Jacob begon BuitenGewoonFit: “Te gek om andere mensen blij te maken met sport”

Aangeboden door BuitenGewoonFit 21 oktober 2017

Dat fit en sterk worden ook op een leuke manier kan, bewijst Jacob van Bladeren met BuitenGewoonFit. Sinds 2012 krijgt hij Utrechters van de bank af om in het park te bootcampen of in de BootcampBox te trainen. 

Kettlebells en springtouwen

Loop je de bootcampruimte van BuitenGewoonFit binnen, dan zie je mensen in touwen klimmen, gigantische ballen tegen de muur gooien, of zichzelf optrekken in ringen. Van kettlebells tot springtouwen en van autobanden tot gewichten, echt alles wordt hier gebruikt door sporters die een duidelijk doel voor ogen hebben: werken aan kracht en uithoudingsvermogen. Eigenaar en trainer Jacob van Bladeren begeleidt ze hierbij. “Ik train zelf met veel plezier, dus het is erg stimulerend en motiverend om te zien dat ik er anderen ook blij mee kan maken.”

Een plek waar mensen je naam kennen

Naast de box kun je in alle Utrechtse stadsparken terecht voor een lesje bootcamp met BuitenGewoonFit. En ja, ook als het koud is of regent. Afzien? Misschien als het vriest, maar je houdt er vooral een ontzettend voldaan gevoel aan over. En – ook niet onbelangrijk – het is gezellig. Hoewel BuitenGewoonFit na vijf jaar behoorlijk wat leden heeft, heerst er een gemoedelijke, informele sfeer. Jacob: “BuitenGewoonFit is een persoonlijke plek waar mensen je naam kennen.”

Van skileraar tot personal trainer

Jacob heeft al heel wat verschillende sportzalen, -velden en andere trainingsgebieden gezien. Hij volgde de opleiding Sport & Bewegen in Ede en rondde een paar jaar later zijn studie aan de Amersfoortse Academie voor Lichamelijke Opvoeding af. “Tijdens mijn studies heb ik veel verschillende stages gelopen. Zo ben ik een seizoen lang skileraar in Zwitserland geweest, maar heb ik ook ervaring als fitness instructeur, gymleraar op een basisschool en Operationeel Sport Manager bij een non-profit welzijnsinstelling. Vanuit passie voor buiten sporten en lekker fysiek bezig zijn ben ik in 2012 BuitenGewoonFit gestart. We zijn begonnen met een groepje in de week en zitten nu gemiddeld op zeven trainingen per dag.” Naast de groepslessen kun je bij Jacob trouwens ook terecht voor personal training.

Ondernemer uitgelicht

Ken of ben jij een Utrechtse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten!

BuitenGewoonFit

sportscholen

nu openHele dag

Vlampijpstraat 129, Utrecht

Bekijk meer:sportscholen