Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronaproof én voor een scherp tarief: een taxi reserveren bij de UTC bespaart geld en gedoe

Aangeboden door Utrechtse Taxi Centrale (U.T.C.) 17 juli 2020

Juist in coronatijd zet de Utrechtse Taxi Centrale (UTC) – het grootste taxibedrijf van de stad – alles op alles om te zorgen dat Utrechters op veilige wijze van A naar B kunnen komen. Achter de schermen is hard gewerkt om alle taxi’s helemaal ‘coronaproof’ te maken. Om ook het reizen van en naar Utrechtse buurgemeenten aantrekkelijker te maken én klanten tegemoet te komen, introduceert de UTC bovendien vaste tarieven. UTC-bestuurslid Marcel Chandrikapersad vertelt wat je moet weten.

“We zijn druk bezig geweest om ons volledige wagenpark te voorzien van veiligheidsschermen”, vertelt Marcel. “De gekozen schermen voldoen aan de veiligheidseisen die het RIVM stelt. Mocht er bijvoorbeeld iets gebeuren, dan zullen deze schermen niet versplinteren.”

Grondige schoonmaak na iedere rit

Naast het installeren van veiligheidsschermen neemt de UTC nog meer maatregelen om de veiligheid van chauffeurs en klanten te garanderen. Marcel licht toe: “In een reguliere taxi mogen nu maximaal twee personen meerijden en in een busje zijn dat er maximaal vier. Daarnaast komen in alle auto’s desinfecteerdoekjes waarmee de chauffeur na iedere rit de taxi grondig schoonmaakt. Alles wat aangeraakt wordt, reinigen we. Denk aan de gordel en deurhendel. Klanten die daar behoefte aan hebben, kunnen ook zelf hun handen ontsmetten met desinfecteermiddel. Op die manier zorgen we voor een veilig gevoel bij onze klanten.”

Lobbyen voor de taxibranche

Marcel is de afgelopen tijd niet alleen druk geweest met het doorvoeren van veiligheidsmaatregelen, maar ook met lobbyen voor financiële steun voor de taxibranche. Na het uitbreken van de coronacrisis kondigde de overheid de TOGS-regeling aan (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren, red.) om ondernemers te steunen met een eenmalige tegemoetkoming van €4.000,-. De regeling bleek niet te gelden voor taxichauffeurs, waarna Marcel besloot in actie te komen.

“De TOGS geldt alleen voor ondernemingen die zijn gevestigd op een huisadres, terwijl ook taxichauffeurs vaste kosten hebben, zoals verzekeringen of lease-kosten”, vertelt Marcel. “Met steun van de koepelorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) heb ik, samen met andere belangenvertegenwoordigers, twee weken intensief gelobbyd. Op 6 april hebben we een petitie overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer, waarna de ministerraad heeft besloten dat de TOGS-regeling ook voor onze sector geldt. Dat nieuws zorgde voor veel blijdschap en opluchting onder collega’s.”

Tekst gaat verder onder de foto

UTC
Foto: Utrechtse Taxi Centrale (UTC)

Handig als je af en toe buiten de stad moet zijn

Bij UTC snappen ze dat niet iedereen het prettig vindt om in coronatijd met het openbaar vervoer te reizen. Wil je jezelf drukte en gehannes met mondkapjes besparen? Dan biedt de taxi uitkomst. Blijf je binnen Utrecht? Een stadsrit bij de UTC kost slechts €14,50. Om het reizen naar omliggende gemeenten aantrekkelijker te maken, introduceert de taxicentrale daarvoor vaste tarieven.

“Als je op de meter naar Nieuwegein rijdt, kan de prijs soms oplopen tot €50,-. Nu hebben we voor de rit van of naar Nieuwegein een vaste prijs van maximaal €22,50 vastgesteld”, vertelt Marcel. “Juist nu mensen misschien minder graag het OV pakken, willen we hen tegemoetkomen. Dankzij deze vaste tarieven kom je niet voor verrassingen te staan.” De UTC heeft onder andere vaste tarieven bepaald voor ritten van en naar IJsselstein (€27,50), Bunnik (€20,-) en Maarssen (€20,-).

Dit nummer vergeet je nooit meer…

Wil je een taxi reserveren? Dat doe je gemakkelijk via de website van de UTC of door te bellen naar de centrale. De UTC heeft sinds kort een nieuw nummer dat je héél makkelijk kunt onthouden: 030-7777777 (ja, echt: nul, dertig, zeven keer zeven). Als je de centrale belt, staat er vaak al binnen tien minuten een taxi voor je neus. Lekker makkelijk!

Lees ook:

Utrechtse Taxi Centrale UTC

Taxichauffeurs van de UTC kunnen tijdelijk je boodschappen ophalen en thuisbezorgen

Waar een groot deel van Nederland momenteel thuiswerkt, is dat niet bij alle bedrijven mogelijk. Een...

Ibrahim (31) werkt al 10 jaar als taxichauffeur: ‘In dit beroep ben je soms net een psycholoog’Deze bijdrage wordt je aangeboden door Utrechtse Taxi Centrale (U.T.C.). Meer over Utrechtse Taxi Centrale (U.T.C.) ontdekken?

Utrechtse Taxi Centrale (U.T.C.)

taxibedrijven

Californiëdreef 35, Utrecht

Bekijk meer:taxibedrijven

adv.