6 x flexwerken in cafés in Utrecht

Door Liselotte Idema 31 januari 2017
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Flexwerken in Utrecht, dat kan op een heleboel plekken. En dat wordt ook heel veel gedaan. ‘Gewoon’, in koffiebars en gezellige cafés. Wat volgens ons echt goede (gratis!) werkplekken zijn? Dat hebben we voor je op een rij gezet. 

Flexwerken in de muziekfabriek

het gegeven paard utreceht tivoli
Foto: Facebook Het Gegeven Paard

Altijd al eens willen weten wie al die stukjes op indebuurt Utrecht tikken? Als je gaat flexwerken in Het Gegeven Paard is de kans groot dat je ons tegen het lijf loopt. Onze favoriete flexwerkplek in Utrecht is het café in TivoliVredenburg – deels door de ligging, vlakbij ons kantoor. Er zijn grote, lange tafels, de koffie is goed, er valt veel daglicht naar binnen en er zijn genoeg stopcontacten. Goede sfeer, aardige bediening, fijne muziek op de achtergrond. Overtuigd? Kan bijna niet anders.

Het Gegeven Paard cafés

Nu open09:00 - 01:00

Vredenburgkade 11, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Klassiek op de achtergrond

het muzieklokaal utrecht

Als je zoekt naar een rustige plek om te werken in Utrecht, dan is het Muzieklokaal aan de Bemuurdeweerd een goede spot. In het café wordt alleen klassieke muziek gedraaid en dat zorgt voor weinig afleiding. Er hangt een aangename, rustige sfeer in de lichte zaak. Nadeel: de tafeltjes zijn klein, dus je kunt niet je hele hebben en houden uitstallen. Maar voor een paar uur concentratie zit je hier perfect.

Het Muzieklokaal cafés

Nu gesloten11:00 - 22:00

Bemuurde Weerd OZ 13, Utrecht

Bekijk meer:cafés

O, dáár!

flexwerken utrecht
Foto: O-Utrecht

Een fijne werkplek is O-café aan de Weerdsingel – of aan het begin van de Amsterdamsestraatweg, net hoe je het bekijkt. Met gemak werk je hier de hele dag. Want: genoeg plek en inspiratie (O-café hoort bij een hip Utrechts bedrijf; Bureau O) én naast goede koffie is er ook een prima lunchkaart. Onze tip: de tosti!

O-café cafés

Nu gesloten08:30 - 20:30

Weerdsingel WZ 8, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Flexwerken bij Cornelis

cornelis
Foto: Cornelis

In Utrecht Oost vind je het knusse zaakje Cornelis. Je komt er voor lekkers om mee te nemen – verse thee, koek, taart – of om een kop koffie te drinken. Maar, wist je dat je er ook heel goed kunt flexwerken? Aan de grote vierkante tafel bij het raam is plaats genoeg voor jou en je laptop. Met een zacht achtergrondmuziekje en de super vriendelijke bediening die je voorziet van verse cappuccino’s, moet werken hier wel lukken.

Cornelis koffiebars

Nu gesloten08:00 - 17:00

Maliestraat 16, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

Koffie & Ik

koffie en ik vleutenseweg utrecht

Aan de andere kant van Utrecht, in de wijk Nieuw Engeland (praktisch Lombok!) kun je bij Koffie & Ik al vanaf acht uur ’s ochtends flexwerken. En dat wordt ook massaal gedaan. Je kunt een plekje kiezen aan de grote tafel, waarop je ook veel leesvoer vindt, of voor een klein tafeltje kiezen. Ook hier geldt; de kleine tafels zijn ook echt klein. Maar, de koffie is uitstekend en het aantal flexwerkers groot. Voelt het toch een beetje alsof je niet de enige bent die aan het werk is.

Koffie & Ik koffiebars

Nu gesloten08:00 - 20:00

Vleutenseweg 169, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

De Stadstuin

De Stadstuin Utrecht
Foto: De Stadstuin

Ook voor de flexwerker in Utrecht Zuid is er een fijne werkspot. Bij De Stadstuin kun je een kantoorruimte of een bureau huren, maar ook ‘gewoon’ flexwerken in het café. Ook hier geldt; inspirerende, boeiende locatie. En – als je in Utrecht Zuid woont – een perfecte uitvalsbasis als je niet helemaal naar het centrum wilt fietsen. Met betaalbare lunch en koffie.

Staat jouw favoriete flexwerkcafé in Utrecht er niet bij? Laat ons in een reactie hieronder weten waar jij graag neerploft met je laptop.

De Stadstuin cafés

Nu gesloten09:00 - 23:00

Europalaan 20, Utrecht

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Werken

adv.