Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Edwin en Mark begonnen Dom Tower Fashion: ‘Voor iedere aankoop doneren we €1,- aan de Dom’

Aangeboden door Dom Tower Fashion 9 oktober 2020

Edwin Bron (40) en Mark Suvé (43) hockeyen al vier jaar samen en zijn sinds kort ook zakenpartners. Het duo lanceerde onlangs een eigen modelabel voor heren: Dom Tower Fashion. Het merk is niet alleen echt Utrechts door de naam en het Domtoren-logo, maar ook omdat de oprichters met hun bedrijf iets bijdragen aan de stad. Edwin: “Voor iedere bestelling doneren wij een euro aan de Domtoren. Zo doen we iets terug voor de plek waaraan ons merk haar naam te danken heeft.”

Mark werkt al jarenlang in de modebranche als agent. Op een zeker moment ontstond het idee om een eigen merk op te zetten met een knipoog naar de stad waarmee hij zich altijd al zo verbonden voelde: Utrecht. “Er zijn veel modemerken met een knipoog naar Amsterdam, maar een Utrechtse tegenhanger was er nog niet”, aldus Mark. Dat gat in de markt wilde hij graag opvullen en zo gezegd, zo gedaan.

Overhemden, coltruien en pullovers

Dat de twee ondernemers nu samenwerken, is eigenlijk heel toevallig. Mark legt uit: “In ons hockeyteam zitten zo’n twintig mannen. Als je na afloop van een wedstrijd met een biertje aan de bar zit, gaat het regelmatig over zaken en zo ontstaan heel wat samenwerkingen.” Edwin vult aan: “Mark vertelde dat hij een merk voor ogen had dat is gelieerd aan mijn stad. Dat triggerde me meteen. Ik ben oprecht trots op Utrecht en wil dat graag uitdragen.”

Kennis over de modewereld had Mark al, maar een sterk merk in de markt zetten en daarmee consumenten bereiken is een hele andere tak van sport. “Daarom hebben we besloten onze krachten te bundelen”, vertelt Edwin. “Ik weet veel van online marketing en de consumentenmarkt. Begin dit jaar heb ik mijn eigen bedrijf verkocht, dus nu heb ik tijd om me op Dom Tower Fashion te richten.” Vooralsnog richt het duo zich op de verkoop van polo’s, pullovers en overhemden en binnenkort ook coltruien. Mogelijk komt er in de toekomst nog meer bovenkleding bij.

Tekst gaat verder onder de foto

Dom Tower Fashion
Foto: Dom Tower Fashion

Kleding voor iedere Utrechter

Met hun merk willen Edwin en Mark alle Utrechters aanspreken en daarom bevat hun collectie items voor verschillende gelegenheden. Mark: “Je vindt bij ons dress en casual kledingstukken. Een pullover of effen overhemd is bijvoorbeeld heel geschikt voor een zakelijke meeting, maar we hebben ook overhemden met toffe prints die je, bij wijze van spreken, prima aankan naar een festival.”

Limited edition overhemden

Nog even over die overhemden, want daar is iets bijzonders mee. Alle overhemden met printjes uit de Dom Tower Art Collection zijn namelijk in gelimiteerde oplage beschikbaar. “Van al deze overhemden bestaan er maximaal tachtig stuks. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat ‘jouw’ printje opeens overal opduikt”, vertelt Mark. Edwin vult aan: “Niemand vindt het leuk om anderen in dezelfde kleding te zien lopen. Bovendien vullen we het assortiment iedere zes tot acht weken aan met nieuwe prints.”

Tekst gaat verder onder de foto

Dom Tower Fashion
Foto: Dom Tower Fashion

Lokaal shoppen

De kleding van Dom Tower Fashion is al te koop via de webshop en als het aan Edwin en Mark ligt, kun je de collectie binnenkort ook shoppen bij Utrechtse herenmodezaken. “We willen graag verkocht worden door lokale ondernemers. Bij een keten liggen hoeft van ons niet”, aldus Mark. Een groot voordeel voor retailers die met Dom Tower Fashion in zee gaan, is dat de kleding in Europa wordt geproduceerd en dat de lijntjes kort zijn. “Normaal is een levertijd van vier maanden heel normaal, maar wij kunnen al leveren in vier tot vijf weken. Daardoor kunnen we ook snel inspelen op bijvoorbeeld weersomstandigheden.”

Een begrip in 030

Of de mannen nog meer dromen hebben voor hun bedrijf? “Het leek ons heel tof om eigen printjes te kunnen maken. Een overhemd met Domtorentjes erop stond al langer op mijn wensenlijstje, en binnenkort gaat dat er ook komen!”, zegt Edwin. “Ik zou het heel stoer vinden als Utrechters of mensen die veel hebben met de stad trots zijn om Dom Tower Fashion te dragen en hoop dat het een begrip wordt in de stad of misschien zelfs daarbuiten.”

Exclusief voor indebuurtlezers: shoppen met korting

Heb jij je oog al laten vallen op een tof kledingstuk uit de collectie van Dom Tower Fashion? Speciaal voor lezers van indebuurt hebben Edwin en Mark een leuke actie bedacht. Als je in oktober een aankoop doet en de code ‘domtober’ gebruikt krijg je 10 procent korting. Is dat even mooi meegenomen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dom Tower Fashion. Meer over Dom Tower Fashion ontdekken?

Dom Tower Fashion

Gesloten09:00 - 18:00

Otterstraat 74W, Utrecht

adv.