Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marleen startte haar eigen body & mind studio: ‘Als kind masseerde ik er al op los’

Aangeboden door StabilityForYou 31 augustus 2018

Ooit was ze twintig kilo te zwaar, rookte ze als een ketter en verzorgde ze iedereen behalve zichzelf. Dat is nu wel anders. Marleen Broekhuizen (35) is eigenaresse van de body & mind studio StabilityForYou, die te vinden is aan de Kanaalstraat in Lombok. In juni opende de deuren van haar nieuwe sportparadijs. 

Liefde voor het menselijk lichaam

Als we binnenlopen bij Marleen, lijkt het alsof we binnenstappen in een huiskamer. Haar nieuwe studio ziet er verzorgd uit. Verzorg jij jezelf net zo goed, Marleen? “Nu wel, maar er zijn wel eens andere tijden geweest”, zegt ze lachend. “Ik ben van kinds af aan gefascineerd door het menselijk lichaam, maar in mezelf verzorgen was ik minder goed. Ik rookte, woog teveel en was me niet bewust van wat ik met mijn lijf deed. Best gek, want in de werking van het menselijk lichaam was ik ook toen al heel geïnteresseerd.” Wat het zo boeiend maakt? “Dat je als mens in staat bent om preventief lichamelijke klachten te voorkomen of iemand er weer helemaal bovenop te helpen als diegene al in de kreukels ligt. Dat is toch fantastisch?” Zodra Marleen haar middelbareschooldiploma op zak had, startte ze met de opleiding verpleegkunde. Daarna volgde een opleiding tot fysiotherapeut. Tijdens het laatste jaar van haar studie begon ze ook met het geven van trainingen. “Spinning, pilates en daarna zumba: ik vond het allemaal even interessant!”

ZZP’er

Zeven jaar lang werkte Marleen in ziekenhuizen, revalidatiecentra en fysiotherapiepraktijken. Zo bouwde ze een berg kennis op waar ze in 2012 haar eigen business mee opstartte. “Er kwam een ruimte vrij aan de Kanaalstraat 116, waar ik twee dagen per week mijn eigen praktijk kon draaien.” Het was het begin van StabilityForYou. “Ik begon voor mezelf met het idee balans en bewustwording te brengen in lichaam en geest”, vertelt Marleen. “Twee dagen fysio waren voor mij niet genoeg om die verdieping te bereiken, dus gaf ik ook massages aan huis en verzorgde ik sportlessen op verschillende locaties.” Van een spinning bootcamp tot bodyshape aquarobics, Marleen ondernam erop los.

M’n eigen ding

“Na een tijdje merkte ik dat die twee dagen in één ruimte zitten als fysiotherapeut me niet blij maakte”, vertelt Marleen. Ze vond een nieuw zaaltje middenin de stad, bij Touchée Dance Company waar ze onder eigen naam pilates en barreworkouts aanbood. Daarnaast bleef ze lesgeven in andere sportscholen, maar alleen nog in de sporten waar ze werkelijk plezier in had. “Ik kon nogal veel kanten uit, dus ik ben toen begonnen met trechteren. Wat wil ik echt? Daar heb ik toen voor gekozen.” Haar lessen bij Touchée werden zo goed bezocht, dat ze in het standaard rooster van de dansschool werden opgenomen. “Ik wilde mijn eigen ding blijven doen en daardoor ben ik toen teruggegaan naar de Kanaalstraat, daar waar het allemaal begon. Daar was weer ruimte vrijgekomen, dus zo kon ik ineens behandelingen, personal training en sportlessen op één locatie geven.”

Tadaa! Een nieuwe locatie

In drie jaar tijd bouwde ze de locatie uit tot een studio waar iedere dag van de week kan worden gesport. “Dat ging best goed, want de Kanaalstraat 114-116 werd te klein. Marleen vertelt: “Er kwam een paar deuren verderop een grote ruimte vrij, op Kanaalstraat nummer 254. Toen heb ik mijn kans gegrepen!” In juni is de nieuwe locatie geopend en ze is er mega trots op: “In die drie jaar heb ik ook nog twee kinderen op de wereld gezet, dus alles bij elkaar ben ik blij dat dit is gelukt!” Toekomstplannen heeft ze genoeg: “Ik wil StabilityForYou nog veel verder uitbouwen en daar biedt deze ruimte alle kansen toe!”

Benieuwd naar de nieuwe locatie? Dan kun je nu even binnenkijken. Denk je gelijk: ‘Dat is vet mooi, hier wil ik ook sporten!’ Dan kan dat gewoon. Een proefles kost €10,- . Hier vind je het lesrooster en de tarieven.

edf
sdr
oznor
cof
Foto: Marleen Broekhuizen van StabilityForYou


Meer over StabilityForYou ontdekken?

StabilityForYou

sport en bewegen

Gesloten12:00 - 21:30

Kanaalstraat 114-116, Utrecht

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.