Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eugenie werd ziek en ging haar droom achterna: een eigen sportstudio

Door Janine Guijt 23 maart 2018

Net als heel veel mensen, had Eugenie Lindeman (52) een steengoed idee voor een eigen bedrijf. Maar er waren ook héél veel redenen die haar ervan weerhielden om haar droom achterna te gaan. Totdat ze ziek werd…

‘Nu ga ik ervoor!’ (of toch niet)

“Naast mijn baan als accountmanager gaf ik al een tijdje spinningles. Het heeft me altijd fantastisch geleken om een eigen zaak te hebben”, vertelt Eugenie als we aanschuiven aan de grote tafel in de loungeruimte van Sport Studio Bruis, een plek waar je spinning-, yoga- en pilateslessen kunt volgen. “Iedere vakantie kwam ik daarop terug en dacht ik: nu ga ik ervoor. Maarja, er waren toch altijd dingen die me tegenhielden: een hypotheek en de zekerheid van een vaste baan, bijvoorbeeld.” Dus schoof Eugenie al haar ideeën op lange baan. En toen werd ze ziek.

De volle mep

Eugenie: “Ik bleek een tumor te hebben in mijn rechterborst. Het was goed fout, dus ik kreeg als behandeltraject de volle mep: chemo, bestraling en een hormoontherapie. Toen kwam mijn eigenwijze karakter heel duidelijk naar voren. Ik heb meteen gezegd: ik ga hier met gestrekt been in en word de beste patiënt ooit”. Tijdens de behandeling bleef Eugenie spinning- en pilatesles geven, simpelweg omdat dat haar gelukkig maakte. “Terwijl ik ziek was, wist ik: zodra ik meer energie heb, ga ik het écht doen: alles wat in mijn kop aan ideeën zit op een A4’tje krijgen en vanuit daar mijn eigen sport studio beginnen.”

De leukste variant van Eugenie

Inmiddels is Eugenie klaar met haar laatste chemobehandeling. Hoe het met haar gaat? “De oncologen zijn tevreden. Wel moet ik een groot deel van mijn leven medicatie slikken, omdat de kans altijd bestaat dat de kanker terugkomt. En ik heb ook nog niet mijn oude hoeveelheid energie terug. Dat is jammer, maar ik word daardoor ook gemotiveerd om met die beperkte energie de leukste variant van mezelf te zijn.”

Profeet

En ja, na haar laatste behandeling is het A4’tje er gekomen (‘al waren het er in eerste instantie zestien’), net als investeerders, een pand, apparatuur en instructeurs. Sport Studio Bruis is sinds oktober 2017 een feit en Eugenie is beretrots merken we als ze ons rondleidt. “Weet je wat het is, ik wist natuurlijk al lang dat sporten en bewegen belangrijk voor je zijn. Maar nu doorlééf ik het ook. Maar ik wil geen profeet zijn, hoor. Bewegen moet je ook zelf willen. Daarbij vind ik het heel belangrijk dat het naast inspanning ook om ontspanning gaat. Het draait niet per se tot om het gaatje gaan, maar je moet je goed en gezond voelen.”

De instructeurs van Sport Studio Bruis. Foto: Sport Studio Bruis

Gezamenlijke Spotify-lijst

Het allermooiste aan haar vak? “Ik hou ervan om mensen met elkaar te verbinden en het voor iedereen comfortabel te maken”, vertelt Eugenie. Daarbij vindt ze het belangrijk dat mensen zich gezien voelen. “Ik zeg altijd: als je anoniem wilt sporten, moet je niet hier zijn. Ik wil iedereen die hier komt persoonlijk kennen.” Om dat effect te versterken, organiseren Eugenie en haar collega’s eens in de zoveel tijd een speciale avond, waarbij haar klanten het voor het zeggen hebben. “Ze mogen dan een thema voor de avond bepalen, bijvoorbeeld country of western en dan draaien we tijdens het sporten die muziek. Na afloop borrelen we gezellig met elkaar. Het volgende thema is ‘katten’, geen idee wat ik me daarbij voor moet stellen, maar er is al een gezamenlijke Spotify-afspeellijst in omloop”, vertelt ze lachend.

Ondernemer Uitgelicht

Iedere week spreken we met een Utrechtse ondernemer. Ken jij een leuke ondernemer uit Utrecht? Laat het ons weten!Meer over Sport Studio Bruis ontdekken?

Sport Studio Bruis

sport en bewegen

Gesloten08:00 - 22:00

Nijverheidsweg 21, Utrecht

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.