Girlpower! De Utrechtse Margriet (23) maakt en verkoopt lingerie vanuit haar studentenkamer

Door Janine Guijt 28 april 2018

Van multinationals tot bekende webshops: voor heel veel bedrijven geldt dat de ondernemers erachter ooit begonnen op een zoldertje of slaapkamer. Ook student Margriet Goossensen (23) runt haar bedrijfje Daisy Louise Lingerie vanuit haar studentenkamer. Daar maakt ze namelijk de mooiste kanten beha’s, die ze vervolgens via Instagram verkoopt. “Voor mij heeft mooie lingerie vooral te maken met selflove.”

Handgemaakt, met heel veel liefde

Toen we een afspraak met Margriet maakten, lieten we haar weten dat we graag langs wilden komen op de plek waar ze werkt. “Prima hoor, maar ik heb geen studio ofzo, ik werk gewoon vanuit mijn studentenkamer”, antwoordde ze daarop. Eenmaal daar komen er dozen vol kant, sluitingen en bandjes tevoorschijn. Bij Daisy Louise Lingerie – zoals het bedrijf van Margriet heet – bestel je namelijk een handgemaakte beha die je helemaal zelf kunt samenstellen. Je kunt kiezen uit talloze soorten kant, bandjes en een aantal verschillende sluitingen. Nadat je je bestelling hebt gedaan (dat kan via het Instagram-account van het bedrijf) gaat Margriet aan de slag met de naaimachine. Verwacht niet dat je bestelling de volgende dag op de mat ligt, want Margriet doet alles helemaal zelf en is – naast het runnen van Daisy Louise Lingerie – hartstikke druk met haar master Milieuwetenschappen.

‘De linker is wat kleiner dan de rechter’

Zoals wel vaker gebeurt bij bedrijven (we noemen een Facebook), is Daisy Louise Lingerie min of meer per ongeluk ontstaan. “Mijn moeder heeft me leren naaien en ik ben een beetje opgegroeid met het idee dat je heel veel dingen die je ziet ook zelf kunt maken. Toen ik een keer op de Utrechtse lapjesmarkt mooi kant zag liggen, vroeg ik me af of ik daar niet zelf een bralette (een soort beha, red.) van kan maken. Dat deed ik en toen kreeg ik ontzettend positieve reacties van vriendinnen. Ze zeiden ‘wow, ik wil er ook één’, of ‘daar moet je echt iets mee gaan doen!'” Al snel maakte Margriet beha’s voor haar vriendinnen en daarna voor de vriendinnen dáárvan. Margriet: “Dan waren er bijvoorbeeld vriendinnetjes van huisgenoten op bezoek en stonden hier in mijn kamer ineens allerlei meiden lingerie te passen.”

‘Zit ik ineens te chatten met een jongen over de borsten van zijn vriendin, haha’

In juli 2017 begon Margriet een Instagram-pagina voor Daisy Louise Lingerie en sindsdien komen de meeste bestellingen via Instagram binnen. “Niet alleen vrouwen bestellen bij mij trouwens, soms krijg ik een berichtje van mannen die hun vriendin willen verrassen met een cadeautje. Dan zit ik ineens met een jongen te chatten over de borsten van zijn vriendin haha, zo van: ‘de linker is wat kleiner dan de rechter, kun je daar rekening mee houden?'”

Mooie lingerie = selflove

In het begin vond Margriet het best spannend om open te zijn over haar bedrijfje. “Het is niet iets wat je direct aan je ouders vertelt; lingerie is toch een beetje een gevoelig onderwerp. Veel mensen associëren het meteen met seks. Op zich logisch, maar ik vind dat je mooie lingerie vooral voor jezelf draagt. Er lopen volgens mij superveel Nederlandse vrouwen in een basic beha, terwijl een bijzonder exemplaar je net een beetje extra zelfvertrouwen kan geven. Dat je bijvoorbeeld in een slobbertrui in de bibliotheek zit te studeren, maar van jezelf wéét dat je daaronder hele mooie lingerie draagt, dat is toch vet? Voor mij heeft dat echt met selflove te maken, ook al klinkt dat misschien een beetje cheesy.”

Bloemen

Margriet laat zich vooral inspireren door de natuur, vertelt ze. “Ik houd ontzettend van de natuur en in het bijzonder van bloemen. Vandaar ook de naam ‘Daisy’, wat natuurlijk ook een letterlijke vertaling is van mijn eigen voornaam. En die bloemen zie je ook vrijwel altijd weer terug in het kant dat ik gebruik.”

What’s next?

Het komende jaar is Margriet nog bezig met het afronden van haar master. Of ze daarna verder gaat met haar bedrijfje? “Het lijkt me heel gaaf om dit naast mijn baan te blijven doen. Ik zou er ook wel mijn fulltime baan van willen maken, maar alleen als het me financiële zekerheid biedt. Dat zou wel leuk zijn, want vroeger riep ik altijd al dat ik mode-ontwerpster wilde worden!”

Ondernemer Uitgelicht

Iedere week spreken we met een Utrechtse ondernemer. Ken jij een leuke ondernemer uit Utrecht? Laat het ons weten! Nog meer verhalen over Utrechtse ondernemers:

Janke bouwt fietsen: ‘Een fiets is gewoon een gaaf ding, het geeft mensen vrijheid’

Waar de meeste kinderen roepen dat ze later dokter of juf willen zijn, wist Janke van der Veen (54) ...

Ana nam ontslag en opende haar eigen vintagewinkel: ‘Ik ben nu echt zo’n blije eikel’

Jeannot begon De Koekfabriek: ‘Zonder koekje is de koffie niet lekker’

adv.