Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van kantoorbaan naar eigen toko: Justine maakt de mooiste nagelkunstwerkjes van Utrecht

Door Janine Guijt 17 mei 2019

Je kantoorbaan opzeggen en je eigen bedrijf beginnen: je moet het maar durven. Justine werkte jarenlang in de marketing. Als ze even wilde ontsnappen uit haar drukke, stressvolle bestaan kwamen de lakjes, kwasten en ander minuscule werktuigen tevoorschijn en maakte ze de mooiste nagelkunstwerken. Inmiddels heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt en runt ze The Happy Toko.

Word je spontaan happy van

Zodra we binnenstappen bij The Happy Toko snappen we meteen waarom het bedrijf van Justine zo heet. Haar salon is een waar Instagram-paradijs vol mooie interieuritems, plantjes, neonletters en illustraties. En we hoeven ook niet lang na te denken over de lievelingskleur van de Utrechtse: dat is overduidelijk roze. “Ik geloof echt dat je gelukkig kan worden van nieuwe nagels”, legt Justine uit. “En toko is een knipoog naar mijn Indonesische achtergrond. Een toko is een winkel die van alles kan verkopen. Dat wil ik ook met The Happy Toko, ik heb namelijk nog veel meer plannen voor de toekomst.” Over die plannen wil Justine nog niet te veel kwijt. “Ik heb een pink paradise voor ogen waar je volledig gepamperd kan worden.”

Bye-bye kantoorbaan

Iets meer dan een jaar geleden had Justine nog een baan in de marketing. “Daar heb ik altijd veel plezier in gehad, maar ik merkte op een gegeven moment dat ik niet meer voor een baas wilde werken. En ik ben altijd al bezig geweest met nagels. Toen ik een jaar of zeven was, droeg ik al nagellak.” En dus zei Justine haar kantoorbaan gedag en begon ze The Happy Toko. Eerst vanuit huis, inmiddels vind je haar bedrijf in het Hooghiemstragebouw, bij kapsalon Koep by Ken, waar ze een deel van de salon huurt. Haar klanten komen niet alleen uit Utrecht, maar ook uit Amsterdam, Nijmegen en de rest van Nederland.

Van bananen tot monstertjes

Justine vindt zichzelf geen nagelstylist. Liever noemt ze zichzelf nail artist en wij snappen waarom. Het blijft namelijk niet bij een lakje. Justine leeft zich uit met kwastjes, verschillende kleuren en andere miniscule werktuigjes. Ze draait haar hand niet om voor banaantjes, abstracte figuren of streepjes op de nagels van haar klanten. Op welke creatie ze het meest trots is? “Laatst had ik een klant die bij Bugaboo werkt (een bedrijf dat onder andere kinderwagens fabriceert, red.). Zij hadden samen met modeontwerper Bas Kosters een speciale collectie uitgebracht met vrolijke monstertjes en diezelfde figuurtjes heb ik op de nagels van die klant aangebracht.”


Nagels maken de vrouw, vindt Justine. Al krijgt ze ook heel af en toe een mannelijke klant en spreekt ze haar vriend er ook op aan als ze vindt dat zijn nagels wel wat aandacht kunnen gebruiken. Waarom verzorgde nagels zo belangrijk zijn? “Je doet ontzettend veel met je handen. Ook in je werk: je geeft mensen een hand, reikt dingen aan, geeft misschien wel presentaties waarbij je je handen gebruikt. Als ik een kassameisje met afgebladderde nagellak zie, wil ik haar het liefst mijn visitekaartje geven. Verzorgde nagels staan veel netter. En je wordt er blij van!”

Utrechtse nagels

We wilden natuurlijk dolgraag zien hoe Justine haar nagelkunstwerkjes tevoorschijn tovert. Speciaal voor ons maakte de ondernemer wel een heel bijzondere (en op-en-top Utrechts) creatie. Kijk maar:

 

Ondernemer Uitgelicht

Iedere week spreken we met een Utrechtse ondernemer. Ken jij een leuke ondernemer uit Utrecht? Laat het ons weten!

Els geeft lachyoga: ‘Een rotdag? Daar merk ik niets van als ik voor een groep mensen sta’

"Laat je oor maar vallen naar je rechterschouder en zeg dan hohohoho. En draai daarna je hoofd van j...

De Utrechtse Jochem maakte muziek voor de trailer van Game of Thrones

Hester is tweelingcoach: ‘Door mijn werk kijk ik ook anders naar mijn eigen tweelingzus’


Meer over The Happy Toko ontdekken?

The Happy Toko manicure

Hooghiemstraplein 52, Utrecht

Bekijk meer:manicure

adv.