Hans is 62 jaar en lanceert een nieuw label voor betaalbare herenkostuums

Aangeboden door Suits 99 9 november 2018

Suits 99 aan de Oudegracht is een ‘passieproject’ van Hans Hendriks. Hans is 62 jaar en werkt al vijfenveertig jaar in de pakkenindustrie. Hij is mede-oprichter van Barsoi en heeft winkels gerund op A-locaties in Utrecht. Op dit moment zet hij het label Suits 99 in de markt. Wij gingen bij hem langs met de vraag: ‘Hans, waarom zit je niet op een een tropisch eiland?’ 

Iedere dag een ander pak met Suits 99

“Een pak kopen is een ‘moetje’ geworden”, zegt Hans. “We gaan niet meer zo snel in pak ergens naartoe. Een pak draag je naar je werk, als het nodig is. En zodra het kan, verruil je het voor een jeans met een blouse, sweater en een enkele keer een mooi jasje.” Die verandering in de markt bracht Hans op een idee. Hij vertelt: “Als je een starter bent op de arbeidsmarkt of een gezin hebt, dan hou je weinig geld over voor de aankoop van een duur pak. Eén mooi exemplaar lukt vaak nog wel, maar als je meer pakken nodig hebt voor je werk, dan wordt het al snel duur. Daarom heb ik het label Suits 99 opgericht.”

Mooie stoffen, mooie prijzen

De winkel van Hans aan de Oudegracht hangt vol met pakken die hij zelf ontworpen heeft. “In de afgelopen vijfenveertig jaar heb ik veel leveranciers in de pakkenindustrie leren kennen. Ik weet precies bij wie ik moet zijn om mooie stoffen te krijgen voor een goede inkoopprijs. Daarnaast weet ik welke pasvormen lekker zitten en goed staan. En ik koop zo in dat ik bijna iedereen kan helpen. Ook als je een buitengewoon kleine maat hebt of langer bent dan gemiddeld. Ik heb een pak voor je!”

Tekst gaat verder onder de foto 

Suits 99 Utrecht
Foto: Hans Hendriks met stoffen voor de nieuwe collectie pakken

Van Armani tot Versace

Die betaalbare pakken voor de gewone burger zijn niet altijd Hans’ doelgroep geweest. Door de jaren heen heeft hij pakken verkocht van Armani, Hugo Boss en Versace. Eén van zijn winkels – Barsoi – was te vinden op de locatie waar je tegenwoordig de Bijenkorf vindt. “Barsoi was hartstikke bekend. Er kwamen regelmatig bekende Nederlanders over de vloer”, zegt Hans. “Ook toen ze nog aan het begin van hun carrière stonden en geen stuiver te makken hadden”, voegt hij er lachend aan toe.

Op een onbewoond eiland

“Met het aantal pakken dat ik in mijn leven heb verkocht, kun je de Oudegracht vullen”, zegt Hans. Dat aantal blijft groeien. Daar zorgt hij met zijn passieproject Suits 99 wel voor. Of het niet eens tijd wordt om op een tropisch eiland te gaan zitten? “Ik reis best veel”, zegt Hans. “Voor werk en voor m’n plezier. Maar mij zie je voorlopig niet permanent op een tropisch eiland zitten. Ik geniet van een reis omdat ik bij thuiskomst weer aan de slag kan met Suits 99. Dat label wil ik goed in de markt zetten. En wat ik daarna ga doen, dat zie ik dan wel weer.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Suits 99. Meer over Suits 99 ontdekken?

Suits 99

kledingwinkels

Nu open12:00 - 17:00

Oudegracht 142, Utrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.