Een stukje Thailand in hartje Utrecht: bij Ate koop je (h)eerlijke geuren

Aangeboden door BsaB 23 februari 2018

Bie Sah Bie, zo zeg je het. De naam is afgeleid van het Japanse begrip wabi-sabi, een uitspraak die staat voor de kunst om het mooie te zien in het onvolmaakte. Een toepasselijke naam zo vindt winkeleigenaar Ate Gerritsen, want bij BsaB maken ze gebruik van 100% natuurlijke materialen en daardoor is geen massagekaars of geurverspreider hetzelfde. Ate haalde de productlijn van BsaB zes jaar geleden van Thailand naar Europa. Hij blijkt een echte handelaar te zijn. Tijd voor een interview met deze avontuurlijke ondernemer! 

Aziatische Avonturen

Als we binnenkomen steekt winkeleigenaar Ate zijn hoofd om de hoek van de trap: “Ik maak nog even iets af en dan kom ik!” Eenmaal beneden wordt de thee ingeschonken. Ate begint te vertellen over zijn avonturen als handelaar, een rol die hem van nature goed ligt. “Het werkt bij mij zo dat ik hoor dat mensen iets nodig hebben en dan ga ik het regelen,” zegt Ate.”Ik heb bijvoorbeeld eens een BV opgericht om auto’s te verschepen naar Birma voor een stel vrienden. Auto’s met het stuur aan de rechterkant waren daar erg in trek. Vervolgens werd ik wel gebeld door de bank met een aantal nogal kritische vragen, alsof ik een crimineel was met snode plannen. Uiteindelijk bleken zij met het beleid wat achter te lopen dus was er niets aan de hand, zegt hij lachend.

Van Thailand naar Nederland

Ondertussen komt vrouw Mew met haar zoontje op de arm van de trap naar beneden gelopen. Mew komt uit Thailand, en woont samen met Ate en de kinderen boven de winkel. “Mew en ik hebben elkaar tijdens mijn studietijd in Thailand leren kennen. Eigenlijk op zo’n manier zoals dat ook gaat als je gewoon in Nederland je studie volgt. Mew past er goed tussen hier. Ze heeft een westers karakter. Wat dat betreft kom je dan beter tot je recht in Nederland.”

100% eerlijk & natuurlijk

BsaB Nederland
Foto: BsaB Nederland

Als Mew de winkeldeur opendoet om naar buiten te gaan, stormt kat Annie naar binnen. Annie blijkt een goede marketeer te zijn. “Ze neemt nogal vaak klanten mee naar binnen”, zegt Ate lachend. Als we hem vragen wat zijn ambitie is, verwijst hij direct naar geurgigant Rituals. “Natuurlijk zou ik net als hen een BsaB-filiaal in iedere winkelstraat willen, maar ik weet dat zoiets met BsaB onhaalbaar is. Dat zit hem met name in het gedachtegoed van BsaB. We willen alles zelf doen zodat we 100% zeker weten dat het eerlijke producten zijn die we maken. En dat heeft zeker zijn charme.”

Of de geur je neus uitkomt

Op de vraag of de geuren na zes jaar BsaB zijn neus niet uitkomen, antwoord Ate dat hij er geen genoeg van kan krijgen. “Het is het merk BsaB dat mij vanaf het begin echt te pakken heeft gehad. Vanaf het moment dat ik er in Thailand mee in aanraking kwam, was het voor mij heel duidelijk dat ik als distributeur het merk BsaB in Nederland en Europa groot wilde maken.”

Het perfecte cadeau

“Ik ben niet de enige die gek is op de producten, mijn familie en vrienden krijgen het maar al te graag cadeau. Toen ik op een gegeven moment andere cadeaus ging geven dan de geuren waren ze teleurgesteld, dus toen ben ik maar weer overgestapt op mijn eigen cadeauassortiment. Wat dat betreft is een goede geur in huis echt een luxe voor veel mensen. Een luxe die ze zichzelf niet zo snel cadeau doen en dat is precies de reden waarom we het juist aan elkaar cadeau moeten geven.”

Benieuwd naar de producten van BsaB? Je vindt ze in de winkel aan het Oudkerkhof 24. Online bestellen kan ook, via de webwinkel van het merk.

Foto: BsaB Nederland
Foto: BsaB Nederland

BsaB

cadeauwinkels

nu gesloten13:00 - 17:00

Oudkerkhof 24, Utrecht

Bekijk meer:cadeauwinkels