Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Anneke is interieurontwerper: ‘Ik help je aan een huis waar je lekker leeft én dat past bij je smaak’

Aangeboden door Anneke Op ’t Hoog interieurontwerp 29 mei 2020

Anneke, eigenaar van Anneke Op ‘t Hoog Interieurontwerp geeft interieuradvies aan particulieren. “Inspiratie haal ik uit de dingen van alledag. Een onverwachte kleurencombinatie, of mooie materialen die onverwacht samenkomen: het kan van alles zijn, als het maar verrast”, aldus de interieurontwerper.

De liefde voor interieur was er al op jonge leeftijd. “We zijn vroeger vaak verhuisd en steeds opnieuw zorgde ik voor een veilige haven door mijn eigen kamer in te richten. Al die verbouwingen, ook later toen ik zelf aan de slag ging, leerde me hoe je ieder interieur naar je eigen hand kan zetten. Ik leerde door de rommel van verbouwen heen de mogelijkheden te zien.” Inmiddels runt de Utrechtse al twee jaar haar eigen bedrijf en helpt ze haar klanten hun huis naar eigen hand te zetten.

Oplossingen bedenken voor een fijn huis

Uitdagingen met de indeling en oplossingen bedenken voor mensen met weinig ruimte in huis zijn favoriet. Anneke helpt mensen graag verder te komen met hun interieur met praktische tips die direct effect hebben. “De meeste van mijn klanten zijn lekker eigenwijs. Ze weten goed wat ze willen, maar weten niet hoe ze dat in huis moeten realiseren”, legt Anneke uit. “Het klopt toch niet met het beeld dat ze zelf voor ogen hadden. Of ze hebben het idee dat een interieuradvies betekent dat ze alle spullen nieuw moeten kopen.” Niets is minder waar, aldus Anneke. “Juist het integreren van de lievelingsmeubelen van de klant in het interieurontwerp vind ik een heerlijke uitdaging. Ik kijk graag hoe we het beste uit jouw interieur kunnen halen.” Die persoonlijke noot is heel belangrijk, vertelt ze. “Ik bedenk praktische oplossingen en een mooie aankleding, zodat je een huis krijgt waar jij lekker kan leven en dat écht past bij jouw smaak”.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Anneke op 't Hoog interieurontwerp
Foto: Anneke op 't Hoog interieurontwerp
Foto: Anneke op 't Hoog interieurontwerp

Geen dertien in een dozijn inrichting

Voor Anneke is het belangrijkste dat een inrichting persoonlijk is. “Ik houd niet van standaard tips over het inrichten van je huis, want interieur is maatwerk. Ik kan slecht tegen trends en probeer mensen mee te geven: ga voor wat je zelf prettig vindt”, zegt Anneke. “Ik achterhaal altijd eerst wat mensen zoeken en hoe ze hun huis gebruiken, want dat is bepalend voor de indeling. Als je een interieur wilt dat rechtstreeks uit vtwonen komt, ben je bij mij aan het verkeerde adres.”

Van een paar tips tot gedetailleerd interieuradvies

Per klant verschilt hoeveel interieur hulp hij of zij nodig heeft. De interieurontwerper licht toe: “Ik bied verschillende adviespakketten. Het kleinste pakket is geschikt als je grotendeels weet wat je wilt, maar bijvoorbeeld twijfelt welke kleuren daar het beste bij passen. Met dit pakket kun je twee uur lang alle vragen die je hebt stellen.”

Heb je zoveel vragen dat twee uren niet toereikend zijn? Dan kun je een uitgebreider pakket kiezen. “De meeste klanten vragen mij om advies en voeren het zelf uit, met hulp van mijn shoppinglijst. Maar ik kan ook helpen bij de uitvoering, bijvoorbeeld door iemand direct aan alle juiste leveranciers te koppelen.”

Tekst gaat verder onder de foto

View this post on Instagram

Tijdens deze workshop is hard gewerkt om in 2,5 uur tijd te komen tot een duidelijk interieur beeld. En inmiddels weten deze dames hoe hun stijl eruit ziet en hebben ze concrete tips hoe dit te realiseren. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kan jij ook wel wat hulp gebruiken bij het creëren van een interieur waar jij blij van wordt? Meld je dan aan voor deze workshop waarin we aan de slag gaan om jouw dromen te vertalen naar realiteit. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Aanmelden kan via de link in de bio of stuur een PB.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #interieur #interieuradvies #settingthemood #moodboard #workshop #interieurworkshop #interieurontwerp #interieurontwerper #interieuracademie #workshop #styling #interieuradviseur #interieurarchitect #interieurcoach #bijmijthuis #eigenhuis #wooninspiratie #kleuradvies #interieur #mijnhuis #elledecor #interieurinspiratie #interieurstyling #interieurdesign #interiorjunkie #interieuraddict #interieurs

A post shared by Anneke Op 't Hoog (@annekeopthoog) on

Juist nu is een fijn interieur belangrijk

“Je omgeving heeft zoveel impact op hoe je je voelt,” benadrukt Anneke. Nu we massaal thuiswerken en meer tijd thuis doorbrengen, merken velen van ons nog meer dan normaal wat een fijn interieur voor je kan doen. Anneke gaat verder: “Ik ben vroeger heel vaak verhuisd en richtte dan als eerste mijn kamer in, zodat het echt mijn eigen plek werd. Dat wil ik anderen ook geven.”

Volgens de interieurontwerper is nu dan ook het uitgelezen moment om bewust stil te staan bij wat jouw interieur wensen zijn en hoe je dit kunt realiseren. Anneke noemt als voorbeeld: “Misschien merk je dat je huis niet goed is ingericht op thuiswerken. Of misschien woon je klein en wil je graag een grote eettafel, maar weet je niet hoe je zorgt dat het past. Dit is hét moment om te kijken wat je anders zou willen, want je merkt precies waar je tegenaan loopt.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Anneke op 't Hoog interieurontwerp
Foto: Anneke op 't Hoog interieurontwerp
Foto: Anneke op 't Hoog interieurontwerp

Advies geven op afstand

Net als voor veel ondernemers het geval is, zien ook Annekes werkdagen er in coronatijd iets anders uit dan ze gewend is. “Normaal geef ik bij klanten thuis een eindpresentatie met allerlei materialen, zodat ze bijvoorbeeld de gordijnen of het behang kunnen voelen, maar de afgelopen tijd stuurde ik alles op en deed ik de presentatie op afstand. Nu de maatregelen iets soepeler worden, ga ik ook weer af en toe bij iemand thuis langs. Gelukkig lukt het meeste ook digitaal”, vertelt Anneke.

Ook interieuradvies nodig?

Heb jij nu ook gemerkt dat je huis niet aansluit bij je woonwensen? Kun jij ook wel wat advies gebruiken om van je huis een nog fijner thuis te maken? Dan helpt Anneke je graag! Boek vrijblijvend een online ontmoeting en ontdek waar jouw prioriteiten liggen en hoe je betere keuzes kunt maken voor jouw interieur. Je krijgt direct een aantal toepasbare tips waarmee je aan de slag kunt.

Wel inspiratie maar geen vtwonen? Meld je dan aan voor een dosis zinvolle inspiratie in de vorm van Annekes nieuwsbrief. “Hierin geef ik praktische tips, bijvoorbeeld hoe je zorgt dat je niet meer verdwaald in alle keuzes, of hoe je teveel opruimen kan voorkomen.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Anneke Op ’t Hoog interieurontwerp. Meer over Anneke Op ’t Hoog interieurontwerp ontdekken?

Anneke Op ’t Hoog interieurontwerp

dienstverlening

Concordiastraat 68, Studio 48, Utrecht

Bekijk meer:dienstverlening

adv.