Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annemarie en Anne runnen Tandheelkundig Centrum de Meern: ‘Hier komen moet een feestje zijn’

Aangeboden door Tandheelkundig Centrum De Meern 23 oktober 2020

Tandartsen Annemarie Gerrits-Polfliet (50) en Anne Bos (30) zijn samen eigenaar van Tandheelkundig Centrum de Meern.  Annemarie richtte de praktijk aan de Meerndijk twintig jaar geleden op, en in 2017 opende een tweede vestiging aan de Milan Viscontilaan. Wij spraken het duo over de liefde voor het vak, hun werkwijze in de praktijk én tips om je gebit gezond te houden. “Wij vinden dat een tandartsbezoek een feestje moet zijn.”

Annemarie werkt inmiddels 25 jaar als tandarts en collega Anne zeven jaar. Waarom ze ooit voor dit werk kozen? Daar hoeven ze niet lang over na te denken. “Er waren meerdere dingen die mij aantrokken: het medische aspect, de omgang met mensen en het bezig zijn met je hand én hoofd. Ik ben niet iemand om de hele dag te vergaderen, dat zou me diep ongelukkig maken”, aldus Annemarie. Hoe zit dat bij Anne? “Ook mij leek het werken met mijn handen leuk. En het verfijnde: je bent soms echt op een vierkante millimeter bezig. Ook de patiëntomgang vind ik heel leuk. Doordat je mensen ieder half jaar terugziet, krijg je echt een band.”

Tekst gaat verder onder de foto

Tandheelkundig Centrum de Meern
Foto: Tandheelkundig Centrum de Meern

Persoonlijke zorg en een vaste tandarts

Als Annemarie en Anne één ding belangrijk vinden, dan is het persoonlijke zorg bieden en dus géén ‘behandelfabriek’ te zijn. Hoe ze daarin slagen? “Wij zijn als eigenaren veel aanwezig op beide praktijklocaties. Dat zorgt wel voor meer binding met patiënten en maakt het contact persoonlijker”, zegt Annemarie. “We krijgen veel patiënten die zich hier inschrijven, omdat hun oude praktijk is overgenomen door een grote organisatie. Terwijl het voor niemand prettig is als je ieder half jaar wordt behandeld door een andere tandarts. Daarom werken wij met vaste tandartsen waar mogelijk.”

Alle mondzorg onder één dak

Nog iets waarin deze twee praktijken zich onderscheiden van anderen: hier vind je alle mondzorg onder één dak. “We hebben ook kennis van endodontologie (wortelkanaalbehandelingen, red.) en implantologie”, legt Anne uit. “Bij andere praktijken word je voor deze behandelingen soms doorverwezen, maar wij helpen patiënten het liefst zoveel mogelijk zelf.” Wel zo fijn voor jou om geholpen te worden door de tandarts die je al goed kent!

Een stralende glimlach

Ook voor cosmetische behandelingen zit je goed in deze praktijk. Zo kun je hier je tanden veilig en professioneel laten bleken. Annemarie: “Dat doen we met een lamp waardoor je tanden lichter worden. Je kunt het eventueel ook thuis doen met bitjes. Alle bleekmaterialen zijn natuurlijk volgens de wettelijke richtlijnen.” En dat is niet alles: “We doen ook kronen, brugwerk, facings en onzichtbare beugels.”

Tekst gaat verder onder de foto

Tandheelkundig Centrum de Meern

Preventie voorop

Voorkomen is vaak beter dan genezen en daarom schenken de tandartsen bij deze praktijk veel aandacht aan preventie. Naast de zes tandartsen en vijf mondhygiënisten werken bij de praktijk drie preventieassistenten. “Wanneer iemand tijdens een controle aangeeft dat hij of zij moeite heeft met mondverzorging, verwijzen we diegene door naar de preventieassistent”, zegt Annemarie. “Zij kan met een speciaal middel het gebit kleuren, zodat duidelijk wordt waar nog plak zit. Daarnaast kan ze tips geven over het poetsen van je tanden. Zo’n traject wordt voornamelijk gevolgd door kinderen, volwassenen pakken het vaak sneller op.”

Anne vult aan: “We willen zorgen dat kinderen voor hun achttiende beseffen hoe belangrijk gebitsreiniging is. Als ze vroeg aanleren hoe ze hun tanden moeten poetsen, hebben ze daar later veel plezier van. Tot je achttiende verjaardag worden tandartskosten vergoed; daarna niet meer.” Naast poetstips krijgen kinderen die langskomen ook voedingsadvies. Zo leren ze spelenderwijs wat ze zelf kunnen doen om hun gebit mooi en gezond te houden. De preventieassistenten van de praktijk komen zelfs weleens op scholen om voorlichting te geven. Werk je zelf op een school en lijkt dat je wel wat? Neem dan zeker contact op!

Tips van de tandarts

Tot slot hebben Annemarie en Anne nog een paar tips die ze graag met je delen. Komen ze!

  • “Poets je tanden twee keer per dag: een keer ’s ochtends en een keer ’s avonds. Door te poetsen verwijder je de plaklaag. Daar zitten bacteriën in die gaatjes veroorzaken. Met een keer poetsen kun je die laag niet goed genoeg weghalen, daarom is het advies om tweemaal daags te poetsen.”
  • “Na het poetsen heb je de ruimte tussen tanden en kiezen nog niet gehad. Daar komt geen borstelhaar bij, dus zul je nog aan de slag moeten met tandenstokers, flosdraad of een rager.”
  • “Blijf ver weg van whitening tandpasta. In die tandpasta zit vaak schuringsmiddel. Daarmee poets je die thee-aanslag gemakkelijk weg, maar op de lange termijn kan het ook gevoelige tanden opleveren.”
  • “Het kan helpen om bij kinderen te laten liggen wanneer je hun tanden poetst, zodat je goed bij lastige plekken achterin de mond kan komen.”
  • Is het tijd voor je halfjaarlijkse controle? Sla die zeker niet over. “We leven in roerige tijden, maar wij werken heel zorgvuldig en hygiënisch en kunnen dus goede zorg bieden, zonder dat mensen daarbij risico lopen. We nemen alle deuren extra vaak af, ventileren de ruimtes, zijn zelf goed beschermd en er hangen schermen bij de balie. Zie het bezoekje aan je tandarts niet als risico. Uitstellen kan soms juist ergere problemen voor je gebit opleveren.”

Lees ook:

Tandheelkundig Centrum de Meern

Tandheelkundig Centrum De Meern is weer open: ‘Veiligheid van patiënten staat voorop’

Ruim een maand waren tandartspraktijken enkel geopend voor spoedbehandelingen. Nu de coronamaatregel...

5 x tips van de tandarts die iedereen zou moeten weten

Deze tandartsenpraktijk krijgt fantastische reviews: ‘Iedereen is zorgzaam, vriendelijk én geeft heldere uitleg’

Naar de tandarts! 5 x daarom wil jij je inschrijven bij Tandheelkundig Centrum De MeernDeze bijdrage wordt je aangeboden door Tandheelkundig Centrum De Meern. Meer over Tandheelkundig Centrum De Meern ontdekken?

Tandheelkundig Centrum De Meern

zorg

Gesloten08:00 - 17:00

De Milan Viscontilaan 144, Utrecht

Bekijk meer:zorg

adv.