Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Henrike studeerde criminologie en runt nu modelabel Guts & Gusto: ‘Een kwestie van lef’

Aangeboden door Guts & Gusto 23 oktober 2020

Als je als motto ‘no guts, no glory’ hebt, is het niet zo raar dat je kleine sieradenwinkeltje in Oldenzaal uitgroeit tot een succesvolle formule met vijf kledingwinkels (waaronder in Utrecht) en een webshop. Henrike ten Voorde is samen met haar broer Maarten en vriend Derk verantwoordelijk voor het succes van Guts & Gusto. “We hebben altijd de laatste trends in huis.”

Henrike was na haar studie criminologie eigenlijk van plan om een horecazaak te openen. “Daar kon ik de geschikte locatie niet voor vinden, maar ik wilde wél graag een eigen zaak. Er waren nog niet veel sieradenwinkels in Twente, waar ik vandaan kom. Daarom besloot ik er eentje te openen in Oldenzaal. Mijn broer Maarten vond het leuk om mee te doen, dus hebben we geld geleend bij de bank en zijn we begonnen.” Voor zo’n stap is lef nodig. “Zo is ook de naam ontstaan, we zeiden tegen elkaar: no guts, no glory (geen lef, geen overwinning, red.).”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

guts & gusto utrecht
Foto: Guts & Gusto

Facebook en webshop

De winkel liep prima, tot de economische crisis van 2008. “De winkelstraten waren leeg, we hadden de helft minder klanten en de helft minder omzet. We besloten ook kleding en schoenen te verkopen, zodat je een volledige outfit kon shoppen bij ons. Dat werkte goed.” Daarnaast startte Henrike een Facebookpagina voor Guts & Gusto. “We waren één van de eerste bedrijven met Facebook, waardoor we ontzettend snel konden groeien. Dat zorgde voor veel naamsbekendheid.” Daarnaast breidde ze het bedrijf uit met een webshop. “Ik liep mijn vriend Derk tegen het lijf en hij kon een website voor me bouwen. Inmiddels zit hij ook in de zaak. Mijn vriendinnen beschuldigen me er vaak van dat ik hem erop heb uitgezocht. Maar dat is natuurlijk niet waar, haha.”

De winkel in Utrecht

In de tussentijd openden er steeds meer winkels van Guts & Gusto, waaronder in Utrecht. “Hier zijn we in 2017 geopend. We zijn gevestigd aan de Choorstraat en hebben een pand met maar liefst twee verdiepingen. Verder zijn we zeven dagen per week geopend en geldt de winkel ook als pick-up point voor de webshop. Superhandig: kleding die je online hebt besteld, kun je hier ook passen.” De kleding van Guts & Gusto is zoals de naam zegt: stoer en smaakvol. “We verkopen items voor verschillende meiden”, vertelt Henrike. “Het is aan jou om het te combineren op een manier die bij je past. Ik ben dagelijks bezig met het wisselen van de collectie. Hierdoor hebben we altijd de laatste trends in huis.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

De winkels zijn de paskamers voor de webshop

Je kunt een nieuwe outfit scoren in de winkel, maar online shoppen kan ook. “We hebben alles geïntegreerd. Als je online bestelt, kun je je bestelling gratis laten bezorgen bij de winkel in Utrecht. Daar kun je rustig passen. Wat je leuk vindt, reken je af. Onze winkels zijn op die manier de paskamers voor onze webshop. Maar andersom kun je ook online zien of dat ene jurkje nog voorradig is in de winkel. Zo kun je altijd winkelen op een manier die jij prettig vindt.”

Krijg korting via indebuurt

Ben je benieuwd naar de laatste collectie van Guts & Gusto? Snappen we! Neem hier meteen een kijkje in de webshop. Goed om te weten: via indebuurt krijg je nu tien procent korting op de nieuwe collectie bij Guts & Gusto! Gebruik de code INDEBUURTUTRECHT10 bij het afrekenen in je winkelmandje en je krijgt de korting meteen. Je kunt de korting ook gebruiken in de winkel in Utrecht door de kortingscode bij de kassa te laten zien. De korting is geldig t/m 8 november 2020 en is niet geldig in combinatie met andere acties of codes.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Guts & Gusto. Meer over Guts & Gusto ontdekken?

Guts & Gusto

Gesloten10:00 - 18:00

Choorstraat 3, Utrecht

adv.