Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x bekende internationale bedrijven waarvan je niet wist dat ze in Utrecht zaten

Door May-Anne Oltmans 10 juli 2020

Droom je van een flitsende carrière bij een grote multinational, maar moet je er niet aan denken om Utrecht te verlaten? Dat is gelukkig nergens voor nodig, want ook in onze stad vind je verschillende internationale bedrijven. Wij zetten er zes voor je op een rij.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

PepsiCo Group

PepsiCo Group is opgericht in de Verenigde Staten en het Nederlandse hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Utrecht. Het voedingsmiddelen- en drankenbedrijf is eigenaar van diverse bekende merken zoals Pepsi, 7UP, Quaker, Doritos, Lays en Duyvis. Het kantoor in Utrecht bevindt zich op het bedrijventerrein Lage Weide.

DHL

Fervente internetshoppers zijn ongetwijfeld bekend met de gele busjes van DHL. Het logistieke bedrijf vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten en is inmiddels in Duitse handen. In 2015 opende het bedrijf een kantoor in onze stad aan de Reactorweg.

Rabobank

Dit beeld zullen de meeste Utrechters wel herkennen. In de glazen toren, ook wel bekend als ‘de Verrekijker’, zit sinds 2011 het Rabobank Bestuurscentrum. De bank met het blauw-oranje logo werd aan het begin van de vorige eeuw opgericht in Nederland, maar is inmiddels actief in veertig landen over de hele wereld.

Capgemini

View this post on Instagram

#timelapse #utrecht #netherlands #capgemini

A post shared by Franco Palacios (@franktheprofesional) on

Ook gevestigd in de Domstad: het Franse bedrijf Capgemini. Deze multinational is gespecialiseerd in consultancy op het gebied van digitale transformatie en technologie. Pak je weleens de trein richting het westen, dan is de kans groot dat je al langs het kantoor van Capgemini bent gekomen. Je vindt het Nederlandse HQ namelijk aan het Reykjavikplein, pal naast station Leidsche Rijn.

Danone

Danone is de tweede Franse naam in dit lijstje. Aan de Uppsalalaan op het Utrecht Science Park heeft Danone-merk Nutricia een research center. Op dit kantoor werken zo’n 600 mensen, die zich voornamelijk bezighouden met het innoveren van voeding voor baby’s, zwangere vrouwen en ouderen. Nutricia is in ons land vooral bekend als moederbedrijf van Olvarit en Nutrilon.

Oracle

Vlabij winkelcentrum The Wall vind je het Nederlandse kantoor van computertechnologiegigant Oracle. Het Amerikaanse bedrijf houdt zich onder meer bezig met de verkoop van software en cloud-services. In het moderne Utrechtse kantoor zijn werkplekken voor iets meer dan 600 medewerkers.

Lees ook:

Deze 6 Utrechtse bedrijven hebben een superhip kantoor

Met een kantoor in hartje centrum zitten we er prima bij op de redactie van indebuurt Utrecht. Toch ...

7 x bekende bedrijven waarvan je niet wist dat ze in Utrecht zaten

8 x Utrechtse familiebedrijven

Goed bezig! 7 x Utrechtse ondernemers onder de 30 jaar

Stoer! Deze Utrechters maakten een carrièreswitch

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.