Van deze ondernemers loopt het water je in de mond

Door Laura Heemskerk 2 april 2018

Wij van indebuurt hebben inmiddels heel wat enthousiaste Utrechtse ondernemers gesproken. Hospiteercoaches, wedding writers, buitenkappers, noem het maar op. Toch zijn er een paar die ons echt zijn bijgebleven en die hadden natuurlijk allemaal iets te maken met… eten! Deze zes ondernemers laten onze maag knorren. 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Smeltende domtorens

cacao-utrecht-oudegracht

Deze creatieve Utrechtse ontdekte haar grote voorliefde voor chocola eigenlijk pas na haar studie. ”Het is zo’n gaaf product, omdat je er ontzettend veel mee kunt. Je kunt er repen, bonbons en fonteinen van maken, maar ook domtorens,” vertelde Martina ons. Toen ze daar achter kwam is ze een opleiding tot patissier gaan volgen en nu heeft ze een eigen winkel aan de Oudegracht, Cacao. Het leukste aan haar vak vindt ze de creativiteit, ze kan al haar ideeën kwijt in haar chocoladecreaties. Daar is de rest van Utrecht dan weer blij mee want het water loopt ons in de mond!

cacao-utrecht-oudegracht

We spraken met chocolatier Martina van Cacao en nu hebben we ENORME zin in chocola

Zelfs met je ogen dicht weet je waar je bent beland zodra je Cacao aan de Oudegracht binnens...
Janine Guijt - Geplaatst op 9 februari 2018

Fantastische frietjes

De Frietwinkel Utrecht
Siem van Bruggen van De Frietwinkel

Dat passie voor een product de eerste stap is, zien we bij jonge frietfanaat Siem. Bij elke stap van het frietbakken wordt nagedacht: van het kiezen van de aardappels, het snijden met een speciale aardappelsnijder, de temperatuur van de olie, hoeveelheid zout… Alles is uitgedacht. Siem en mede-eigenaar Roderick veroveren in heel Europa harten met hun huisgemaakte frietjes. ”Met de Frietfiets staan we op markten in Duitsland, Frankrijk en België. Hoe leuk is het om op een Belgische markt te staan en dan te horen dat je friet goed is? Dat is een enorm groot compliment.” De Frietwinkel en Frietfiets doen het goed!

De Frietwinkel Utrecht

Siem eet nog elke week een frietje bij ‘zijn’ Frietwinkel

Friet: wie is er niet dol op? Maar dan het liefst wel lekker krokant, niet te vet, mooi dun en me...
Anne-Meike van den Berg - Geplaatst op 21 oktober 2016

Smakelijk borrelen!

Borrelplank van Lucas

Een gezellige borrel is natuurlijk niet compleet zonder lekker hapje. Toch zag Lucas, oprichter van de Borrelplank van Lucas, het hier vaak fout gaan. Vaak liep hij vlak voor de wekelijkse vrijmibo op z’n werk snel nog even langs de supermarkt om iets te kopen. ”Er was eigenlijk nooit tijd om echt even iets lekkers te halen. Dus werd het al snel chips, een paar zakken borrelnootjes, wat kaas en worst.” Ook lekker, maar hij wist dat het beter kon. Daarom is hij begonnen met het rondbrengen van lokaal lekkers op grote, houten borrelplanken. Hmmm, kom maar door met die camembert en olijven!

Borrelplank van Lucas

Lucas bezorgt borrelplanken vol lokaal lekkers in Utrecht

Toen Lucas van Sinderen voor de zoveelste keer op vrijdagmiddag in de supermarkt stond om no...
Anne-Meike van den Berg - Geplaatst op 13 januari 2017

Happily ever after

Een bruiloft geeft al genoeg stress dus dan wil je de bruidstaart gewoon uit handen willen geven. Dat begrijpen Tam en Luc van Sugarlipscakes best: ”We werken voor mensen die naar iets heel unieks en belangrijks toewerken: de dag van hun leven. Er is geen ruimte voor fouten en daardoor ligt de druk enorm hoog.” Toch worden ze er ook gelukkig van als ze mensen heel blij kunnen maken met iets wat he-le-maal klopt. Ondertussen blijven wij ons vergapen aan de prachtige, strakke ontwerpen van de bruidstaarten!

Luc van taartenmakerij Sugarlipscakes: ‘Bij een bruidstaart is er geen ruimte voor fouten’

Zoeter wordt het niet: een Utrechts taartenbedrijf dat begint met twee geliefden die elkaar ...
Janine Guijt - Geplaatst op 24 november 2017

Vleesplezier

't Sluisje
Foto: Roeliene Bos

Hoe maak je veel bourgondiërs écht blij? Juist, met een goed stuk vlees. Tim de Vries nam ’t Sluisje over en bereidt er sindsdien met heel veel plezier spareribs, hamburgers en andere vleesgerechten. De enthousiaste vleesliefhebber heeft veel geduld nodig om tot het perfecte stuk vlees te komen, want na vier dagen zijn de spareribs pas zoals hij het hebben wil. ”Het valt dan zo van het bot af. De spareribs zijn echt mijn trots.”

't Sluisje

Tim de Vries van ’t Sluisje: ‘Zonder vlees is er geen dag compleet’

"Ik eet sowieso alles wat los en vast zit, maar ik ben echt een carnivoor", vertelt Tim de V...
Roeliene Bos - Geplaatst op 8 december 2017

IJspaleis

roberto-gelato-utrecht

Hij is gek op Utrecht én Utrecht is gek op hem (en zijn ijs). Roberto is een koning op het gebied van ijs maken en dat komt niet alleen door zijn Italiaanse roots.  Het plezier en de passie spat ervan af. ”Iedereen wordt blij van ijs. Zodra mensen de drempel van mijn zaak overstappen beginnen ze te lachen. Als je hier bent, voel je je weer even kind.” En zo is het maar net, al helemaal in de zomer! Wij gaan alvast richting Wittevrouwen voor een heerlijk bolletje citroen of stracciatella.

roberto-gelato-utrecht

We spraken Roberto van Roberto Gelato: ‘Utrecht is de hemel’

Hij is lokaal bekend, internationaal geroemd en misschien wel de meest eigenzinnige ijsberei...
Janine Guijt - Geplaatst op 4 augustus 2017

 

 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶