Luc van taartenmakerij Sugarlipscakes: ‘Bij een bruidstaart is er geen ruimte voor fouten’

Door Janine Guijt 24 november 2017

Zoeter wordt het niet: een Utrechts taartenbedrijf dat begint met twee geliefden die elkaar ontmoeten op een Amerikaanse campus. Toch is het geen sprookje: het is het begin van het verhaal achter Sugarlipscakes, een cake design studio in Terwijde. Benieuwd hoe dit afloopt? Lees dan snel verder, want wij spraken eigenaar Luc.

Het begon met een bruiloft…

“Tam en ik hebben elkaar zeven jaar geleden voor het eerst ontmoet op de Amerikaanse campus waar we allebei studeerden “, vertelt Luc zodra we neerstrijken. “De vonk sloeg pas over toen ik terugverhuisde naar Nederland en ze mij uitnodigde voor de bruiloft van haar zus in Maui. Niemand is zo gek om dat hele eind te vliegen voor een date, natuurlijk. Behalve ik, dus. En zo is het allemaal begonnen.” Met ‘het’ doelt hij op Sugarlipscakes, de cake design studio die hij nu met de Amerikaanse Tam – die naar Nederland verhuisde en inmiddels zijn vrouw is – runt. Tam richt zich op de creatieve kant van het bedrijf. Luc neemt het zakelijke gedeelte voor zijn rekening.

Naar San Diego voor suikerbloemen

Mocht je nu denken ‘Cake design studio? Bedoel je niet gewoon bakker?’. Nou, nee. Wat Tam, Luc en hun team doen, is namelijk echt andere koek dan de taarten die de banketbakkerij op de hoek bereidt. Luc: “We ontwerpen voornamelijk taarten voor bruidsparen in heel Nederland, maar ook daarbuiten. Onze stijl is strak, maar we hebben wel oog voor detail. Tam is in Amerika opgeleid als patissier en neemt haar vak heel serieus. Laatst is ze naar San Diego gevlogen om een workshop te volgen van iemand die de allerbeste is op het gebied van suikerbloemen.”

Van keukentafel naar megastudio

Wat het allerleukste is aan taarten maken voor bruidsparen? Luc: “Je werkt voor mensen die naar iets heel unieks en belangrijks toewerken: de dag van hun leven. Er is geen ruimte voor fouten en daardoor ligt de druk enorm hoog. Maar dat betekent ook dat – wanneer alles gaat zoals je wilt – je mensen heel blij kunt maken met een taart die zowel van binnen als van buiten helemaal klopt.”

Zoals veel ondernemingen is Sugarlipscakes begonnen aan de keukentafel (en het aanrecht). Daarna openden Luc en Tam een studio aan het Janskerkhof, maar al snel groeide het bedrijf uit de kleine ruimte.  Sinds begin 2017 vind je Sugarlipscakes in een grote, lichte ruimte in Winkelcentrum Terwijde, waar je – behalve voor bruidstaarten – ook terecht kunt voor cupcakes en andere kleine zoetigheden.

Foto: Facebook / Sugarlipscakes
Foto: Facebook / Sugarlipscakes
Foto: Facebook / Sugarlipscakes
Foto: Facebook / Sugarlipscakes
Foto: Facebook / Sugarlipscakes

Ondernemer uitgelicht

Ken of ben jij een Utrechtse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten!

Sugarlipscakes

bakkers

nu gesloten10:00 - 18:00

Ella Fitzgeraldplein 24, Utrecht

Bekijk meer:bakkers