immens | ®Julian-Maiwald

In totaal staan er bij Theater Utrecht maar liefst zeven producties op de planning. Voor een volledig overzicht van de voorstellingen kun je terecht op deze pagina. Goed om te weten: in De Paardenkathedraal Utrecht (de uitvalsbasis van Theater Utrecht, red.) zijn de nodige maatregelen genomen om ieders veiligheid te garanderen. Meer daarover lees je hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Theater Utrecht. Meer over Theater Utrecht ontdekken?

Theater Utrecht theaters

GeopendHele dag

Hoefijzerstraat 10, Utrecht

Bekijk meer:theaters
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.