Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carrièreswitch: Merel was advocaat en werkt nu als werkgelukdeskundige

Door May-Anne Oltmans 6 maart 2020

Al op haar vijftiende wist Merel Raab (29) het zeker: ik word later advocaat. Ze ging rechten studeren en bemachtigde een baan bij een Utrechts advocatenkantoor. Na een poosje ontdekte Merel dat de advocatuur niet was wat ze ervan had verwacht. De Utrechtse nam ontslag en helpt nu bedrijven om het werkgeluk van hun werknemers te verhogen. “Ik gun het iedereen om met veel plezier naar hun werk te gaan.”

“Je brengt veel tijd door op je werk en daardoor beïnvloedt het ook je privéleven”, begint ze haar verhaal. “Ik heb het zelf gemerkt toen ik als advocaat werkte en ongelukkig was in mijn werk. Daardoor zat ik minder lekker in mijn vel.”

Stressvolle baan

Waar dat ongelukkige gevoel vandaan kwam? Merel vertelt: “Na anderhalf jaar in de advocatuur miste ik het contact met mensen, want ik zat vaak achter de computer. Bovendien stond ik aan de kant van werkgevers, die vaak mensen wilden ontslaan. Dan breek je iets af, terwijl ik het veel leuker vind om mensen te helpen om iets op te bouwen.”

Wat ook meespeelde, is dat Merel haar werk stressvol vond. “In een rustige werkweek maakte ik vijftig uur, maar er waren ook weken waarin ik zeventig of tachtig uur per week werkte. Daardoor was ik na een werkdag altijd erg moe, waardoor ik weinig energie over had voor andere dingen.” Ondanks dat ze als advocaat veel leert en leuke collega’s heeft, merkt Merel dat het niet genoeg is.

”Toen ik advocaat was, waren er weken waarin ik zeventig of tachtig uur werkte”

Van advocaat naar werkgelukdeskundige

Zodra ze de advocatenopleiding heeft afgerond, gaat voor Merel een nieuwe fase in. “Omdat ik niet wist wat ik wilde, heb ik eerst zeven maanden gereisd. Toen ik terugkwam, ging ik op zoek naar passende vacatures. Toen ik iets las over onderzoek naar werkgeluk, was ik direct geïnteresseerd!” Geïnspireerd geraakt meldt Merel zich vervolgens aan voor een opleiding tot werkgelukdeskundige, waarna ze haar eigen bedrijf Meer HR Consultancy opricht. Met haar bedrijf adviseert Merel organisaties over hoe ze het werkgeluk op de werkvloer kunnen vergroten.

Win-winsituatie

Werkgeluk is voor zowel werkgevers als werknemers een belangrijk thema, aldus Merel. “Tegenwoordig moeten we steeds langer werken. Ik ga waarschijnlijk pas met pensioen als ik 69,5 jaar ben; dan wil ik wel iets doen wat ik leuk vind”, aldus Merel. “Steeds meer mensen hebben bovendien last van stress of krijgen een burn-out. Het is interessant om als werkgever te bedenken: hoe kan ik zorgen dat het niet zover komt?”

De juiste omstandigheden

Volgens Merel is het de taak van werkgevers om ‘omstandigheden te scheppen waarin medewerkers optimaal kunnen presteren.’ Dat kan zijn door het verzorgen van fijne werkplekken en goede computers, maar het hangt bijvoorbeeld ook af van de mate waarin mensen het idee hebben dat hun werk zin heeft. “Ik merk dat dit laatste punt vaak naar de achtergrond verdwijnt wanneer mensen bezig zijn met lange projecten. Wat je dan krijgt, is een ellenlange to-dolist waar je tegenaan hikt. Als een werkgever zo’n project in stukjes hakt en kleine successen viert, haalt iedereen veel meer voldoening uit het werk!”

“Als je als werkgever kleine successen viert, haalt iedereen veel meer voldoening uit het werk!”

Hoe gaat het écht met je?

Nog zoiets dat volgens Merel van groot belang is voor werkgeluk: de verbinding tussen collega’s onderling en met hun leidinggevenden. “Als collega’s met elkaar praten, gaat het vaak over werk. Er is dan weinig ruimte voor vragen als: wie ben jij nu echt als persoon? En wat vind je leuk om te doen? Als ook dat soort dingen bespreekbaar zijn, kunnen mensen elkaar beter begrijpen.” En dat, zo gelooft Merel, komt ook weer hun werkgeluk ten goede.

Meer werkgeluk ligt binnen bereik

Hoewel steeds meer organisaties aandacht besteden aan werkgeluk, is dat nog niet op iedere werkvloer het geval. “Over het vergroten van werkgeluk bestaat de misvatting dat het duur of ingewikkeld zou zijn”, zegt Merel. Al hoef je volgens de werkgelukdeskundige heus geen bakken met geld te investeren in een hip kantoor, onbeperkte vakantiedagen of andere verleidelijke arbeidsvoorwaarden. “Het kan al helpen om medewerkers wat vaker te vragen: hoe ervaar jij je werk? Zo neem je de tijd en energie om te laten zien dat je werkgeluk serieus neemt. En ik ben ervan overtuigd dat je dat terugkrijgt.”

Ondernemer Uitgelicht

Om de week spreken we met een Utrechtse ondernemer. Ken jij een leuke ondernemer uit Utrecht? Laat het ons weten!

Lees ook:

Weddingplanner As you Desire

Desiré is weddingplanner: ‘Op iedere bruiloft moet ik wel even huilen’

Ooit droomde ze ervan om samen met haar tweelingzus een horecazaak te beginnen. Het liep anders, en ...

Koen (25) begon zijn horecacarrière als afwasser en is nu eigenaar van restaurant Koenraad

Astrid is seksuoloog: ‘Veel mensen hebben niet geleerd om over seks te praten’

Marijke begon hotel Mary K: ‘Dat gasten terugkomen, is het allermooiste compliment’

adv.