Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Robbert werkt fulltime en runt óók nog eens twee Utrechtse horecazaken

Aangeboden door Bassment 10 augustus 2018

Robbert van Kooten (36) is fulltime accountmanager en runt daarnaast drie horecazaken plus een gezin. Hij praat over de opening van zijn twee Utrechtse horecazaken Plank en Bassment alsof hij het er even bij doet. En dat klopt dus ook. Is ondernemen dan eigenlijk helemaal niet zo’n dingetje, Robbert?

Accountmanager en kroegbaas

Als we binnenstappen bij Bassment, is Robbert gekleed in een lange spijkerbroek met blouse en dichte schoenen. Buiten is het dertig graden, maar in de kelder van de nachtclub is het aangenaam koel. Robbert blijkt zijn tenue aan te hebben waar hij de rest van de werkdag ook mee doorkomt. Hij is namelijk niet alleen eigenaar van de zaken Plank en Bassment, maar werkt ook fulltime als accountmanager in de wereld van tandtechniek. En daar valt onze mond toch wel een beetje van open, want daarnaast runt hij ook nog een gezin. Hoe hij dat doet? “Ik neem de boekhouding, administratie en onderhandelingen op me zodra ik een zaak open. Het operationele stuk laat ik over aan een ander. Zo runt mijn compagnon Jean-Paul Jurgens vol enthousiasme Borrelbar Plank en mijn vrouw Bassment. Zij heeft veel ervaring als horecamanager in het Utrechtse nachtleven, dus dit kan ik perfect aan haar overlaten! Zo kan ik mijn werkzaamheden zelf indelen en naast mijn baan als accountmanager uitvoeren.”

De geboorte van Plank

Maar hoe zit dat dan? Want even een paar zaakjes openen in de binnenstad van Utrecht, dat doe je toch niet zomaar? “Nee, daar zit wel meer achter”, lacht Robbert. Het liep zo: “Ik heb in Utrecht gestudeerd en ben daar mijn huidige compagnon tegen het lijf gelopen. Hij organiseerde al feesten en toen hebben we er vervolgens samen eentje georganiseerd in Venue. De eigenaar van Venue was destijds ook de eigenaar van Jij en Wij. Toen hij vertelde dat het met zijn kroeg niet zo lekker ging, zag ik een kans. Ik had met mijn compagnon namelijk al eens gesproken over het openen van een eigen horecazaak. Ineens was er de mogelijkheid om dat gewoon te gaan doen!” Heel lang hebben de mannen er niet over nagedacht. “Twee maanden later was het contract getekend en waren we de gelukkige eigenaren van de plek”, of beter gezegd Plank.

Al snel volgde Bassment

“Een jaar later las ik op indebuurt dat Icon Club te koop stond”, vervolgt Robbert zijn verhaal. “Dat vond ik wel interessant, gezien het drie deuren naast Plank zit. Ik zag daar gelijk allerlei combi-mogelijkheden in. Daarnaast wordt de Voorstraat straks verbouwd, waardoor het nog meer onderdeel van het centrum zal worden. Dat maakt het voor mij interessant om daar twee horecazaken in beheer te hebben. En dan heb ik ook nog een zwak voor het organiseren van feesten.  De mensen, de locaties, de concepten: ik vind het gewoon geweldig interessant. Dus toen Icon Club te koop kwam te staan, was ik direct enthousiast.”

Tekst gaat door onder de foto 

Bassment Utrecht
Foto: Eigenaar Robbert van Kooten voor de deur van Bassment

Robbert heeft voor hij tekende wel even flink nagedacht over het concept: “Een standaard discotheek opbouwen zag ik niet zitten, maar een ruimte aanbieden waar iedereen met een goed feestconcept zijn feest kan vieren, dat vond ik wel wat. Ik weet nog uit de tijd dat ikzelf feesten organiseerde, dat er zoveel mensen zijn met een goed uitgewerkt feestidee. Die een thema compleet uitwerken en beschikken over alles wat je nodig hebt voor een topfeest: van de aankleding tot een goede dj tot de eerste fans die de sfeer op zo’n avond zetten. Dan kan ik wel een thema-avond lanceren, maar dan programmeer ik liever een vette act!”

Wat ben je nu weer aan het doen?!

Wat Robbert gaat doen zodra Plank en Bassment lekker draaien? “Ik ben alweer bezig met een nieuw project. Het is weer een horecazaak, maar meer kan ik daar nu niet over zeggen.” Worden de mensen om je heen niet gek van jouw ondernemerslust? “Mijn familie is het wel gewend. Ik kom uit een ondernemersgezin en mijn vader zei altijd: ‘Als je geen risico neemt dan gebeurt er ook niets!’ Ik ben overigens heel blij dat lang niet iedereen die ondernemerslust heeft die ik op dit moment heb”, zegt Robbert. “Ik heb ook mensen nodig die het leuk vinden om achter de bar te staan (check hier de vacature van barman/-vrouw bij Bassment)! Dat zie je mij niet zo snel doen. Ik zit liever aan de bar,” zegt hij lachend.

Ondernemer Uitgelicht

Iedere week spreken we met een Utrechtse ondernemer. Ken jij een leuke ondernemer uit Utrecht? Laat het ons weten! Nog meer verhalen over Utrechtse ondernemers:

VR Room Utrecht

Wouter is oprichter van The VR Room: ‘Eén filmpje veranderde mijn hele leven’

Een goed stel hersens hebben is één ding, maar Wouter van den Bijgaart (28) heeft er ook een neus bi...
De Sleutelkoning Utrecht

Chris is de Sleutelkoning van Utrecht: ‘Sleutels zouden best wat meer liefde mogen krijgen’

Op 19-jarige leeftijd stapte Chris van Dusschoten een sleutelwinkel aan de Wittevrouwenstraat binnen...


Meer over Bassment ontdekken?

Bassment

vrijetijd en uitgaan

Voorstraat 102 , Utrecht

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.