De kledingwinkel van Sander en Willemijn zit al 30 jaar in Utrecht: ‘Sinds de eerste date zijn we bij elkaar’

Aangeboden door Arthur & Willemijn Utrecht 15 maart 2019

Als je één van de winkels van Arthur & Willemijn binnenloopt, dan kijk je je ogen uit. De dameskledingwinkel is echt een pareltje in de Minrebroederstraat in Utrecht. De winkel zit sinds 1990 in deze straat, maar wie zijn de mensen achter deze kledingzaak? En wat is hun visie voor de Utrechtse vrouwen?

De ouders van Sander heten Arthur en Willemijn (aha, dat verklaart dus de naam!) en hebben veertig jaar geleden het bedrijf opgericht. “Het is soms heel verwarrend dat mijn vrouw ook Willemijn heet, maar dat is echt toevallig”, vertelt Sander.

Paplepel en horeca

Arthur en Willemijn zijn nog steeds actief binnen het bedrijf. Maar zij hebben het stokje overgedragen aan Sander en Willemijn. “Kleding en mode zijn er bij Sander met de paplepel ingegoten door zijn ouders. Ik kwam door Sander in aanraking met de kledingbranche. Hiervoor zat ik in de werving en selectie”, zegt Willemijn.

‘Door mensen echt in de spiegel te laten kijken, hopen we dat mensen naar zichzelf gaan kijken zoals wij ze zien’

Date via Hyves

Maar hoe hebben ze elkaar leren kennen? Sander: “We kennen elkaar al vanaf de middelbare school. Tien jaar later kwamen we elkaar na verschillende omzwervingen weer tegen in de stad. En even later vroeg ik Willemijn mee uit, via Hyves. Ze reageerde pas een maand later haha, maar die date kwam er. En sindsdien zijn we bij elkaar.”

(Lees verder onder de foto)

Arthur & Willemijn Utrecht
De winkel aan de Minrebroederstraat. Foto: indebuurt Utrecht

Als man in de damesmode

Samen zijn Sander en Willemijn dagelijks druk bezig voor alle zeven filialen. Sander koopt de nieuwe collecties in en zorgt dat de paspoppen er fantastisch uitzien. Willemijn traint de stylisten die in de kledingwinkels staan en helpt ook klanten in de winkel die op afspraak komen. Sander: “Dameskleding is supermooi om mee te werken, omdat je er veel meer kanten mee op kunt dan bij herenkleding. Er zijn voor vrouwen veel verschillende stoffen en je kunt beter mixen dan bij de mannen.

Daarnaast is winkelen voor de vrouw een mooi moment voor haarzelf. Als man heb je toch een andere kijk op de vrouw en daardoor kan ik er op een positieve manier aan bijdragen dat vrouwen met de best passende kleding naar huis gaan.”

In de spiegel kijken

Omdat Sander en Willemijn mét en vóór mensen werken, maken ze veel bijzondere momenten mee. Sander: “De meest geweldige momenten zijn wanneer mensen terugkomen om ons te bedanken. Ze zijn anders naar zichzelf gaan kijken en dat is voor ons het mooiste compliment. Dit is ook de reden dat Willemijn de overstap heeft gemaakt naar deze branche.

Door mensen echt in de spiegel te laten kijken, hopen we dat mensen naar zichzelf gaan kijken zoals wij ze zien. Meestal zien vrouwen namelijk dat waar ze minder blij mee zijn. Hoe bijzonder is het als ze met tranen in de ogen naar zichzelf kijken en zeggen: ik mag er zijn!”

(Lees verder onder de foto)

Arthur Willemijn Sander
Sander en Willemijn (rechts) bij de opening van het nieuwste filiaal in Woerden. Foto: indebuurt

Tweede huid

Willemijn: “Maar ook van bruiloften een feestje maken, omdat je eindelijk weet wat je aan moet en waarin je je lekker voelt. Een net bevallen vrouw laten ervaren dat ze er nog steeds mag zijn ook al is haar lijf misschien nog niet helemaal zoals voor de bevalling. Mensen adviseren wanneer zij een dierbaar iemand hebben verloren. En hun hoofd er niet naar staat om na te denken over wat ze aantrekken en ze daarin volledig te ontzorgen. Er zijn veel voorbeelden die ons vak mooi maken en het gaat zoveel verder dan alleen verkoop van kleding! Sander zei altijd tegen mij: ‘kleding is een tweede huid dus zorg dat dit goed is!'”

‘Wees jezelf als geen ander, dan ben je op je mooist!’

De visie uit 1978 van Arthur & Willemijn is in 2012 vertaald naar BE-YOU-TIE-FULL. Willemijn: “Dit is de belichaming van wat wij doen. Wees jezelf als geen ander, dan ben je op je mooist! We willen dat de winkel een plek wordt, waar mensen zich thuis voelen. Onze stylisten tonen oprechte interesse in de klant en eerlijkheid staat altijd voorop. Geen verkooppraatje dat het zo mooi staat, maar echt meedenken en op zoek gaan naar de meest geschikte outfit. Daar staan we voor.”

Hometown Utrecht

Oprichter Arthur komt oorspronkelijk uit Utrecht, dus hij vond het geweldig om een vestiging van de kledingwinkel in zijn hometown te openen. Je komt via de achterkant van het pand aan de Minrebroederstraat binnen. De straat was namelijk vroeger een gracht en de voordeur van het gebouw zat aan de andere kant. Naast de kledingwinkel zie je ook een kerkgebouw, de Sint-Willibrordkerk. “Dit is één van de mooiste verborgen kerken in Utrecht”, vertelt Sander. “Als je er voorbij loopt, dan zie je niet wat voor mooie en grote kerk het is.”


Lees ook:

Closet therapy arthur & willemijn utrecht handig

Met deze tips is jouw rommelige kledingkast zó weer netjes

Mensen, het is weer tijd om jouw kledingkast op te schonen. Want het voorjaar is begonnen en dat bet...
Arthur & Willemijn Utrecht

5 x opgeloste mysteries over kledingwinkel Arthur & Willemijn in Utrecht

Hiep hiep hoera! Kledingwinkel Arthur & Willemijn bestaat 40 jaar. Het eerste filiaal werd 40 jaar g...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Arthur & Willemijn Utrecht. Meer over Arthur & Willemijn Utrecht ontdekken?

Arthur & Willemijn Utrecht kledingwinkels

Nu open09:00 - 18:00

Minrebroederstraat 17, Utrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.