Hobbykoks opgelet: met deze opleiding word je een topkok

Aangeboden door Horeca & Toerisme College 16 september 2018

Ben je van plan om een bed & breakfast te beginnen, om als zelfstandig werkend kok aan de slag te gaan op feesten en partijen of wil je eindelijk gewoon écht eens leren koken? Dan hebben we een prima oplossing voor al jouw keukenproblemen: volg een koksopleiding!

Wat je daar precies leert, dat weet Herman Bunschoten je te vertellen. Hij geeft les aan het Horeca & Toerisme College in Utrecht en helpt iedereen die enthousiast genoeg is om de sterren van de hemel te koken.

Herman in de keuken

Op de koksopleiding voor volwassenen van het Horeca & Toerisme College krijg je in tweeëntwintig weken tijd de basistechnieken van het koken aangeleerd. Het is de ideale manier om jezelf van hobbykok naar het niveau superchef te tillen. De opleiding is hartstikke toegankelijk volgens Herman. “We beginnen simpel”, vertelt hij. “De eerste les bestaat uit het bereiden van lekkere mayonaise en daarna gaan we door met salades en een driegangendiner.” Hij vertelt er lachend bij: “Als ik zo’n eerste les geef, dan ben ik aan het einde vaak een beetje misselijk. Maar verder is mijn baan geweldig hoor! De opleiding is fantastisch om te doen. Vooral omdat er heel veel enthousiastelingen meedoen die staan te trappelen om beter te worden in wat ze – net als ik- het liefste doen: koken!”

Zo word je een topkok

“Op dit moment hebben we nog een paar plaatsen vrij op maandag van 10.00 tot 17.00 uur”, vertelt Herman. “We beginnen in september en in mei is het eindexamen. Tegen die tijd weet je precies hoe je met de koude gerechten zoals desserts en salades om moet gaan, hoe je warme maaltijden bereidt en hoe je een lekker stuk vlees of vis bakt. We starten eind deze maand, dus wie mee wil doen moet snel zijn! De locatie is ook top: de kookstudio is ruim en groot en zit onder het stadion van FC Utrecht”, zegt Herman. De opleiding kost bijna €4000,-. Dat lijkt duur, maar dat valt volgens Herman heel erg mee. “Kijk, je krijgt in een hele korte tijd een heel nieuw vak onder de knie. Wie in september start heeft in mei een branche diploma van de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) in zijn zak. Dat betekent dat je aan de slag kunt als kok in een restaurant of je eigen zaak kunt beginnen. Een van mijn cursisten heeft na de opleiding een theetuin opgericht en werkt daarnaast als ZZP’er op feesten en partijen. Dat is toch prachtig?”

Aanmelden voor de opleidingen kan via de website van Bedrijfsopleidingen van het Horeca & Toerisme College. Wil je meer informatie, dan kun je mailen naar herman[email protected].

Horeca & Toerisme College

opleidingen

Bekijk meer:opleidingen

adv.