Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aan de slag! 4 x zo kun jij andere Utrechters helpen in coronatijd

Door May-Anne Oltmans 12 april 2020

Door de coronamaatregelen kunnen sommige mensen tijdelijk niet werken, bijvoorbeeld omdat het bedrijf waar ze werken is gesloten. Werk jij momenteel niet en wil jij jezelf graag nuttig maken? Dat komt mooi uit, want er zijn verschillende manieren waarop jij stadsgenoten in deze tijd kunt helpen. Wij zetten er vijf op een rij.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kook een lekkere maaltijd voor een ander

Vind jij het leuk om te koken en wil je buurtgenoten blij maken met jouw maaltijden? Meld je dan aan als thuiskok bij Thuisgekookt.nl. De website matcht thuiskoks aan stadsgenoten in de buurt die zelf geen tijd of mogelijkheid hebben om te koken, bijvoorbeeld omdat ze in de risicogroep vallen en nu liever binnenblijven of omdat ze in de zorg werken en lange dagen maken. Zin om de keuken in te duiken voor een ander? Hier meld je je aan.

Word taalmentor voor een middelbare scholier uit Utrecht

De Utrechtse organisatie Taal Doet Meer is op zoek naar taalmentoren. Als taalmentor help je een Utrechtse middelbare scholier uit een anderstalig gezin met huiswerk én het vergroten van leesplezier en taalvaardigheid. Normaal gesproken ga je als taalmentor wekelijks bij je pupil langs, maar door de coronamaatregelen spreek je tijdelijk online af. Iets voor jou? Meld je snel aan.

#OpaApp: bellen met je opa en oma (en die van je vrienden)

Jongerenorganisatie Young Impact bedacht een leuke challenge om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan: #OpaApp. Nu sportlesjes, etentjes met vrienden en feestjes allemaal zijn afgelast, heb je waarschijnlijk tijd zat om af en toe een belletje te plegen. Het idee van #OpaApp: maak een groepsapp met je vrienden en deel hier (als je toestemming hebt) de telefoonnummers van jullie opa’s en oma’s. Bel iedere dag een ander nummer, zodat al jullie opa’s en oma’s dagelijks gewoon even hun ei kwijt kunnen en iemand hebben om mee te kletsen.

Meld je aan als vrijwilliger bij U Centraal

Lijkt het je leuk om in deze tijden iets voor een ander te doen en sta je ervoor open om op verschillende manieren hulp te bieden? Meld je dan aan als vrijwilliger bij U Centraal. De organisatie koppelt vrijwilligers aan Utrechters die bijvoorbeeld hulp nodig hebben met hun administratie of begeleiding nodig hebben om naar het ziekenhuis te gaan.

Lees ook:

Koptelefoon

Van gratis e-books tot toffe podcasts: met deze tips hoef jij je de komende tijd niet te vervelen

Je hebt Netflix al uitgespeeld, je hele huis opgeruimd én je volledige boekencollectie (opnieuw) ver...

Oproep: hoe daten Utrechters in coronatijd?

DIY beauty: bij Natural Heroes shop je alles voor je eigen verzorgingsproducten

Smullen! Deze 7 lekkernijen komen uit Utrecht

Niet naar de kapper, wel mooi haar: 5 x tips van Utrechtse kappers

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.