Zo vader, zo dochter: John en Nancy Nijenhuis werken samen bij Walton Makelaars

Aangeboden door Walton Makelaars 12 juli 2019

In sommige families valt de appel niet ver van de boom. Dat geldt zeker voor het gezin Nijenhuis: zowel vader John als dochter Nancy kozen voor een carrière als makelaar. Wij spraken het duo over de liefde voor hun vak en hoe het is om samen te werken met familie.

Intrigerend beroep

John en Nancy werken voor Walton Makelaars Utrecht: het kantoor waar John sinds 2009 eigenaar is. Hoewel ze inmiddels niet anders zouden willen dan de makelaardij, ging daar wel een carrièreswitch aan vooraf. John volgde een studie bouwkunde en begeleidde jarenlang renovatieprojecten. Op 38-jarige leeftijd besloot dat het tijd was voor iets nieuws. “De makelaardij intrigeerde me, omdat je bezig bent met onroerend goed én de financiële kant daarvan. Daarom besloot ik de opleiding tot makelaar te volgen”, vertelt John. Nadat hij met vlag en wimpel was geslaagd, startte hij op zijn 41e als makelaar.

Dochter Nancy begon na de middelbare school aan een opleiding tot interieurontwerper. Al snel bleek het niets voor haar. Nancy: “Toen zei mijn vader: loop eens een dag met mij mee. Volgens hem paste de makelaardij goed bij me. Op die manier ben ik het vak in gerold.”

Al doende leren

Die eerste meeloopdag bevalt zo goed dat Nancy bij Walton Makelaars aan de slag gaat. “Ik begon met taken als de telefoon opnemen, afspraken inplannen en koopaktes opstellen. Daarnaast ging ik met mijn vader mee naar bezichtigingen”, blikt Nancy terug. Nu, zeven jaar later, heeft Nancy haar eerste makelaarsdiploma binnen. Van meekijken is inmiddels zeker geen sprake meer. “Van het opnemen van een woning tot het meegaan naar de notaris: nu doet Nancy het allemaal zelf”, zegt John. Dat zijn dochter sinds 2016 meedraait als volwaardig makelaar, vindt hij bewonderenswaardig én handig: “Ze is in korte tijd zo gegroeid en doet het heel goed. Het is fijn dat ik nu niet meer alles alleen hoef te doen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Walton Makelaars
Foto: Walton Makelaars

Geweldig team

Dat John en Nancy behalve vader en dochter ook collega’s zijn, vinden ze allebei heel leuk. Dat komt onder andere doordat ze elkaar goed aanvullen. Nancy legt uit: “We hebben allebei andere kwaliteiten. John komt uit de bouw, dus bij kluspanden kan hij meteen inschatten hoeveel het opknappen ervan gaat kosten. Mijn sterke punt is mijn ruimtelijk inzicht. Soms vinden mensen het moeilijk om door de inrichting van een huis heen te kijken. Ik kan hen laten inzien hoe het huis eruit zou kunnen zien.”

Nog een reden waarom John en Nancy blij zijn dat ze dit samen doen, is dat ze precies weten wat ze aan elkaar hebben. “Het is fijn dat ik iemand naast me heb die ik volledig kan vertrouwen”, zegt John. “Ik weet dat Nancy er altijd zal zijn als dat nodig is. Het geeft rust. Als ik er niet ben, weet ik dat hier alles doorloopt.”

Mensen helpen

Vader en dochter Nijenhuis vormen een goed team, maar is er dan helemaal niets wat ze minder leuk vinden aan hun samenwerking? “Als we elkaar privé zien, gaat het toch altijd even over werk”, aldus Nancy. Al vinden ze dat ook weer niet heel erg. “Als ondernemer ben je 24 uur per dag met je bedrijf bezig, dat hoort er een beetje bij”, vindt John. Bovendien weten ze heel goed waarvoor ze het uiteindelijk doen: mensen helpen bij één van de belangrijkste beslissingen in hun leven. Als John en Nancy erin slagen een klant blij te maken, geeft hen dat heel veel voldoening. John: “We werken allemaal om geld te verdienen, maar soms doet een mooi compliment veel meer dan een goede deal.”

Ondernemer Uitgelicht

Iedere week spreken we met een Utrechtse ondernemer. Ken jij een leuke ondernemer uit Utrecht? Laat het ons weten!

Lees ook:

Walton Makelaars

Gratis stylingadvies én hulp bij het klussen: deze makelaar biedt het aan

Na lang wikken en wegen ben je eruit: je gaat je woning verkopen. Een spannende én drukke tijd, want...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Walton Makelaars. Meer over Walton Makelaars ontdekken?

Walton Makelaars

makelaars

Amsterdamsestraatweg 498, Utrecht

Bekijk meer:makelaars

adv.