Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aan de slag! 5 x deze Utrechtse organisaties kunnen jouw hulp nu hard gebruiken

Door May-Anne Oltmans 22 maart 2020

Door de coronamaatregelen kunnen sommige mensen tijdelijk niet werken, bijvoorbeeld omdat het bedrijf waar ze werken is gesloten. Werk jij momenteel niet en wil je jouw tijd graag nuttig inzetten? Dat komt mooi uit, want verschillende Utrechtse organisaties zijn op zoek naar helpende handen! Wij zetten er vijf op een rij.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Aan de slag in het UMC Utrecht

‘Als het UMC Utrecht patiënten met het nieuwe coronavirus opvangt, verwachten we extra medewerkers nodig te hebben op bepaalde afdelingen’, zo lezen we op de website van het ziekenhuis. Via een online formulier kun je aangeven over welke vaardigheden je beschikt en op welke afdeling je kan bijspringen. Naast zorgtaken zoekt het UMC bijvoorbeeld mensen om telefonisch patiënten te woord te staan, de website te beheren of management- en organisatietaken op te pakken.

Word vrijwilliger bij Handjehelpen

Wil jij je graag inzetten voor iemand in de buurt die door de coronacrisis wel wat extra hulp kan gebruiken? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Handjehelpen. Wanneer je je gegevens achterlaat op de website, neemt de vrijwilligersorganisatie contact op om te bespreken hoe jij tijdens de coronacrisis een stadsgenoot kunt helpen.

Oog voor Utrecht zoekt belmaatjes

Het RIVM raadt ouderen en kwetsbare personen aan om grote gezelschappen en het openbaar vervoer de komende tijd te mijden. Om ouderen in deze periode te helpen, is vrijwilligersorganisatie Oog voor Utrecht op zoek naar belmaatjes. Als belmaatje ‘peil je de behoeften van ouderen en bied je een luisterend oor’, aldus de organisatie. Meer informatie vind je hier.

Aan de slag bij Albert Heijn

Waar veel mensen thuiswerken, geldt dat niet voor de vele supermarktmedewerkers in ons land. Zij zijn juist extra hard aan het werk om te zorgen dat iedereen nog steeds alles kan kopen wat nodig is. Supermarktketen Albert Heijn zoekt voor diverse Utrechtse filialen vulploegmedewerkers en caissières. Je kunt onder andere aan het werk bij Albert Heijn aan de Voorstraat, Nachtegaalstraat of Twijnstraat.

Doneer eten bij de Voedselbank Utrecht

Door onnodig hamstergedrag, kampt de Voedselbank Utrecht met tekorten. Wil jij een steentje bijdragen? Dat kan! Vooral houdbare producten zijn meer dan welkom, zo liet Voedselbank-medewerker Ingrid Verkerk ons eerder weten. Heb jij nog wat pakken spaghetti, groenten in blik of ander eten in huis waar je iemand anders blij mee wil maken? Lees hier hoe voedsel doneren werkt.

Lees ook:

Albert Heijn Utrecht last speciaal ‘ouderenuurtje’ in

Ouderen behoren helaas tot de meest kwetsbare groep van het virus dat nu rondwaart. Mensen die jonge...

Thuiswerken door corona: zo ziet dat eruit in Utrecht

Aangepaste dienstregeling: deze bussen rijden nog wel in Utrecht

Fijne Utrechtse aanbiedingen waarvoor je nu niet de deur uit hoeft

Zien: heel Utrecht klapt en juicht voor hardwerkende Nederlanders

Zo kun jij Utrechtse ondernemers steunen in deze moeilijke tijd

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.