Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kirsten geeft sportles aan kinderen: ‘Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt’

Aangeboden door Monkey Moves Utrecht 11 oktober 2019

Kinderen goed leren bewegen én laten zien hoe leuk sporten kan zijn. Dat is in een notendop het doel van Monkey Moves: de allereerste multisportaanbieder van ons land. Wat begon met een droom van drie ondernemers, is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een goedlopende organisatie met twaalf vestigingen in dertien steden. “Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog lang niet. Uiteindelijk willen we met Monkey Moves de stap naar het buitenland wagen”, vertelt medeoprichter Kirsten van Daelen. 

Sportlessen met een wetenschappelijk tintje

Monkey Moves biedt multisportlessen voor kinderen van anderhalf tot negen jaar oud. Wat je je daarbij kunt voorstellen? “Bij ons volgen kinderen lessen waarin elementen terugkomen van de elf populairste sporten van Nederland. Tot die sporten behoren bijvoorbeeld voetbal, hockey en volleybal”, legt Kirsten uit. “Iedere drie weken staat er één sport centraal, en doen de kinderen oefeningen waarbij ze de basisvaardigheden van die sport aanleren.”

Tekst gaat verder onder de foto

Monkey Moves foto
Foto: Monkey Moves

Wat de multisportlessen bij Monkey Moves extra bijzonder maakt, is dat ze een wetenschappelijk tintje hebben. “Mijn compagnons Leendert van Gaalen, Bart Poot en ik hebben alledrie een achtergrond in de bewegingswetenschappen. We stellen de lessen dan ook samen op basis van onze kennis op dit gebied”, vertelt Kirsten. “We hebben onderzocht wat kinderen kunnen als ze een bepaalde leeftijd hebben, en daar hebben we vervolgens oefeningen bij bedacht. Op die manier werken we in de les aan leeftijdspecifieke vaardigheden zoals gooien, springen en roteren.”

Bewegen én plezier maken

Iedere multisportles heeft als doel om de kleintjes die meedoen op motorisch én sociaal vlak vooruit te helpen. Daarnaast streeft Monkey Moves ernaar om kinderen te helpen ontdekken welke sport ze nu écht leuk vinden. Want uiteindelijk staat plezier voorop, zo benadrukt Kirsten. “Ons motto is dat we kinderen een leven lang gezond én plezierig leren bewegen. Als iemand iets niet leuk vindt, komt hij of zij ook niet. Daarom proberen we onze lessen zo leuk mogelijk te maken.” Hoe ze dat doen? “We hebben een mascotte, Apie, die kinderen tot zes jaar meeneemt op een jungletocht. Ook krijgt iedereen een jungleposter met ruimte om stickers te verdienen, wat ze doen door sportlessen te volgen. En daarnaast is er iedere les tijd om te apenkooien!”

Tekst gaat verder onder de foto

Monkey Moves
Foto: Monkey Moves

‘Is het al zaterdag?’

Die aanpak waarbij leren en plezier maken hand in hand gaan, blijkt goed te werken. Regelmatig hoort Kirsten van ouders dat hun kinderen de multisportlessen zo leuk vinden. “Dan vragen ze hun ouders of het al zaterdag is, omdat ze dan weer naar Monkey Moves mogen”, aldus Kirsten. Zelf is de onderneemster moeder van een driejarige zoon die uiteraard ook bij Monkey Moves sport. “Hij had zijn eerste les hier toen hij anderhalf jaar oud was. Nu, anderhalf jaar later, zie ik dat hij zich motorisch zó goed heeft ontwikkeld en dat hij veel meer durft. Hij springt gerust van een meter hoogte naar beneden en landt daarbij op zijn voetjes. Heel tof om te zien vind ik dat!”

1 miljoen apekoppies bereiken in 2030

Dat Kirsten bij Monkey Moves haar interesse in bewegen en sport kan combineren met haar liefde voor kinderen, ziet ze als iets heel moois. “Ik heb echt van mijn hobby mijn werk kunnen maken”, vertelt ze glunderend. Bovendien geeft het een goed gevoel om een maatschappelijke bijdrage te leveren door kinderen in beweging te krijgen. Want uiteindelijk is dat waar Kirsten en haar compagnons het uiteindelijk allemaal voor doen. “Ons doel is om in 2030 één miljoen kinderen hebben bereikt. En dan niet alleen in Nederland, maar óók daarbuiten.”

Meer weten over de multisportlessen van Monkey Moves? Via de oranje button hieronder vind je het op de website. Wil je jouw kind direct laten ervaren of zo’n multisportles bij hem/haar past? Hier boek je een gratis proefles.

Ondernemer Uitgelicht

Iedere week spreken we met een Utrechtse ondernemer. Ken jij een leuke ondernemer uit Utrecht? Laat het ons weten!Meer over Monkey Moves Utrecht ontdekken?

Monkey Moves Utrecht

sport en bewegen

Spoordijk 17, Utrecht

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.