Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ilkana werkte aan de top van de bankenwereld maar is nu hypnotherapeut

Aangeboden door EmpowerU 21 september 2018

Stel je voor: je bent een supergevoelig mens en belandt vanwege een bovengemiddeld hoog IQ en groot rekentalent aan de top van de bankenwereld. Je bent goed in wat je doet, maar bezwijkt onder de druk die macht en geld met zich meebrengen. Het gebeurde Ilkana Goja. Hoe ze van een topconsultant uit Azerbeidzjan een hypnotherapeut in Utrecht werd? Dat vertelt ze hier. 

Op visite bij de wijze van het dorp

“Ik ben opgegroeid in Agdam, in de regio Nagorni Karabagh”, vertelt Ilkana. “In een stad die net zo groot is als Utrecht en dienst deed als het belangrijkste handelscentrum van Azerbeidzjan. De regio is nu al meer dan twintig jaar ontoegankelijk vanwege het conflict met Armenië. In de tijd dat ik daar opgroeide, was het een bruisende stad en deel van de Sovjet-Unie.” Ze vertelt: “In die regio was veel kennis over natuurgeneeskunde. Er was in ieder dorp wel een wijze man of vrouw waar je naartoe kon. We kregen dan geen pillen mee, maar een kruidenmiddel. Dat werkte vaak als een trein. Het bezoeken van zo’n natuurgenezer gebeurde in het geheim, want hocus pocus-middelen waren ten tijde van de Sovjet-Unie verboden. In mijn familie zaten daarnaast meerdere mensen die aanleg hadden voor energetisch werk zoals handoplegging. Ikzelf ook, maar het was uit den boze om daar iets mee te doen in die tijd.”

De top van de bankenwereld

Ilkana vertelt: “Ik was gelukkig ook goed met cijfers, dus ik besloot om bedrijfskunde te gaan studeren.” Als hoogbegaafde en leergierige jongedame volgde ze verschillende masterstudies en werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan grote, internationale projecten. “Op mijn 27e vloog ik naar Duitsland om daar een masterstudie te volgen. Vervolgens werkte ik voor een internationaal project in België en daarna verhuisde  ik naar Nederland.” Vijftien jaar lang werkte ze als management consultant en business analist in de bankenwereld aan projecten met veel verantwoordelijkheid. “Ik zat aan tafel met topbankiers en was iedere dag weer bezig met twee dingen: macht en geld. Ik kan niet veel vertellen, maar er wordt veel gedaan om macht kenbaar te maken als je op zo’n hoog niveau werkt”, zegt Ilkana. “Ik kon dat op een gegeven moment niet meer aanzien en werd ziek.”

Tekst gaat verder onder de foto

EmpowerU Utrecht Ilkana Goja
Foto: Ilkana tijdens een microfinance project in Centraal-Azië

Een eigen praktijk

Haar ziekteperiode zorgde ervoor dat ze op zoek ging naar wat haar werkelijk blij maakte. “Ik werd gedwongen om mezelf opnieuw uit te vinden. Dat was lichamelijk en geestelijk een zware periode, maar ik ben erdoor wel bij mezelf uitgekomen.” De stap van de bankenwereld naar een eigen praktijk voor hypnotherapie, integrale therapie en EMDR is niet zonder slag of stoot gegaan. “Ik heb heel veel meegemaakt”, zegt Ilkana met een diepe zucht. “Maar daardoor kan ik mijn werk nu extra goed doen. Van stressgerelateerde klachten tot miskramen en allergieën. In veel gevallen kan ik zeggen: I’ve been there en ik snap je. Ik doe nu datgene wat me blij maakt en waar ik mijn medemensen mee kan helpen. Er komen wel eens bekende gezichten uit het bedrijfsleven in mijn praktijk en dan begrijp ik zo goed waar ze doorheen gaan!”

In de stoel bij Ilkana

Hoe ze dan precies werkt? “Als therapeut kan ik heel veel betekenen bij klachten waar ze in het ziekenhuis vaak niet zoveel mee kunnen. Denk aan bijvoorbeeld het prikkelbaar darmsyndroom, stressgerelateerde klachten, ongewenste kinderloosheid en rouwverwerking. Het is mijn werk om de juiste vragen te stellen, zodat we bij de kern van het probleem uitkomen.” Wat er dan gebeurt, is soms best wonderbaarlijk. Ilkana vertelt: “Ik heb pas een dame geholpen die niet zwanger raakte. Na een lang ziekenhuistraject kwam ze bij mij. Ik ben met haar op diepere niveaus gaan werken. Na drie maanden therapie was ze zwanger. Weet je, ik sta niet meer te kijken als er zulke dingen gebeuren in mijn praktijk. Maar ik ben wel blij dát ze gebeuren. Geloof mij: De wonderen zijn de wereld nog niet uit!” Of ze ooit nog teruggaat naar de bankenwereld? “Dat denk ik niet. Al verdiende ik daar wel meer”, zegt ze lachend.


Meer over EmpowerU ontdekken?

EmpowerU zorg

Gesloten13:00 - 20:00

Goeman Borgesiuslaan 77, Utrecht

Bekijk meer:zorg

Ondernemer Uitgelicht

Iedere week spreken we met een Utrechtse ondernemer. Ken jij een leuke ondernemer uit Utrecht? Laat het ons weten! Nog meer verhalen over Utrechtse ondernemers:

Stadsdaemes Utrecht

Stadsdaemes Meta en Suzanne zijn makelaar: ‘We hebben wel eens een klant van zijn bed gelicht’

'Dat is zeker lekker lui geld verdienen?!' Suzanne Otten en Meta Cankrien van makelaarskantoor Stads...

Power to the girls: Anne-Fleur maakt potten met borsten en vagina’s

Haar meisjes of girls, noemt Anne-Fleur ze ook wel. En nee, daarmee doelt ze niet op een rits dochte...

adv.