Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Moeder Monique en zoon Sean openden sieradenwinkel AHAV in hartje Utrecht

Aangeboden door AHAV 7 augustus 2020

Sinds zo’n twee maanden is de gezellige Vinkenburgstraat een winkel rijker: AHAV. In de knusse zaak, die wordt gerund door Monique Elmondalek (48) en haar zoon Sean (19), shop je handgemaakte sieraden en diverse accessoires. Valt je oog op iets moois in de vitrine, maar zou je het sieraad nét iets korter willen of in een andere kleur? Monique: “Geen probleem, aanpassingen doe ik altijd kosteloos.”

Er zijn waarschijnlijk niet veel Utrechters die van Monique hebben gehoord, maar op geboorte-eiland Curaçao is haar naam een stuk bekender. Op het Caribische eiland heeft Monique namelijk al twee sieradenwinkels, waarvan ze de eerste opende in 1999.

Gat in de markt

Het idee om een winkel te openen in de Domstad kreeg ze eind 2019. “Mijn zoons studeren in Nederland, net als ik vroeger. Toen ik hen een keer bezocht, ben ik verliefd geworden op Utrecht. Wel viel het me op dat er veel sieradenwinkels zijn, maar dat alles heel goedkoop óf superduur is. Iets ertussenin vind je bijna niet.” Dat gat in de markt moest opgevuld worden, vond Monique. Wat de naam van haar winkel moest worden, was voor Monique vanaf de start duidelijk: AHAV. “Ahav betekent liefde in het Hebreeuws en het is een afkorting van amo (liefde), humanitas (mensheid), animo (ziel) en vita (leven).”

Tekst gaat verder onder de foto

AHAV sieradenwinkel Monique en John
Monique en Sean aan het werk | Foto: indebuurt Utrecht

Gemaakt voor jou

Bijna alle sieraden die je bij AHAV shopt zijn uniek. “Dat komt ook doordat we niet werken met simpele kralen, maar met echte edelstenen, edelmetalen en kristal; die hebben altijd unieke vormen en kleuren”, legt Monique uit. “Daarnaast houd ik niet van dingen herhalen, maar vind ik het veel leuker om steeds een nieuw sieraad te maken.”

Wat AHAV extra bijzonder maakt, is dat je er ook terechtkunt voor custom made sieraden. “Voor een sieraad op maat kun je zelf een tekening of foto meenemen, maar je kunt je ook laten inspireren in de winkel. Later willen we ook cursussen geven, zodat mensen leren om hun eigen sieraden te maken”, vertelt Monique. Kleine aanpassingen aan sieraden uit de collectie kunnen Monique en Sean zelfs ter plekke gratis voor je doen. Denk bijvoorbeeld aan het verkorten of verlengen van een ketting of armband of het verwisselen van een hanger. En heb je zelf sieraden die gerepareerd moeten worden? Ook daarvoor ben je welkom bij AHAV.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: AHAV Utrecht
Foto: AHAV Utrecht
Foto: AHAV Utrecht
Foto: AHAV Utrecht

‘Voor iedere leeftijd én portemonnee’

Als je bij AHAV binnenstapt valt direct op hoe kleurrijk de winkel en alle sieraden zijn. Van oorbellen met helderrode kristallen tot kettingen met donkerpaars amethist: dat en nog veel meer vind je hier. Net zo gevarieerd als het kleurenpalet is de stijl van AHAV, zo legt Monique uit: “Ik heb niet één stijl en streef ernaar sieraden te verkopen die voor iedere leeftijd én portemonnee geschikt zijn. We hebben zilveren ringen vanaf €10,-, maar er zijn ook sieraden van zo’n €300,-. Daardoor kun je hier heel makkelijk slagen als je een cadeau zoekt voor iemand.”

Klanten die terugkeren

AHAV zit sinds dit voorjaar in een mooi pand aan de Vinkenburgstraat 5. Aanvankelijk was het plan om in maart te openen, maar na een paar dagen open te zijn geweest, ging in ons de intelligente lockdown van start. “Dat vond ik eerst wel lastig. Helemaal omdat ik daardoor gedwongen een tijdje vastzat op Curaçao”, bekent Monique. Gelukkig zijn alle maatregelen inmiddels flink versoepeld en is de winkel sinds juni gewoon geopend. “De klanten die ons al weten te vinden, zijn allemaal heel lief en positief”, glundert Monique. Sean vult aan: “We hebben nu al klanten die meerdere keren zijn langsgekomen en velen vertellen ook gelijk al hun vrienden en kennissen over ons.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door AHAV. Meer over AHAV ontdekken?

AHAV

winkelen

Geopend12:00 - 18:00

Vinkenburgstraat 5, Utrecht

Bekijk meer:winkelen

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.