Stem nu op jouw favoriete Utrechtse huisdier

Door Anne-Meike van den Berg 11 oktober 2018

Knuffelige konijnen, lollige labradors en prachtige perzen: wij van indebuurt Utrecht zijn dól op huisdieren. We zijn daarom op zoek naar het allerleukste huisdier van Utrecht. De genomineerden zijn bekend en je kunt nu stemmen!

Bekijk hier alle genomineerde Utrechtse huisdieren. Op de laatste pagina kun je jouw stem uitbrengen.

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Willie

Willem Johannes Cornelisz van Puffelen, roepnaam Willie, is een geluksvogel, uh, kat. Hij woont namelijk met maar liefst vijf vrouwen in een huis. Volgens zijn baasjes Roselin, Yael-Naomi, Rozemaryn, Anne-May en Henriette heeft Willie het niet altijd makkelijk (gehad). Toen hij een half jaar oud was verloor hij zijn kleine broertje. Bovendien wordt hij soms gepest door de buren, omdat hij niet de knapste kat is die er rondloopt. “Wij krijgen belletjes dat hij er verwilderd uit ziet en zo’n honger heeft”, vertellen de baasjes. “Willie kan er niets aan doen dat hij zo lelijk is en eigenlijk een beetje een transgender katje is; een hond geboren in een kattenlichaam. Als hij buiten aan het chillen is en er komt een huisgenoot thuis, komt hij gelijk aangerend als een klein hondje en knuffelt hij erop los.” Toch is Willie ondanks alles zorgzaam en sterk.

Lev

Maak kennis met Lev, een Italiaans windhondje die volgens zijn baas Zepha veel meer is dan alleen een hond. We sommen op:

  • Leermeester op het gebied van liefde
  • Snelste sprinter van het hondenveld
  • Knuffelkleinkind van alle opa’s en oma’s in Tuindorp Oost
  • Imitator van kangoroes, konijnen, herten, stokstaartjes, katten en Dobby (de huiself uit Harry Potter)

En dan heeft Lev ook nog eens zijn eigen Instagramaccount. Mooier wordt het niet!

Betty

Betty is, net als het beeld van Biru bij de Servaasbrug, een Chow Chow. Deze dame ziet er uit als een fluffy teddybeer, maar eigenlijk houdt ze niet zo van knuffelen. Volgens haar baasje Kim is Betty een soort kat: “heel trots en zelfstandig, met veel liefde – op haar voorwaarden – voor voornamelijk de baas.” Niet alleen Kim is dol op haar hond, ook de buurtkinderen en buurvrouwen zijn voor haar charme gevallen. Sommige buren hebben zelfs speciale snoepjes in huis gehaald voor het geval dat Betty langskomt. De Chow Chow is namelijk behoorlijk kieskeurig dus ze haalt – letterlijk – haar neus op als de snoepjes haar niet bevallen. Oh, nog een grappig feitje: Betty heeft een blauwe tong!

Fredje

Huisdier Utrecht Fredje

Fredje was zo vrij om zichzelf op te geven voor deze verkiezing:

“Toen ik nog een kleine kitten was, kwam ik al in Utrecht te wonen. Ik was nog maar een jaar en wilde al op avontuur… ik raakte de weg kwijt en was vier maanden lang van huis. Gelukkig vonden mijn baasjes me terug in Geldrop!  Toen ik drie jaar was, verhuisde ik naar the Big Apple. Jaja, je leest het goed: New York, in de USA! Daar heb ik een jaar rondgesnuffeld, maar ik kon toch maar niet wennen aan al dat Amerikaanse gemiauw, ik verstond er niks van!  Afgelopen december hebben mijn oude baasje me teruggebracht naar het mooie Utrecht en kreeg ik nieuwe baasjes. En… ik kwam per toeval in mijn oude straat terecht! Hoe toevallig is dat!? Zóóó fijn om weer in mijn vertrouwde stadsie te zijn!  In het begin moest ik even aan mijn nieuwe optrekje wennen, maar nu lig ik het liefst elke avond knorrend op de bank naast mijn baasjes. Het mooiste moment van de dag is wel wanneer ze terugkomen van hun werk, ik het slot hoor van hun fietsen en ze opwacht voor de deur. Dan krijg ik altijd zo’n fijne buikkriebelsessie. Maar niet verder vertellen hoor, verder ben ik heel stoer! Hopelijk vinden jullie mij (net als mijn baasjes) ook het allerleukste huisdier van Utrecht! Voor meer avonturen van mij, kun je me vinden op mijn Instagram-account, daar ben ik bekend onder de schuilnaam @Supertoughie.

Tommy

Een halsbandparkiet met een eigen YouTube kanaal, het moet niet gekker worden. Het kanaal van Tommy, met filmpjes waarin hij kusjes geeft/het alfabet leert/grappige cadeautjes krijgt, heeft maar liefst 18.500 volgers. En deze bekende YouTube-parkiet woont dus gewoon in Utrecht! Hij woont samen met zijn baasje Nancy, de grijze roodstaart Coco, alexanderparkiet Paco en hond Jessie.

Isa

Huisdier Utrecht Isa

Jahoor, een varkentje! Dit is Isa en volgens haar baas Tessa is zij echt het allerleukste en -liefste huisdier van Utrecht. “Ze kan als de beste urenlang eikels eten buiten. Of dingen slopen. Maar ook een heleboel liefde geven!”

Suley

Huisdier Utrecht Suley

Het is eigenlijk een wonder dat dwergkonijn Suley nog leeft, want ieder jaar met kerst doet hij iets geks. Hij gaat in de magnetron zitten, bijvoorbeeld. Of hij neemt vast plaats in de pan die op het fornuis staat. Maar, Suley, volgens mij wil je baasje Wesley je helemaal niet opeten…!

Bruno

Hij heeft een eigen Instagramaccount, wordt vertroeteld door maar liefst zeven (!) dames en hij drinkt graag uit de wc. Dit is Bruno! Zijn bazen Demi, Tessa, Melanie, Ekim, Lune, Sanne en Jamie zijn ongelofelijk dol op hem, ondanks dat Bruno nogal vaak om eten zeurt, likjes yoghurt steelt en regelmatig zijn mandje berijd (maar ja, wat wil je met zoveel vrouwen in huis…).

Nola

Nola bracht de eerste maanden van haar leven door op straat in Spanje. Nederlandse mensen vingen haar daar op en vijf jaar geleden kwam Nola naar Nederland, waar ze bij haar nieuwe baasje Marlies ging wonen. “De beste beslissing van ons leven!”, aldus Marlies. “Ze wil de hele dag met je knuffelen, ze is superlief met kinderen, ze is heel enthousiast en ze wordt erg gelukkig van veel en hard (héél hard) rennen. Ze gaat mee naar de kroeg en naar de sportclub (‘Nola is echt een Synergo-hond’, aldus een jeugdspeler van korfbalvereniging Synergo die niet anders weten dan dat Nola meekomt naar het korfbalveld). Ik zou me geen lievere en leukere hond kunnen wensen. Ik had nog nooit van mijn leven een hond gehad als huisdier. Maar het is echt fantastisch! Wij geven haar alle liefde en ze geeft ons al haar liefde terug.” En dan is Nola ook nog eens een beroemde Instagram-hond!

Stemmen maar!

Deze poll is gesloten, je kunt niet meer stemmen.

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Dieren

adv.