Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Shanjiv begon een bubble tea bar vanuit huis: ‘Er komen zelfs mensen uit Den Haag naar ons toe’

Aangeboden door Visa 10 augustus 2020

Shanjiv Ananda (26) woonde voor het werk van zijn moeder een poosje in Singapore en Maleisië. Daar maakte hij zo’n elf jaar geleden kennis met bubble tea: een drankje gemaakt van thee, melk, siroop en tapiocaballetjes. “Ik vond het zó verslavend en dronk het een tijdlang iedere dag”, vertelt de Utrechter. Het gemis van zijn lievelingsdrankje bleef aan hem knagen en leidde uiteindelijk tot de oprichting van The Bo Bar: de bubble tea zaak die Shanjiv runt vanuit huis.

Shanjiv verruilde in 2015 geboortestad Keulen voor Utrecht om hier te studeren aan de hogeschool. De ondernemer ging meteen op zoek naar traditionele bubble tea, maar net als thuis bleek de drank ook in de Domstad onvindbaar. Het idee om het dan maar zelf te doen ontstond ongeveer twee jaar geleden: “Ik was toen op reis in Australië en zag dat er heel veel bubble tea franchisebedrijven zaten. Toen bedacht ik me: hé, waarom haal ik het drankje niet gewoon naar Nederland?”

Vroegtijdig naar huis

Voordat Shanjiv zijn eigen bedrijf startte, wilde hij eerst nog drie maanden door Azië reizen met zijn vriendin. “We vertrokken halverwege maart, maar moesten halsoverkop terugkomen vanuit Maleisië toen de coronacrisis uitbrak”, vertelt hij. Omdat het duo flink gespaard had voor een reis die ineens niet meer doorging, besloot Shanjiv zijn eigen spaargeld te investeren in The Bo Bar. “De crisis bood mij dus ook een kans.”

Iedere dag experimenteren

Eenmaal thuis in Utrecht begon de ondernemer samen met zijn zwager Sinthuran onderzoek te doen naar echt goede Aziatische bubble tea. “We kwamen een paar weken iedere dag samen om te experimenteren met verschillende siropen, theesoorten en melk”, blikt Shanjiv terug.

Voordat hij op reis ging had hij al een foodtruck geregeld, maar door de coronacrisis en de stille straten die daarvan het gevolg waren, besloot hij om zijn bedrijf vanuit huis te beginnen, met wat hulp van zijn vriendin en zwager. Op 15 juni van dit jaar ging The Bo Bar open en konden klanten er voor het eerst bubble tea afhalen of laten bezorgen. Betalen kan er trouwens ook op afstand: helemaal contactloos, met Visa.

Tekst gaat verder onder de foto

The Bo Bar
Foto: The Bo Bar

Meer dan 1.500 bubble teas verkocht

In iets meer dan een maand tijd heeft The Bo Bar al meer dan 1.500 bubble teas verkocht, zo vertelt Shanjiv trots. De ondernemer heeft zelfs al een aantal vaste klanten: “We werken met stempelkaarten waar tien stempels op passen en sommige klanten hebben hun volle kaart al ingeleverd.” De zaken gaan zelfs zo goed dat Shanjiv hoopt om over twee maanden een pop-up winkel in het centrum te openen. “Dat het zo snel al zou kunnen, had ik niet gedacht. Ik ging er vanuit dat het nog maanden zou duren”, aldus Shanjiv.

Klanten uit andere steden

Ondanks dat The Bo Bar nog niet zo lang bestaat, weten ook bubble tea fans van buiten Utrecht de zaak te vinden. “Er zijn weleens mensen speciaal uit Den Haag en Almere hierheen gekomen voor onze bubble tea”, vertelt Shanjiv. “Er was ook een vrouw die een bepaald smaakje wilde dat nog niet klaar was. Toen we zeiden dat het een uur duurde om te maken, zei ze: oh, dan wacht ik wel.” Ook via Instagram krijgt The Bo Bar veel lovende reacties: “Mensen sturen zulke leuke berichten; heel motiverend is dat. Ik ben alle klanten zo dankbaar – dankzij hen gaat het zo goed en kunnen we binnenkort hopelijk een eigen winkel openen.”

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Shanjiv opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Ieder bedrijf krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om hun bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enne, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?

adv.